Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat-laders blinken opnieuw uit bij de LCO-prijzen 2019

Bobcat-laders blinken opnieuw uit bij de LCO-prijzen 2019

De compacte T590 rupslader is het nieuwste model in de Bobcat-reeks die de Lowest Cost of Ownership (LCO) Award heeft gewonnen. De T590 was de winnaar in de categorie compacte rupsladers, waarin vorig jaar de Bobcat MT55 minirupslader won. De Bobcat S70 schranklader won in 2019 voor het tweede jaar op rij de LCO Award in de categorie kleine schrankladers. 

De LCO Awards zijn de enige onderscheiding in hun soort en gebaseerd op empirische gegevens over de lange termijn kosten van zware en compacte bouwmachines. EquipmentWatch, een wereldleider in data, software en inzichten voor de zwaar materieel, organiseert de prijzen. Alle vijftien verschillende machinecategorieën hadden meerdere genomineerde die de laagste eigendomskosten hebben over een periode van vijf jaar.

De totale eigendomskosten zijn een van de belangrijkste aspecten waarmee kopers rekening houden bij de aankoop van apparatuur. De prijzen die de T590 en S70 hebben gewonnen getuigen van het belang van goede prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid die de Bobcat-reeks compacte laders, minigraafmachines, verreikers en aanbouwdelen in de afgelopen 60 jaar heeft opgebouwd.

In een reactie op het succes van Bobcat bij de LCO Awards, zei Jiri Karmazin, Product Manager Doosan Bobcat EMEA: “We zijn blij dat we deze prijzen weer winnen. Ze tonen aan waarom het Bobcat-assortiment van compacte laders zelfs na meer dan 60 jaar nog steeds marktleider is. Eén op de twee schrankladers die vandaag worden verkocht, is nog steeds een Bobcat-machine. Het is onze inzet voor uitstekende kwaliteit, vakmanschap en innovatie die heeft bijgedragen aan het behoud van ons marktleiderschap.”

De Bobcat T590 en S70 compacte laders
De compacte rupslader T590 heeft een bedrijfsgewicht van 3548 kg, een nominale bedrijfscapaciteit (ISO 14397-1) van 971 kg. en een kiplast (ISO 14397-1) van 2774 kg. Een specifiek aspect van compacte Bobcat-rupsladers zoals de T590 is de uitstekende wegligging en stabiliteit. De rupsbanden maken het werk in ruwe, natte omstandigheden bij het aanleggen van nutsvoorzieningen, wegonderhoud met een Bobcat-schaafmachine of het gebruik van wielzagen gemakkelijk.

De S70 is het kleinste model in de Bobcat-schrankladerreeks. Met een breedte van 901 mm., een hoogte van 1814 mm., een totale lengte met standaard bak van 2472 mm. en een bedrijfsgewicht van slechts 1268 kg. voldoet de S70 schranklader aan alle eisen voor compactheid, transporteerbaarheid en manoeuvreerbaarheid. Met zijn kleine afmetingen heeft het S70-model toegang tot locaties met nauwe openingen zoals poorten, steegjes of gangpaden. De S70 is ideaal voor werkzaamheden in krappe ruimtes waar grotere machines niet effectief kunnen bewegen.

De T590 en S70 zijn, net als alle Bobcat-compactladers, uitgerust met het Bob-Tach bevestigingssysteem, dat het mogelijk maakt om de laders snel en veilig te combineren met een zeer ruime keuze aan Bobcat-aanbouwdelen, die veelzijdigheid en tijdbesparende efficiëntie bieden voor een enorm scala aan verschillende toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details