Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
BIA brengt Belgische teams samen  op haar historische locatie in Overijse

BIA brengt Belgische teams samen op haar historische locatie in Overijse

BIA investeert 3 miljoen euro in de renovatie van haar historische locatie. In 2020 zullen de medewerkers van BIA Group en BIA Overseas, momenteel gevestigd te Genval, hun collega’s van BIA Belgium vervoegen in een volledig gerenoveerde gebouw in Overijse.

Het samenbrengen van de teams beantwoordt aan de behoefte aan meer synergie en optimalisatie van de bestaande infrastructuur.

In 2018 werd beslist het BIA gebouw in Overijse te renoveren. Dit gebouw, dat dateert van 1967, is de hoofdzetel van BIA Benelux. Momenteel zijn er de administratieve en commerciële activiteiten van BIA Belgium ondergebracht*. Het doel van de renovatie is eenvoudig: het optimaliseren en moderniseren van de huidige ruimte en er een nog aangenamere werkomgeving van maken.

Concreet zullen het vroegere atelier en de opslagruimtes alsook een gedeelte van de kantoren plaats maken voor een hypermodern kantoor.

De teams van BIA Group, BIA Overseas en BIA Belgium zullen dan worden samengebracht in één gemeenschappelijk gebouw.

“We zijn erg enthousiast over dit project omdat het de mogelijkheid biedt om de verschillende divisies van de Group samen te brengen op een locatie die ons nauw aan het hart ligt en om mooie synergieën te laten ontstaan tussen de verschillende teams”, vertelt Vincent Bia, CEO van de BIA Group.

De renovatie, die reeds gestart is en tot begin 2020 zal duren, is gebaseerd op het cradle-to-cradle-principe, met als uitgangspunt: nul vervuiling, 100% hergebruik. Daarnaast zal het gebouw, dat gerenoveerd wordt door Thomas & Piron Rénovation in samenwerking met het architectenbureau Synergy International, voorzien worden van een voorgevel van kurk zodat het op een ecologische manier geïsoleerd wordt. Meer dan 80% van het gebouw zal verwarmd worden door warmtepompen en op de parking worden oplaadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd.

Internationale vastgoedinvesteringen

De BIA Group levert machines en aftersales-service (onderdelen, onderhoud enz.) in de Benelux en in Afrika en het aantal medewerkers blijft al jaren gestaag toenemen (6% stijging tussen 2017 en 2018). BIA investeert daarom ook in de vestigingen in het buitenland.

De BIA vestigingen in Zambia en Burkina Faso verhuizen dit voorjaar naar nieuwe kantoren en werkplaatsen. En in Nederland zal BIA begin 2020 een nieuw hoofdkantoor en werkplaats in gebruik nemen in Apeldoorn en in het westen van het land een nieuw service center openen.

* De serviceactiviteiten van BIA vinden plaats in Fleurus (gebouwd in 2012) en in Izegem (geopend in 2018). 

Praktische informatie:

  • Adres: Rameistraat 123, 3090 Overijse
  • Begin van de werkzaamheden: december 2018
  • Einde van de werkzaamheden (planning): eerste kwartaal van 2020
  • Budget voor de werkzaamheden: > 3 miljoen euro
  • Renovatiebedrijf: Thomas & Piron Rénovation

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details