Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bouwliften: dé oplossing voor veilig verticaal vervoer

Bouwliften: dé oplossing voor veilig verticaal vervoer

Binnen het brede verhuuraanbod is één van de specialisaties van Euro Rent het verhuren van tijdelijke goederen- en personenliften. Het aanbod lifttypes voor het veilig verticaal vervoer van bouwmateriaal en personen is behoorlijk uitgebreid. “Het gaat om liften die bij de (ver)nieuwbouw van grotere gebouwen worden geplaatst. Die gaan van 20 tot 200 meter hoog”, aldus Erland Vanhulle, verantwoordelijke voor de bouwliften bij Euro Rent.

Al ruim 45 jaar is Euro Rent in Vlaanderen een vertrouwde naam in de bouw en industriële wereld als verhuurspecialist van klein elektrisch gereedschap tot grote bouwmachines. Ruim 40.000 machines, allemaal direct beschikbaar en inzetbaar waar en wanneer gewenst. Zowel het materieel als de verhuurservice onderscheiden zich door hun hoogwaardige kwaliteit, afgestemd op de eisen van de klant om van elk project een succes te maken.

Gemak en extra veiligheid
Binnen het verhuursegment van tijdelijke goederen- en personenliften is Euro Rent de grootste Belgische speler. De keuze van het type lift is vaak afhankelijk van de wensen van de aannemer en de locatie of bouwwerf waar de lift geïnstalleerd dient te worden. Erland Vanhulle: “Een bouwlift kan bijna op elke locatie geplaatst worden en is na een korte instructie door iedereen te bedienen. Naast gemak brengt een bouwlift vooral extra veiligheid op de werf. Zeker als op grote hoogte gewerkt moet worden, waarbij ook nog eens tijd bespaard wordt bij het vervoer van bouwmaterialen en personen.”. 

Als exclusieve verdeler van De Jong’s Liften in België beschikt Euro Rent over een breed gamma aan liften voor elke situatie. “Er zijn maar weinig projecten waar wij geen lift kunnen plaatsen. Ons assortiment bouwliften bestaat uit diverse types goederenliften en personen-/goederenliften. Een breed aanbod variërend in hefcapaciteiten, platformafmetingen en masthoogten. De industriële liften zijn bij uitstek geschikt voor montage aan havenkranen, schoorstenen, olieplatforms, torens en schepen. Deze liften zijn speciaal ontworpen voor het snel vervoeren van personen in indus­triële sectoren waar hoge eisen worden gesteld aan veiligheid en betrouwbaarheid”, aldus Vanhulle. 

Bouwliften

De keuze van het type lift is vaak afhankelijk van de wensen van de aannemer en de locatie of bouwwerf waar de lift geïnstalleerd dient te worden.

Maatwerk
Het plaatsen van een lift vergt altijd het nodige pas- en meetwerk, maar vooral meedenken met de klant en zijn project is in deze sector belangrijk. Erland Vanhulle: “Doordat wij beschikken over eigen engineers en liftmonteurs is geen enkel project ons te gek. Ons grote voordeel is dat wij alle kennis en middelen in eigen huis hebben. Zo hebben we recent enkele unieke liften ontwikkeld, geproduceerd en geïnstalleerd. De efficiëntie en de snelheid van het bouwproces gaan elke dag omhoog. Er wordt meer prefab gebouwd, zo ook onlangs bij de renovatie van een hotel waarbij kant-en-klare badkamers naar boven gebracht moesten worden. Dit vroeg om een grotere lift, of in ons geval een goederenlift met een vergroot laadplatform waardoor de aannemer een enorme tijdswinst kon realiseren.”

“En in Brussel staat op dit moment een Twin Tower lift, een aparte personen- en goederenlift die gebruik maken van dezelfde mast”, gaat Erland Vanhulle verder. “Op zich is dit niet zo uniek, maar wel het feit dat de goederenlift uitgerust is met een flexibel platform dat verkleind of vergoot kan worden naargelang de lading. Geen eenvoudige aanpassing omdat met strenge veiligheidsnormen en keuringen rekening gehouden moest worden. De lift wordt in etappes opgebouwd tot 80 meter hoogte.”

Bouwliften

De liften van Euro Rent zijn terug te vinden op tal van projecten in diverse sectoren over gans België.

Nieuwe generatie liften
De ontwikkelingen op vlak van veiligheid en comfort staan niet stil. In samenwerking met de fabrikant wordt er continue gewerkt aan het verbeteren van de liften. Onlangs nog introduceerde Euro Rent een aangepaste personen-/goederenlift, uitgerust met de nieuwste Siemens motoren met frequentieregeling. Hierdoor behoren piekbelasting bij het starten van de lift tot het verleden en kan er met minder ampère of een lichtere stroomgenerator op de werf gewerkt worden. Daarnaast gebruikt de lift maar één liftkabel voor stroom en aansturing. Hierdoor is de lift minder gevoelig aan storingen en kabelbreuken. Tenslotte brengt een Etage Stuurunit (ESU) de gebruiker direct naar de gewenste etage zonder onnodige tussenstops. 

Naast liften kunnen klanten bij Euro Rent ook terecht voor de huur van transportsteigers. De tran­sportsteigers van Euro Rent worden vooral gebruikt voor projecten in nieuwbouw en renovatie. Doordat de transportsteigers de mogelijkheid bieden om personen mee te vervoeren (als begeleiders van goederen) is een traditionele bouwlift vaak niet nodig. De liften van Euro Rent zijn terug te vinden op tal van projecten in diverse sectoren over gans België. “Onze voornaamste klanten zijn afkomstig uit de bouw en industrie. Het zijn met name de grotere bouwprojecten van aannemers als Interbuild, Vanhout.pro, Besix… Zij zijn al jaar en dag klant bij Euro Rent. Maar ook bedrijven als Shell, IKEA en bol.com maken gebruik van onze liften”, besluit Erland Vanhulle.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details