Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
BIA SmartFleet

BIA SmartFleet

VERLAAG UW KOSTEN EN VERHOOG UW PRODUCTIVITEIT MET UW MACHINEGEGEVENS

BIA introduceert BIA SmartFleet, een in-house ontwikkeld fleetmanagement platform waarmee de eigenaar zijn machinepark permanent kan opvolgen en daarmee totale controle over de TCO behoudt.

Transparante KPI analyse

BIA SmartFleet volgt permanent een aantal parameters van elke machine en toont die in een handig en transparant dynamisch dashboard. Zo heeft de vlootbeheerder een zicht op elke individuele machine maar ook op zijn totale vloot.

Enkele van de belangrijkste indicatoren die in BIA SmartFleet permanent worden opgevolgd: het brandstofverbruik, het aantal draaiuren, het aandeel stationaire uren en de kost daarvan, het beladingsniveau met indicatie van over- of onderbelading, de snelheid, storingsmeldingen,…

Niet-optimaal werkende machines worden onmiddellijk geïdentificeerd zodat de situatie snel kan worden bijgestuurd met directe impact op kosten en productiviteit.

De benuttingsgraad van de machines kan worden vergeleken maar het is ook mogelijk om vast te stellen wanneer een machine niet correct wordt gebruikt.

Uiteraard is, dankzij de GPS gegevens, de exact positie van de machine altijd gekend en kunnen geo- en timefencing parameters toegevoegd worden. Onnodig te vermelden dat dit uiteraard ook bijdraagt tot de beveiliging van het machinepark.

Multimerk

BIA SmartFleet werd ontwikkeld op basis van de Komatsu Komtrax-data, maar BIA breidde het platform uit om ook de dataflow van andere merken en types machines te verwerken. Zo biedt één en hetzelfde dashboard een overzicht van het volledig machinepark ongeachte merk of soort machine. 

Hou uw kosten onder controle.

BIA Smartfleet is de perfecte tool om enerzijds de kosten onder controle te houden en anderzijds de productiviteit te verhogen wat resulteert in het optimaliseren van de rendabiliteit van de onderneming.

De terugverdientijd van deze investering is quasi instant. Zodra BIA Smartfleet wordt geïmplementeerd, krijgt de eigenaar zicht op de totale kosten en de totale productiviteit van de machines. Vaak komen er een aantal verassende dingen aan het licht waar men tot dan soms geen idee van had. Door snel de juiste maatregelen te nemen wordt de investering onmiddellijk gerentabiliseerd.

Dankzij BIA SmartFleet is het mogelijk om de rendabiliteit van verschillende types machines vergelijken in functie van de situatie waarin ze worden gebruikt. Dit ondersteunt de beslissing om bij aanschaf van een nieuwe machine de meest optimale keuze te maken.

Tijdig de juiste service inplannen

De door BIA SmartFleet gerapporteerde parameters vormen bovendien een ideale basis om onderhouden zo efficiënt mogelijk in te plannen. Ook foutcodes worden doorgegeven wat snelle interventie mogelijk maakt en stilstand tot een minimum beperkt.

Analyses uitbesteden

De klant heeft de keuze om in het online platform zelf de SmartFleet data op te volgen of dit over te laten aan BIA. De BIA SmartFleet-analist waarschuwt op het juiste moment, maakt rapporten op maat, analyseert de bedrijfsprestaties en beveelt acties aan om deze te optimaliseren.

BIA SmartFleet is dé tool om de Total Cost of Ownership van het totale machinepark te optimaliseren.

Overtuig uzelf! De BIA SmartFleet specialisten geven graag een demonstratie op maat van uw bedrijf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details