Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
BIA verbreedt het multi-merk service aanbod met One-Stop-Shop.

BIA verbreedt het multi-merk service aanbod met One-Stop-Shop.

BIA, invoerder van o.a. Komatsu, Ausa, Metso, Portafill, en Kohler-SDMO  breidt haar na-verkoop aanbod verder uit en gaat zich actief richten op het servicen van andere merken dan dewelke het bedrijf zelf invoert.

One-Stop-Shop

De BIA Service Centers in Fleurus en Izegem zijn in staat eender welke machine, ongeacht merk of type, te onderhouden, herstellen of aan te passen.

Klanten kunnen dus met hun volledige machinevloot terecht op één adres. En dan hebben we het over meer dan alleen maar interventies aan motor of aandrijflijn.

Damien Bioul, After-Sales Manager Belux: “Eigenlijk deden we al regelmatig interventies op machines van anderen merken. Maar nu komen we er echt mee naar buiten en is het de bedoeling om dit ook actief te gaan ontwikkelen als een volwaardige activiteit. Het doel is enerzijds om de rendabiliteit van de Service Centers te verhogen, maar ook om onze klanten het gemak te bieden van slechts één aanspreekpunt voor het technisch beheer van al hun machines. Dat is het concept van de One-Stop-Shop.”

Alles is mogelijk

Zo heeft het Service Center in Fleurus een uitgebreide carrosserieafdeling voor het herstellen of aanpassen aan de buitenkant van de machine. Elke vorm van maatwerk is mogelijk : laadbakken verhogen, graafbakken en dozerbladen aanpassen, materiaalkoffers integreren, verstevigingen en heisogen aanbrengen… Ook totaalprojecten waarbij de machine in zijn geheel wordt aangepast voor speciale toepassingen vormen geen probleem. Het Service Center beschikt over een erg ruime spuitcabine waar grote machines zoals mining dumptrucks in elke gewenste kleur kunnen worden gezet.

Wat betreft het mechanische en hydraulische aanbod zijn de mogelijkheden eveneens quasi oneindig: rupsloopwerken herstellen of vervangen, draaipunten kotteren en voorzien van nieuwe pennen en bussen, hydraulische leidingen plaatsen of herstellen, centrale smeersystemen installeren…

Veiligheidsuitrusting zoals rijalarmen, camerasystemen of extra verlichting maar ook diverse comfort items behoren tot het porfolio. Als officieel TOPCON dealer kan BIA een ruim gamma GPS systemen naplaatsen op elke machine.

Dankzij een grote mobiele service team met meer dat 35 goed uitgeruste servicevans en 2 vrachtwagens zijn een groot deel van de interventies op locatie mogelijk wat voor de klanten een belangrijke kosten- en tijdbesparing betekent.

Het multi-merk aanbod beperkt zich niet tot constructiemachines, ook brekers, zeven, stroomgeneratoren en zowat alles wat een motor, wielen of rupsen heeft kunnen onder handen genomen worden.

Denis Herin, After-Sales Manager Wallonië en verantwoordelijk voor het Service Center in Fleurus: “Wij hebben de knowhow, de infrastructuur en de mensen in huis om zowat elke job aan te kunnen. Dankzij de brede vertakkingen van BIA hebben we geen enkel probleem met het verkrijgen van onderdelen. Wij werken steeds met originele onderdelen, maar als de klant het verkiest kunnen we altijd een evenwaardig alternatief voorstellen”.

Met dit One-Stop-Shop concept wil BIA zich nog sterker positioneren als een complete service provider. De combinatie van de competenties, ervaring en een efficiënte organisatie stelt BIA in staat om alle klanten, zowel operationeel als financieel, bijzonder solide totaaloplossingen aan te bieden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details