Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat verkocht meer dan 10.000 Bobcat E10-minigraafmachines in 10 jaar

Bobcat verkocht meer dan 10.000 Bobcat E10-minigraafmachines in 10 jaar

Bobcat bereikte eind vorige jaar een spectaculaire mijlpaal: in het jaar dat de 1-tons E10 minigraafmachine haar tiende verjaardag vierde, rolde de 10.000stemachine van de productielijn in het Tsjechische Dobris. De E10, die nu de E10z wordt genoemd, is bij uitstek geschikt voor toepassingen als verhuur, bouw, sloop, renovatie, herinrichting, tuinaanleg, landschapsarchitectuur, graaf- en drainagewerkzaamheden.

De lancering van de E10 minigraafmachine in april 2008 was een mijlpaal in Bobcat’s geschiedenis en in de ontwikkeling van zijn assortiment compacte graafmachines. De E10 was – samen met de E08 – het eerste graafmachinemodel dat volledig in Europa was ontworpen en gebouwd. Het was de bedoeling om de vroegere modellen te vervangen en de verkoopresultaten te overtreffen door beter aan de verwachtingen van klanten in Europa te voldoen. De verkoop van ruim 10.000 machines en de reputatie die de E10 de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd, bevestigen dat dit doel ruimschoots gehaald is.

De E10 wordt nu de E10z genoemd om aan te duiden dat ze een minigraafmachine is met nul-zwenkstraal, een maximale graafdiepte van 1,82 m en een machinegewicht van 1066 kg. Het ontwerp en de bouw van Bobcats E10z bieden in het marktsegment van minigraafmachines een uitstekende combinatie van hoge prestaties, stabiliteit, bestuurdersveiligheid, ergonomie en duurzaamheid. Bovendien kunnen de rupsbanden gemakkelijk worden ingetrokken om door standaard deuropeningen van 80 cm te rijden.

Het belangrijkste kenmerk dat de E10z onderscheidt van andere machines in de markt zijn de gepatenteerde, verstelbare zijconsoles, die plaats bieden aan hydraulische joysticks met stuurdrukregeling. Dit ontwerp is uniek in zijn klasse en geeft de bestuurder het comfort en gevoel van een veel grotere machine, terwijl de breedte van de consoles kan worden aangepast voor een gemakkelijke doorgang door een smalle opening.

Bobcat

Enthousiast
In het jaar van haar tiende verjaardag zijn zowel klanten als dealers van Bobcat nog steeds onder de indruk van de E10z.

Tom Macfarlane, eigenaar van True Plant Hire Limited en Trueline Midlands Limited, gevestigd in Wymeswold in Leicestershire in het Verenigd Koninkrijk, zegt: “Onze vloot van machines tot 8 ton bestaat geheel uit Bobcats, die zijn geleverd door onze plaatselijke dealer Butler Reynolds. De Bobcat E10z was een van de eerste machines die we voor onze verhuurvloot hebben gekocht. Deze geweldige machine is compact en veelzijdig met een breedte van 710 mm waardoor ze gemakkelijk door deuropeningen en andere smalle doorgangen kan. Deze kleine machine biedt veel meer vermogen dan je zou verwachten van een 1-tonsmodel en veel meer dan andere mini’s in de markt. Daarnaast heeft ze ook een hoog bedieningscomfort: de gebruiksvriendelijke joysticks bieden een hoge precisie bij het werken.”

Volgens Bertus Boer, algemeen directeur van Inter-Techno, de Nederlandse wederverkoper van Bobcat en een van de actiefste verkopers van de E10z in Europa, groeit ook het marktaandeel van Bobcat’s compacte graafmachines in Nederland gestaag.

“De E10z-minigraafmachine verkoopt bijzonder goed”, zegt hij. “In 2018 hebben we er al meer dan 70 verkocht. De E10z is vooral erg populair in de tuinsector. Jarenlang was de standaarduitrusting van een tuinman een grasmaaier. Het wordt echter steeds moeilijker om personeel te vinden. Dankzij de E10z minigraafmachine en haar brede scala aan aanbouwdelen kunnen bedrijven de meeste manuele werkzaamheden snel en efficiënt zelf uitvoeren. De E10z wordt bediend met een servo-joystick. Die is echt heel comfortabel, zodat medewerkers probleemloos acht uur per dag met de machine kunnen werken.”

Bobcat

Verbazingwekkend compact
De E10z, het op een na kleinste model uit het assortiment Bobcat-graafmachines, is gemakkelijk te vervoeren. Het intrekbare onderstel, dat de breedte reduceert tot slechts 710 mm., biedt een betere toegang tot het werkterrein. Daarnaast vergemakkelijkt de geïntegreerde inklapbare beveiligingsstructuur tegen vooroverkippen (TOPS, Tip Over Protective Structure) de doorgang door openingen met een lage stahoogte voor werkzaamheden in gebouwen en in kelders. Wanneer de graafmachine klaarstaat voor het werk, kan het onderstel van de E10z worden uitgebreid tot 1100 mm, voor maximale stabiliteit in alle werkomstandigheden.

De minimale breedte van de E10z zorgt voor uitstekende wendbaarheid in kleine ruimten, terwijl het nul-zwenkontwerp een bijkomend voordeel is bij het werk in krappe ruimten. Dankzij een standaard tweede snelheidsbereik kan de E10z ook snel op het werkterrein manoeuvreren om projecten sneller af te ronden en efficiënter te werken.

Meer veiligheid en comfort
In de categorie mini-graafmachines biedt de E10z verschillende belangrijke veiligheidsvoorzieningen voor de bestuurder. Een grijpbalk biedt hulp bij het in- en uitstappen. Dankzij de volledig open, vlakke ruimte voor de voeten in de bestuurdersruimte kan de bestuurder ook gemakkelijker de graafmachine in- en uitstappen. Dit ontwerp maakt het bovendien eenvoudiger om de voetenruimte schoon te maken.

Het ontwerp van de E10z zorgt ervoor dat de giekverstelling de voeten niet kan bereiken om zo maximale bescherming te bieden. De veiligheid en het comfort van de bestuurder worden verder verbeterd door de veiligheidsrolgordel van de E10z. De linker- en rechterconsoles van de E10z dienen als comfortabele armleuningen en moeten worden neergelaten en vergrendeld om de machine te kunnen bedienen. De positie van de joystickregeling van de E10z kan worden aangepast aan de bestuurder.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details