Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
BIA kondigt nieuwe CEO aan en versterkt het managementteam met nieuwe VP Sales & Marketing

BIA kondigt nieuwe CEO aan en versterkt het managementteam met nieuwe VP Sales & Marketing

BIA Group, een belangrijke speler in de distributie van materieel en diensten voor de mijnbouw en steengroeven, bouw-, transport- en energiesector, kondigt vandaag een belangrijke overgang in haar bestuur aan. Huidig CEO, Vincent Bia draagt de algemene leiding over aan Romain Bia, die de vierde generatie van de familie vertegenwoordigt. Deze overgang, besloten en bevestigd door de Raad van Bestuur en de familie, weerspiegelt de stabiliteit en continuïteit van het bedrijf, dat al actief is sinds 1902.

Vincent Bia en Romain Bia zullen gedurende een periode van twee maanden, vanaf 1 augustus 2024, het bedrijf samen leiden, zodat een vlotte en efficiënte overdracht kan plaatsvinden. Romain Bia zal op 1 oktober zijn functie als CEO op nemen, terwijl Vincent Bia de rol van Voorzitter van de Raad van Bestuur op zich zal nemen en zijn expertise en strategische visie blijft bijdragen.

Tegelijkertijd is het bedrijf verheugd om de komst van mevrouw Mariem Maiga aan te kondigen als Vice-President Sales & Marketing, ter vervanging van Romain Bia. Met meer dan 20 jaar ervaring in de sector, met name bij Epiroc en Atlas Copco, zal haar missie zijn om de aanwezigheid van BIA Group op de Benelux- en Afrikaanse markten te versterken, waar het bedrijf zijn activiteiten heeft uitgebreid in de distributie van premium merken, waaronder Komatsu, en bijbehorende onderhoudsdiensten.

Vincent BIA toont vertrouwen in deze nieuwe stap: “Het doorgeven van de fakkel aan de volgende generatie is een moment van grote trots en emotie voor mij. Ik ben ervan overtuigd dat Romain de visie, dynamiek en vaardigheden heeft om het bedrijf naar nieuwe hoogten te leiden. Deze overgang waarborgt de continuïteit in de waarden en ambities van ons bedrijf, terwijl het de deur opent naar nieuwe kansen en innovaties.”

Romain Bia, toekomstige CEO, deelt zijn visie op de toekomst: “Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen dat mijn vader, het bedrijf en de Raad van Bestuur in mij stellen. Het leiderschap van de BIA Group op me nemen is een eer en een belangrijke verantwoordelijkheid. Met 1300 gepassioneerde medewerkers en premium partners aan mijn zijde, ben ik ervan overtuigd dat we onze marktpositie verder kunnen ontwikkelen. Digitalisering, duurzaamheid en innovatie zullen belangrijke ontwikkelingsgebieden zijn om meerwaarde te blijven bieden aan onze klanten.”

Na 4 jaar in consultancy bij Accenture te hebben gewerkt, trad Romain Bia in 2011 toe tot het bedrijf. In de afgelopen 13 jaar heeft hij 9 jaar in Afrika doorgebracht en 4 jaar in België. Zijn carrière bij BIA is gevarieerd en uitgebreid, waarbij hij begon in de financiën (managementcontroller, directeur van dochteronderneming en regionaal financieel directeur), voordat hij doorgroeide naar managementfuncties, met name als Country Manager in de Ivoorkust en Regionaal Algemeen Directeur in Afrika. Momenteel is hij Vice-President Sales & Marketing, een functie die hij sinds 2021 bekleedt.

Over BIA Group:

BIA is actief sinds 1902 en wordt door haar klanten erkend voor de kwaliteit van haar producten en diensten in de mijnbouw en steengroeven, bouw, transport en energiesector. Aanwezig in meer dan 20 landen in West- en Centraal-Afrika, evenals in de Benelux-regio’s, onderscheidt het familiebedrijf zich door de omvang van haar netwerk en geavanceerde technische faciliteiten dicht bij de operaties van haar klanten. BIA ontwikkelt voortdurend haar capaciteiten en expertise om te voldoen aan de steeds groeiende klantbehoeften en biedt een breed scala aan oplossingen, waaronder: verkoop van apparatuur, gestructureerde financieringsoplossingen, supply chain management, onderhouds- en reparatiecontracten, training, evenals technologische innovaties om de veiligheid en productiviteit van werklocaties te verhogen. BIA Group is officiële dealer van de merken: Komatsu, Metso, Cummins, Bomag, MAN, Foton, Furukawa, RTDrill, GHH, Robit, Portafill, Montabert, Hensley, TopCon en SmartFleetDX. Voor meer informatie: www.biagroup.com 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details