Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
BIA Belgium op Matexpo

BIA Belgium op Matexpo

BIA Belgium verdeelt hoogkwalitatieve machines voor grondverzet, constructie, sloop, steengroeven, recyclage en energievoorziening.  Het bedrijf is exclusief invoerder van o.a. Komatsu, Metso en Portafill. BIA biedt haar klanten een totaalaanbod van verkoop, verhuur, service, financiering en projectbegeleiding op maat. BIA Belgium maakt deel uit van de BIA Group die actief is in de Benelux en 20 Afrikaanse landen en meer dan 1300 werknemers telt.

Op Matexpo presenteert BIA een aantal Benelux premières naast een aantal andere opmerkelijke machines en diensten.

Komatsu : twee Benelux premières

De meest opmerkelijke Komatsu machine is de totaal nieuwe WA475-10 wiellader in de 24-tonsklasse met de innovatieve Komatsu Hydro-Mechanische Transmissie. De WA475-10 combineert uitzonderlijke kracht met opmerkelijke zuinigheid waardoor deze machine tot 30% efficiënter is qua brandstofverbruik  (ton/liter). De vermogensregeling bevat een complete innovatie: de hydraulische snelheid kan onafhankelijk worden geregeld via het gaspedaal. Het was nog nooit zo eenvoudig voor een operator om de juist balans te vinden tussen tractie en hefvermogen. De totaal nieuwe cabine biedt bovendien een aangename en comfortabele werkplek.

Met de PC360LCi-11 graafmachine, eveneens een première, introduceert Komatsu de 2de generatie van de befaamde Komatsu Intelligent Machine Control (iMC) technologie in het zwaardere segment. iMC laat toe bijzonder nauwkeurig te werken met een uitzonderlijk bedieningsgemak.  Hierdoor kan men de job niet alleen sneller uitvoeren, wat een directe kostenbesparing betekent; ook het eindresultaat zal beter zijn.

Daarnaast zijn er nog aantal andere Komatsu machines te zien: de Hybride graafmachine HB215LC-3, de ultrakorte PC138US-11, de PW148-11 bandenkraan, de HM300-5 knikdumper en de D51PXi-24 bulldozer; deze laatste eveneens een iMC-machine.

Van het compacte Komatsu Utility gamma, worden zes machine getoond: vier mini rupsgravers, de PW118MR-11 midibandenkraan en de WA70-7 midi wiellader. Hiermee toont BIA dat Komatsu ook in het segment tot 12 ton een meer dan volwaardig speler op de markt is.

Brekers, zeven en recyclage

In het gamma brekers vinden we de reeds op Bauma getoonde Metso MX-3 kegelbreker als Benelux première. Deze machine met de gepatenteerde Metso Multi-Action technologie kenmerkt zich door een uitzonderlijk rendement en lange levensduur. Daarnaast wordt de Metso NP15 Impact Crusher voorgesteld. Deze breker is ideaal geschikt voor 2de of 3de fase reductie in de verwerking van aggregaten of in de recycling.

De Metso M&J K210 pre-schedder is een absolute recyclingmachine voor het vergruizen van alle mogelijke materialen tot 45 ton per uur.

Portafill presenteert de MR-5 zeefinstallatie. Deze relatief compacte machine past in een container maar is robuust genoeg om de zwaarste materialen te verwerken.

In de afdeling Energy stelt BIA een totaal nieuw en ruim gamma stroomgeneratoren voor.

BIA SmartFleet: innovatieve kracht

Met het BIA SmartFleet toont BIA haar innovatie kracht. Dit fleetmanagement platform is een in-house ontwikkeling die de klant in één oogopslag een totaalbeeld geeft van de performance en locatie van al zijn machines, ongeacht merk of type. Belangrijke KPI’s zoals verbruik, belading, gebruiksuren, stationaire draaiuren, storingscodes, enz worden op één dynamisch en intuïtief dashboard weergegeven. Zo heeft de eigenaar altijd perfecte controle over de TCO van zijn vloot

BIA ontvangt u graag op stand A11.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details