Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bij kracht komt expertise kijken
In zijn klasse biedt de T14R de beste verhouding tussen laadvermogen en gewicht.

Bij kracht komt expertise kijken

Wanneer zware ladingen hun bestemming over lastige ondergrond moeten bereiken, voert de Panther-reeks van Prinoth al jaren de boventoon. Als voertuigen op banden er de brui aan geven, begint het voor deze rupsmachines pas écht. Sinds acht jaar invoerder van het Canadese topmerk, kan het familiebedrijf Beel uitpakken met een uitzonderlijke expertise omtrent het merk. 

Onder de rupsdumpers is de Panther-reeks van Prinoth uitgegroeid tot een begrip, omdat ze met hun snelheid, laadvermogen en veiligheidsniveau een krachtig statement maken. Bekend om hun lage bodembelasting zit de vraag naar deze machines in stijgende lijn. Vooral in gebieden waar aannemers hun impact op het terrein moeten terugdringen tot het absolute minimum, zijn deze Panthers in het voordeel. 

Bij Beel, actief in de verkoop van zware machines sinds 1932 en al acht jaar verdeler van Prinoth in België en Nederland, gaat het om expertise en ‘de kracht van service’. Het bedrijf investeert niet alleen in technici die via bijscholing op de hoogte zijn van de allerlaatste nieuwigheden en technologieën van het merk, maar heeft ook een vloot van servicewagens en een omvangrijk magazijn met wisselstukken ter beschikking waarmee het klanten bijstand kan leveren als de nood het overneemt. Zo blijft het risico op een lange en kostelijke downtime minimaal. Neemt de herstelling toch meer tijd in beslag, dan kan een vervangmachine soelaas bieden.

Klanten bepalen vernieuwing

Als verdeler kiest Beel steevast voor merken die voor kwaliteit, betrouwbaarheid en productiviteit staan. De Panther-rupsvoertuigen van Prinoth beantwoorden prima aan die eisen. Ze worden nauwgezet gebouwd op assemblagelijnen met strenge kwaliteitscontroles om die topkwaliteit te garanderen. Beel staat in nauw contact met de hoofdzetel, en reist jaarlijks, tot tweemaal toe, naar de Canadese fabriek af om de jongste ontwikkelingen en noden van aannemers mee op te volgen. Klantenfeedback vormt de motor van Prinoths ontwikkelingsafdeling.

De T12 combineert een ongeziene veelzijdigheid aan erg lage bodembelasting (207-415 g/cm3).

“Een van de opkomende thema’s is duurzaamheid”, vertelt product manager bij Beel Kurt De Vriese. “Misschien minder in België, maar het leeft erg sterk in Nederland.” Binnen zijn Clean Motion-filosofie houdt Prinoth op het vlak van verbrandingsmotoren de vinger aan de pols om via een laag verbruik en emissiecontrole een duurzamer rapport voor te leggen. De rupsdumpers zijn stuk voor stuk uitgerust met Caterpillar-dieselmotoren die voldoen aan de laatste Euromot Stage V-normen.

Roteren zit in de lift

De Panther-familie behelst een uitgebreid gamma, van 6 tot 22 ton, waaronder rupsdumpers met de 360 graden roterende bovenbouw, zoals de bestseller T14R (met de R van rotatie). Prinoth heeft van die innovatie zijn stokpaardje gemaakt en mag je gerust als koploper bestempelen. “De laatste twee jaar palmt de rotatietechnologie bij dumpers het leeuwendeel van de verkoop in”, aldus Kurt De Vriese. “Klanten zien steeds vaker de voordelen in van een machine die in rechte lijn kan blijven rijden – in het geval van de T14R met een snelheid van 13,5 km/u. Dat werkt efficiënter en brengt minder slijtage mee.” Gevaarlijker is het zeker niet. Door het uitgekiende design van de cockpit, bewaart de machinist tijdens het draaien in een van de R-rupsdumpers altijd een veilig overzicht op de werfsituatie. “Daarnaast hecht Prinoth ook een groot belang aan het transport, waarbij de hoogte en breedte van de voertuigen erg precies in de gaten wordt gehouden”, besluit Kurt De Vriese. De T14R is in zijn klasse trouwens ook de rupsdumper met de beste verhouding tussen laadvermogen en gewicht.

Onder de vaste dumpers neemt de Panther T12 een prominente plek in, vooral vanwege zijn veelzijdigheid die inspeelt op het thema ‘meer aankunnen met minder’. Door zijn unieke en op vrachtwagens geïnspireerde chassis kan hij als manusje-van-alles, via een brede waaier aan accessoires, erg verschillende doeleinden dienen: bosbouw, kalkuitstrooiing voor grondstabilisatie, mijnbouw enzovoort. De mogelijkheden zijn hier eindeloos. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details