Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Beste Benelux houthakkers strijden om de titel tijdens STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2019

Beste Benelux houthakkers strijden om de titel tijdens STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2019

Zaterdag 21 september te Oudenaarde

Wist je dat de Benelux zich kan meten met de wereldtop als het aankomt op houthakken? Op zaterdag 21 september nemen de beste houthakkers het tegen elkaar op tijdens het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2019Ze strijden om de Benelux titel en een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november. De strijdarena ligt dit jaar in Oudenaarde waar op dat moment De Werktuigendagen plaatsvinden. Dit tweedaagse openluchtevenement is ook gastheer van de European Trophy en een houthakwedstrijd voor rookies en eentje voor dames.

STIHL Timbersports Benelux Kampieonschap

De wedstrijd in een notendop

De 14 beste Benelux houthakkers nemen het op zaterdag 21 september vanaf 15 uur tegen elkaar op in het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2019. Ze strijden er om de Benelux titel en een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november. Felbegeerde plaatsen als je weet dat er slechts 4 plaatsen per landenteam te bemachtigen zijn, aangevuld met één rookie. De atleten geven het beste van zichzelf in 6 zaag- en bijldisciplines. Een zware opdracht waarbij een optimale combinatie van techniek, kracht en precisie noodzakelijk zijn om de snelste tijd neer te zetten. Meer informatie over de verschillende disciplines vind je als bijlage. 

Belgisch of Nederlands podium?

STIHL Timbersports Benelux Kampieonschap

Is de Belg Koen Martens uit het juiste hout gesneden om zijn titel te verdedigen? Hij werd vorig jaar voor het eerst Benelux kampioen en claimt dan ook de favorietenrol. Dat het podium Nederlands of Belgisch gekleurd zal zijn, is nu al zeker. Dit jaar treden er 7 Belgen en 7 Nederlanders aan. Momenteel zijn er geen Luxemburgse sporters in topvorm. Ook de Belg Maarten Cuvelier, die vorig jaar zesde eindigde, is een topfavoriet. David Bergen, die 8 Belgische en 3 Benelux titels op zijn naam heeft staan, neemt dit jaar niet deel.

Bij de Nederlanders is viervoudig Benelux kampioen Rik van Drielen een te duchten concurrent. Ook Ben Terpstra, Martijn Harms en Edwin Dost zijn grote kanshebbers om een plek in de top 5 te bemachtigen.

STIHL Timbersports Benelux Kampieonschap

Strijd tussen de Europese top

Ook de beste Europese sporters zullen het tegen elkaar opnemen. En dat op zondag 22 september vanaf 14 uur tijdens de European Trophy. De 6 beste atleten uit deze wedstrijd kwalificeren zich voor de Champions Tropy 2020 waar ze strijden tegen de beste sporthouthakkers ter wereld. En dat in een loodzwaar parcours van 4 opeenvolgende disciplines: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck en Standing Block Chop.

Ook rookies en dames op het strijdtoneel

Voor het eerst in de geschiedenis van de Benelux competitie wordt er ook een wedstrijd voor rookies (nieuwelingen) en eentje voor dames georganiseerd. De rookies geven het beste van zichzelf op zaterdag 21 september om 10u30 en proberen een ticket in het landenteam te bemachtigen. Aansluitend is er de dameswedstrijd waarbij 2 Belgische en 2 Nederlandse vrouwen hun kettingzaag en bijl bovenhalen.

De Werktuigendagen

De Werktuigendagen zijn het ideale decor voor de houthakkerssport. Tijdens dit tweedaags evenement kan het publiek verschillende landbouwteelten bewonderen en demonstraties met imposante machines voor akkerbouw volgen. Ook wie actief is in de tuinbouw of groenbeheer kan dat weekend zijn hartje ophalen bij talrijke standhouders. Als kers op de taart is er een oldtimerhappening en het Belgisch oldtimerploegkampioenschap.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details