Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat T7X onderscheiden met World Changing Ideas Award 2023 van Fast Company

Bobcat T7X onderscheiden met World Changing Ideas Award 2023 van Fast Company

De volledig elektrische rupslader T7X winnaar in de categorie Transportation

Bobcat, leverancier van compacte machines en oplossingen voor de bouw, ontving tijdens de uitreiking van de World Changing Ideas Awards 2023, die door Fast Company georganiseerd werd, meerdere erkenningen voor haar producten. Met de World Changing Ideas Awards worden duurzame ontwerpen, innovatieve producten en creatieve projecten bekroond, die de manier waarop wij werken, leven en met de wereld omgaan veranderen. De eerste volledig elektrische compacte rupslader ter wereld, de Bobcat T7X, werd op verschillende manieren door Fast Company onderscheiden: als winnaar van de categorie Transportation, als een van de finalisten in de categorie ‘General Excellence’ en de T7X kreeg bovendien een eervolle vermelding in de categorie North America.

De T7X is de eerste machine, die geheel zonder hydraulische onderdelen functioneert. De T7X, die op elektrische accu’s werkt, is niet alleen ontworpen met het oog op vermindering van de CO2-uitstoot en geluidsreductie op de bouwlocatie, maar hij is ook veel krachtiger dan zijn tegenhangers met een dieselmotor. Deze baanbrekende en geheel emissievrije machine is een nieuwe stap in de transformatie van de wijze waarop overal ter wereld op bouwlocaties gewerkt wordt,  steden worden gebouwd en wordt nagedacht over een duurzame toekomst. En dat alles met meer vermogen en productiviteit op de bouwlocatie.

“Bij Bobcat staat innovatie al vanaf het allereerste begin centraal. 65 jaar geleden stonden wij aan de basis van de eerste compacte bouwmachine, toen we de eerste compacte lader ter wereld ontwikkelden. En sindsdien hebben we onophoudelijk nieuwe producten en diensten op de markt gezet waarmee onze klanten productiever kunnen zijn en kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld,” aldus Joel Honeyman, vice-president voor innovatie bij Doosan Bobcat. “We streven nog steeds naar meer efficiency in de sector en daarom blijft Bobcat nieuwe concepten uitvinden, nieuwe machines bouwen, slimme technologieën ontwikkelen en innovatieve oplossingen, waarmee klanten hun werk beter kunnen doen en wij de sector helpen evolueren.”

De World Changing Ideas Awards van dit jaar leverden 45 winnaars, 216 finalisten en meer dan 300 eervolle vermeldingen op met gezondheid, klimaat, energie en AI als populairste categorieën. Een panel van verslaggevers en redacteuren van Fast Company selecteerde de finalisten en winnaars uit meer dan 2200 inzendingen op uiteenlopende gebieden als stedenbouwkundig ontwerp, onderwijs, natuur, politiek technologie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inzendingen voor de awards van 2023 kwamen uit de hele wereld.

“Het is fantastisch om te zien hoeveel creativiteit en innovatie de winnaars en genomineerden van dit jaar aan de dag leggen,” zei Brendan Vaughan, hoofdredacteur van Fast Company. “Je kunt je moedeloos voelen als je ziet hoe de wereld eraan toe is, maar de ondernemers, bedrijven en non-profit organisaties die meededen bewijzen dat er een eindeloos potentieel is om de meest urgente problemen in de hedendaagse samenleving aan te pakken. Onze journalisten hebben enkele van de spannendste en effectiefste projecten voor het voetlicht gebracht. Wij hopen niet alleen te zien hoe deze projecten zich verder ontwikkelen, maar ook hoe ze anderen inspireren om zelf nieuwe oplossingen te bedenken.”

De volledige lijst met winnaars, finalisten en eervolle vermeldingen vindt u op www.fastcompany.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details