Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Breed gamma betonpompen

Breed gamma betonpompen

BLE, voluit Belgian Lifting & Equipment Company, gevestigd in Puurs, kennen we in de eerste plaats als exclusief verdeler in België van de mobiele Grove kranen en de Potain snelopbouwkranen. Daarnaast heeft het bedrijf van Paul Spaepen en zijn team ook nog een aantal andere gespecialiseerde merken in de portefeuille, voornamelijk op het vlak van verticaal transport. Sinds kort is het materieelaanbod uitgebreid met een gamma machines die men met enige goede wil ook onder de noemer verticaal transport kan klasseren: de betonpompen van MECBO.

MECBO werd in 1972 opgericht in de buurt van Bologna (Italië) en ging zich van bij de aanvang toeleggen op het ontwerp en de constructie van beton- en industriële pompen. Het groeide uit tot één van de toonaangevende spelers op deze zeer gespecialiseerde markt. 

De industriële pompen van MECBO worden niet enkel ingezet in de bouw als betonpomp, maar er zijn ook talrijke toepassingen in verschillende takken van de industrie, zoals verpompen van afvalstoffen, slib en chemische producten of voor toepassing in waterzuiveringsprojecten. Het gamma omvat zowel stationaire als verrijdbare pompen, pompen op rupsonderstel of vrachtwagenchassis, of pompen voor montage op een cementmixer. 

Hoogkwalitatieve producten
Dankzij een modern productieapparaat en een goede uitwisseling van ervaringen met klanten van over de hele wereld slaagt MECBO erin om hoogkwalitatieve producten te leveren, aangepast aan de markt en aan de specifieke noden van de klant.

Het gamma stationaire pompen gaat van kleine chapepompen met een capaciteit van 10 m³/u tot rupsgemonteerde betonpompen met een capaciteit tot 130 m³/uur. Bovendien produceert MECBO stationaire pompen met speciale applicaties zoals pompen met een betontrommel en zelfs met verdeelarm gemonteerd op het rupsonderstel.

Betonpompen
Compacte bouw met loopbordes aan de bedieningszijde.

Vlotte verplaatsing
Wie betonpompen zegt, denkt in de eerste plaats uiteraard aan pompen die op een vrachtwagenchassis zijn gemonteerd. MECBO heeft een bijzonder uitgebreid gamma op dit vlak. Het begint bij de Shuttle, bestemt voor montage op een twee-assige vrachtwagen en met een totaal werkklaar gewicht van minder dan 7,5 ton. De pompcapaciteit bedraagt 65 m³/u. De City Pump is iets groter, maar is ook nog steeds ontworpen voor montage op een twee-asser met een chassislengte van minder dan 8m en een gewicht van minder dan 12 ton. De City Pump is uitgerust met een giek van 18m bestaande uit drie secties en heeft een pompcapaciteit van 90 m³/u. 

Aan de andere kant van het gamma stelt BLE hoge verwachtingen in één van de zwaarste modellen uit het gamma, de Aut 51. De giek heeft zoals de typebenaming laat vermoeden een lengte van 51 m en is opgebouwd uit vijf secties. Deze pomp kan worden gemonteerd op een vierassig vrachtwagenchassis en heeft een totaal transportgewicht van minder dan 36 ton, wat betekent dat ze in België toegelaten is op de autosnelwegen. Een niet te versmaden voordeel, want voor de meeste toepassingen moeten deze machines het vooral hebben van hun mobiliteit. Maar uiteraard zijn de prestaties op de werf ook van levensbelang, en ook hier moet deze Aut 51 niet onderdoen voor de concurrentie, met een pompcapaciteit van 180 m³ bij een druk tot 70 bar.

Betonpompen
Aut 38 op drieassig vrachtwagenchassis.

Nicheproducten
Enkele producten uit het Mecbo gamma zijn compleet nieuw voor de Benelux markt. We denken hierbij niet enkel aan de Aut 51 betonpomp op vrachtwagenchassis, waarover we het zonet hadden. De constructeur biedt ook enkele bijzondere “nicheproducten”.

In het gamma van de stationaire pompen is MECBO de enige constructeur die een pomp op rupsonderstel aanbiedt waarop tevens een mixerkuip gemonteerd is met een capaciteit tot 7 m³. Dit maakt het mogelijk om deze pomp volledig autonoom te laten werken zonder dat er meteen rekening gehouden moet worden met de komst van de betonmixer. Maar zelfs gewone pompen op rupsonderstel, die in de moeilijkste omstandigheden kunnen worden ingezet, zijn een zeldzaamheid op de markt. 

Onderhoud en service zijn altijd een prioriteit geweest voor BLE, het bedrijf beschikt over ervaren en uitstekend geschoolde  medewerkers. Ze worden bijgestaan door een onderdelenteam en staan voortdurend in contact met het moederhuis in Bologna. Zoals voor veel van zijn producten verzorgt BLE de exclusieve import van MECBO voor de Benelux.

Tekst | Leo Van Hoorick  Beeld | BLE/Mecbo
Uitgelichte afbeelding: 
De Aut 51 pomp op vierassige vrachtwagen met een werkhoogte tot 51 m mag in België op de autoweg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details