Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Besparen op reparatiekosten door expertise en snelheid
Electrion Spot Plating hanteert een strikt beleid van specialisatie en richt zich uitsluitend op reparaties.

Besparen op reparatiekosten door expertise en snelheid

Electrion Spot Plating, onder leiding van Dick Witkamp en zijn zoon Guido, heeft zich gespecialiseerd in de reparatie van zuigerstangen. Het familiebedrijf was 30 jaar in Zaandam gevestigd, maar opereert nu vanuit Bovenkarspel. Met decennialange ervaring bieden zij een unieke service: reparaties op locatie. Dit bespaart klanten aanzienlijk in tijd en kosten, omdat machines niet gedemonteerd en verplaatst moeten worden.

Dick Witkamp, zaakvoerder Electrion Spot Plating: “We staan ondertussen bij onze klanten bekend om onze snelheid, servicegerichtheid en het vermogen om op zowat elke locatie te werken. Electrion Spot Plating maakt eigenlijk deel uit van een apart stuk in de machine-onderhoudsindustrie, waarbij elk bedrijf zich specialiseert in specifieke onderdelen of services. Ons familiebedrijf heeft zich gericht op de grotere verchroomde zuigerstangen voor bedrijven actief in grondverzet, overslag, scheepvaart, offshore … We behandelen uiteraard ook kleinere stangen, indien gewenst. Het reparatieproces bestaat uit het oplassen van beschadigde delen met speciale lasdraad, het glad en rond maken van deze delen, en het aanbrengen van een nieuwe toplaag. We kunnen nagenoeg iedere cilinder, ongeacht de omvang repareren door middel van de White Base Techniek™, een techniek die wij in de laatste twintig jaar steeds verder hebben ontwikkeld en geperfectioneerd.”

De kosten van het herstellen van een cilinder zijn slechts een fractie van de kostprijs van een nieuwe.

Uitdagende reparaties

“Wat onze service onderscheidend maakt”, vult Guido Witkamp, mede­zaakvoerder Electrion Spot Plating, aan, “is ons vermogen om te werken in uitdagende omstandigheden, zoals binnen de giek van een kraan of in de werkput van een machine. Een recent project betrof de reparatie van zuigerstangen op Liebherr scheepskranen aan boord van een hopperzuiger, waarbij het baggerwerk ononderbroken doorging. Deze flexibiliteit en efficiëntie zorgen ervoor dat klanten weinig tot geen productieverlies ervaren. Overigens, de kosten van het herstellen van een cilinder zijn slechts een fractie van de kostprijs van een nieuwe. Het repareren van cilinders is trouwens geenszins een EHBO-oplossing. Veel van de cilinders die we hebben gerepareerd zijn jaren later nog steeds in bedrijf.”

Specialisatie als strategie

Electrion Spot Plating biedt een kosteneffectieve oplossing voor beschadigingen, waardoor klanten besparen op demontage, transport en stilstand. Hun snelle reactievermogen na een oproep benadrukt hun toewijding aan klantenservice. “Electrion Spot Plating hanteert echter een strikt beleid van specialisatie. We richten ons uitsluitend op reparaties en laten bijkomende taken zoals demontage van omliggende delen of hijswerk over aan de klant. ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’, zeggen wij altijd. Dit standpunt heeft ons voortdurend geholpen om uitmuntend te worden in ons eigen specifieke vakgebied”, besluit Dick Witkamp.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details