Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Betrouwbare én betaalbare specialist in voertuigveiligheid
Brigade is breed georiënteerd in veiligheidsoplossingen voor elk bedrijf met voertuigen/machines.

Betrouwbare én betaalbare specialist in voertuigveiligheid

Ik besluit een kijkje te nemen in de keuken van Brigade, omdat ik graag wil begrijpen wie Brigade is en wat zij doet.

Ik heb een gesprek met Huib Slijkhuis, managing director van Brigade Electronics Benelux. ‘’Onze core business is het voorkomen van ongelukken en besparen van levens’’, vertelt Huib. ‘’We zijn specialist op het gebied van veiligheidssystemen voor voertuigen, waarmee veilig werken, het voorkomen van ongelukken en schades binnen handbereik van elke organisatie komt. Onze klanten werken met voertuigen en machines in de bouw, maar zeker ook in andere sectoren als transport, huisvuil en recycling, landbouw en gemeenten. Eigenlijk bieden wij een oplossing voor elk bedrijf met voertuigen/machines, waarbij de kans op ongelukken met werknemers of kwetsbare weggebruikers bestaat’’.

Veiligheid gaat op de werf een steeds grotere rol spelen.

Probleem klant staat centraal

Het bedrijf is breed georiënteerd in veiligheidsoplossingen. Van simpele tonale achteruitrij-alarmen tot geavanceerde radardetectiesystemen, mobiele opname-apparatuur en 360 graden camera-/monitorsystemen. ”Bij ons staat het probleem van de klant centraal. Wij adviseren hem vervolgens over de voor hem meest geschikte oplossing. Het kan zijn dat de ene klant gebaat is bij een heel geavanceerd 360 graden-systeem, waarbij beelden worden opgenomen en de bestuurder ook nog akoestische waarschuwingen krijgt, maar het kan ook zijn dat de klant met een achteruitrij-alarm geholpen is. Daarbij hechten wij bijzonder veel waarde aan goede service aan onze klanten. Je kunt nog zo’n goed product verkopen, maar als de service slecht is, zul je de klant uiteindelijk verliezen. Dit heeft ons geen windeieren gelegd de laatste jaren. We zijn flink gegroeid, van één persoon in 2012 tot 12 personen anno 2020 en een omzet die meer dan vertienvoudigd is.’’

Veiligheid gaat grotere rol spelen

‘’Als ik kijk naar de Nederlandse bouwsector, gaat veiligheid alleen maar een grotere rol spelen. Op dit moment werken een groot aantal aannemers volgens de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB). Deze wordt januari 2021 vervangen door het ‘’Beleid reductie aanrijdgevaar’’, dat een aantal maatregelen omschrijft om het risico op aanrijdingen te elimineren of te verkleinen. Aannemers worden dus verplicht hun voertuigen van bepaalde veiligheidssystemen te voorzien en hebben hier één jaar de tijd voor. Dit brengt voor ons weer volop mogelijkheden met zich mee komend jaar.

Managing director Huib Slijkhuis: ‘’Onze core business is het voorkomen van ongelukken en besparen van levens.’’

Wij blijven ons ontwikkelen

Slijkhuis benadrukt dat de organisatie zich blijft ontwikkelen. ‘’Onze producten en systemen zullen in de komende jaren steeds meer geïntegreerd worden vanaf fabriek. Met een aantal grote spelers in de markt is al sprake van samenwerking. Daarnaast blijft het belangrijk om nieuwe producten te introduceren, die aansluiten bij toekomstige technologische ontwikkelingen, maar ook om nieuwe markten te blijven betreden. Onze doelgerichte oplossingen, het met de klant meedenken, ons hoge serviceniveau en de goede, betaalbare productenrange liggen ten grondslag aan ons huidige succes, maar innovatie en duurzaamheid zullen belangrijk zijn voor de toekomst. De groei van ons bedrijf is voor mij het bewijs dat ons product en werkwijze kloppen. Betrouwbaar en betaalbaar, voor elke organisatie!!!” 


Brigade Electronics BV is een dochteronderneming van het Engelse Brigade Electronics Group Plc, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Met dochterondernemingen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Canada, de USA en Nederland en samenwerkingsverbanden met gespecialiseeerde dealers wereldwijd, is Brigade met recht uitgegroeid tot een speler van formaat, waar we nog veel van kunnen verwachten in de toekomst.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details