Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat presenteert tijdens Bauma nieuwe, elektrische minigraafmachine van twee ton

Bobcat presenteert tijdens Bauma nieuwe, elektrische minigraafmachine van twee ton

Bobcat heeft tijdens Bauma een nieuwe minigraafmachine van twee ton geïntroduceerd als onderdeel van zijn steeds groter wordende programma elektrisch aangedreven machines. De E19e is de elektrische versie van het populaire E19-model en biedt een emissievrije, geluidsarme werking, terwijl de minigraver vergelijkbare prestaties biedt als zijn tegenhanger met dieselmotor. De nieuwe machine werd onthuld tijdens een speciaal lanceringsevenement op de Bobcat-stand van de fabrikant op de openingsdag van Bauma 2022, die momenteel plaatsvindt in München.

“Met de introductie van de E19e breidt Bobcat het programma elektrische machines verder uit. De E19e bouwt voort op het succes van onze kleinere E10e, de eerste elektrische minigraafmachine ter wereld die werd gepresenteerd tijdens Bauma 2019”, zei Scott Park, CEO van Doosan Bobcat tijdens het introductie-evenement. “Als pionier op het gebied van machines met een accu dragen de innovaties van Bobcat bij aan de industriebrede omschakeling naar elektrische machines voor de bouw,” ging Scott Park verder. “Ons team is trots op zijn bijdrage aan die ontwikkeling en we zullen blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om deze belangrijke trend verder te versnellen.”

Schoon en stil

De Bobcat E19e heeft hetzelfde profiel, dezelfde buitenafmetingen en vergelijkbare prestaties als de populaire E19 minigraafmachine, waarvan er wereldwijd al meer dan 10.000 zijn verkocht. De E19e beschikt over dezelfde stabiliteit, hetzelfde hefvermogen en dezelfde uitbreekkrachten als zijn conventionele tegenhanger, terwijl zijn constante koppelcurve (een kenmerk van elektrische motoren) zorgt voor betrouwbare en krachtige handelingen. Met zijn breedte van amper 98 cm. is dit nieuwe elektrische model gemakkelijk te bedienen in zelfs de krapste ruimtes, waardoor zij ideaal is voor sloopwerken of voor toepassingen buiten op locaties waar alleen geluidsarme, emissievrije machines toegestaan zijn.

De E19e is ontworpen op basis van de behoefte van de bestuurder. Er is meer ruimte tussen de consoles en de cabine biedt veel comfort. Met de goed geplaatste pedalen en joysticks met duimbediening voor de AUX1- en giekverstellingsfuncties bevinden alle bedieningen zich binnen handbereik van de bestuurder. Dankzij de opklapbare rijpedalen en de afwezigheid van op de vloer gemonteerde AUX1- en giekverstellingshulppedalen is er meer beenruimte. De geluidsarme en emissievrije E19e zorgt voor een gezondere en comfortabeler werkomgeving en verhoogt de productiviteit op de bouwplaats.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details