Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Benelux-organisatie brengt RC-serie tiltrotators verder onder de aandacht
De nieuwe serie draaikantelstukken hebben een nieuw ontwikkelde, drukgecompenseerde hydrauliek en zijn bedoeld voor graafmachines in de gewichtsklasse van 10 tot 43 ton.

Benelux-organisatie brengt RC-serie tiltrotators verder onder de aandacht

Als innovatief bedrijf presenteert de Rototilt Group voortdurend interessante producten. Tijdens Matexpo stond de nieuwe RC-serie draaikantelstukken centraal, als onderdeel van het Rototilt Control concept (RC). De nieuwe RC-serie wordt een van de belangrijkste speerpunten in het promotiebeleid van Jason Sanders, de actieve Country Manager van Rototilt’s nieuwe Benelux-organisatie.

Met ruim 20 jaar aanwezigheid met een compleet gamma draaikantelstukken kunnen we Rototilt geen onbekende meer noemen op de Belgische grondverzetmarkt. Jongste ontwikkelingen bij het het Zweedse familiebedrijf zijn enerzijds de introductie van de geavanceerde RC-serie draaikantelstukken en anderzijds het zelf rechtstreeks bedienen van de dealers en daarmee klanten in de Benelux. Want Rototilt is druk bezig met het opzetten van een eigen organisatie in onze regionen. Die moet dealers en hun klanten voortaan in de gehele Benelux de gelegenheid bieden om rechtstreeks zaken te doen met Rototilt. Dat biedt op zijn beurt voor Rototilt weer meer mogelijkheden om zaken als trainingen en klantbegeleiding te verzorgen, want daar is duidelijk behoefte aan. Het doel van de nieuwe Benelux-organisatie wordt daarmee nog concreter: “Machinisten te voorzien van efficiënte werktuigdragers en aanverwante producten, waardoor ze nog sneller en flexibeler kunnen werken en een beter bedrijfsrendement realiseren. Juist deze voordelen zijn te bereiken door te werken met Rototilt-producten”, aldus Jason Sanders.

Het Rototilt Control systeem (RC) omvat onder andere geavanceerde joysticks.

Compleet en geavanceerd programma

Het programma van Rototilt omvat twaalf draaikantelstukken, waarvan vijf tot de nieuwe RC-serie behoren. Die omvat de RC4 voor graafmachines van 10-16 ton, de RC5 (14-19 ton), de RC6 (15-24 ton, de RC8 (23-32 ton) en eindigt bij de RC9 voor graafmachines tussen 32 en 43 ton. Samen met het bedieningssysteem RC System en de bekroonde veiligheidsvergrendeling SecureLock vormen ze een sterke combinatie, die verder wordt versterkt door de gepatenteerde High Flow Controller (HFC) voor meer flexibiliteit bij het gebruik van uitrustingsstukken met een hoge doorstroom. Door het hoge debiet met lage drukval is er soepeler mee te werken en zijn alle bewegingen meer gecontroleerd, wat zorgt voor een hogere precisie en een beter eindresultaat.

Bedieningssysteem Rc System bundelt alle functies in een nieuw, nog groter scherm van 4,3 inch. Automatische kalibratie zorgt voor een snelle en efficiënte installatie.

Voordelen drukgecompenseerde hydrauliek.

De draaikantelstukken van de RC-serie hebben een nieuw ontwikkelde, drukgecompenseerde hydrauliek. Dit betekent dat de verschillende functies van het draaikantelstuk onafhankelijk van elkaar zijn te bedienen. Dat levert een veel nauwkeuriger regeling op van zowel kanteling als rotatie, zelfs wanneer deze acties op verschillende snelheden worden uitgevoerd. Dit wordt extra duidelijk wanneer de machinist beide functies tegelijkertijd gebruikt. Wanneer de kantelfunctie in de eindpositie komt, kan de rotatie met dezelfde snelheid doorgaan als voorheen. Hierdoor ontstaat een optimale combinatie met de draaikantelstukken van de RC-serie, puur omdat de machinist geen rekening hoeft te houden met de snelheid van roteren en kantelen.

De nieuwe RC Joystick won dit jaar een Reddot award omdat hij volgens de jury: “door Rototilt RC speciaal is ontworpen met het oog op optimale ergonomie en dat er geen gereedschap nodig is om hem aan te passen aan de voorkeuren van de gebruiker.”

RC-serie is graven op zijn best

Maximale gebruikerservaring en precisiewerk, dat beoogt Rototilt met de compleet nieuwe serie draaikantelstukken. Deze RC-serie tiltrotators zijn onderdeel van het Rototilt Control concept (RC), dat ook een nieuw bedieningssysteem omvat, alsmede geavanceerde joysticks en een app voor ondersteuning op afstand. De nieuwe RC-tiltrotators hebben een nog hogere energie-efficiëntie en dat danken ze aan het hoge debiet met lage drukval. De RC Joysticks kregen de optie van meer rollen en knoppen voor optimale functionaliteit en ze liggen goed in de hand, waardoor intuïtief de beste acties mogelijk zijn. Individuele hoekaanpassing en handpalmondersteuning verbeteren de ervaring van de RC-serie zodanig dat ze daar zelfs een prijs voor hebben ontvangen. Bedieningssysteem Rc System bundelt alle functies in een nieuw, nog groter scherm van 4,3 inch. Automatische kalibratie zorgt voor een snelle en efficiënte installatie.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details