Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Caterpillar biedt meer graafoplossingen met de nieuwe, 8 ton wegende cat® 308 cr-minigraafmachine met vaste giek.

Caterpillar biedt meer graafoplossingen met de nieuwe, 8 ton wegende cat® 308 cr-minigraafmachine met vaste giek.

De vaste giek en het compacte draaicirkelontwerp beperken de overhang wanneer u aan één zijde werkt. Hierdoor blinkt deze Next Generation-graafmachine uit in kleine ruimten. Vergeleken met het zwenkgiekontwerp levert de vaste giek meer graafdiepte in verticale wanden en meer dumphoogte. Ook zijn de hefprestaties verbetert bij werkzaamheden in de draaicirkel dicht bij de machine.

De 308 CR met vast giek maakt deel uit van de nieuwe lijn Caterpillar Next Generation en levert meer graafoplossingen, zodat deze graafmachine de perfecte match is voor gewichtsvereisten van 8 ton. Deze machine levert leidinggevende prestaties in de industrie, een ongekende ervaring voor de machinist en vereenvoudigd onderhoud. De optie voor lange graafarm vergroot de graafarmlengte van 1670 naar 2210 mm en de graafdiepte van 4150 naar 4690 mm. Het maximale bereik gaat van 6390 naar 6900 mm.

De nieuwe machine wordt aangedreven door de bewezen Cat C3.3B-motor van 51,8 kW die voldoet aan de Fase V-emissienorm van de EU. Verbeteringen aan het hydraulische systeem worden gecombineerd met standaard stationair draaien en automatische motoruitschakeling om de efficiëntie van de machine te verbeteren. Dit vermindert de bedrijfskosten en verhoogt de betaalbaarheid van de machine.

Vereenvoudigd groot prestatievermogen

De 308 CR met vaste giek biedt een 20% verhoging voor de graafdiepte in de verticale muur ten opzichte van de 308 CR met zwenkgiek. Hierdoor hoeft de machine minder verplaatst te worden in sleufgraaftoepassingen, wat de efficiëntie verder verbetert en het brandstofverbruik vermindert. De nieuwe LCD-monitor van de machine biedt intuïtieve bedieningselementen, eenvoudig uitgelegde informatie en een draaiknop voor eenvoudige schermnavigatie, met de bekende indeling van de bedieningselementen als bij andere Cat minigraafmachines om de training eenvoudig te maken. Met de standaard beheerschemawisselaar kunnen machinisten de graafmachine snel aanpassen aan de gewenste joystickbeweging.

Efficiënte lastdetectiehydrauliek met pomp met variabel slagvolume biedt een oliestroom tot 167 l/min. Het elektrohydraulische beheersysteem maakt eenvoudige aanpassingen aan de instellingen van de machinist mogelijk op basis van voorkeur of toepassing, zowel voor de graafarm van de machine als voor de keuze aan uitrustingsstukken van de machinist. Volledig met lijnen met snelle ontkoppeling biedt het standaardhulpsysteem de keuze voor stroom met een of twee richtingen of een continue stroom.

De nieuwe 308 CR met vaste giek is standaard uitgerust met voorladertoepassing voor verhoogde graafnauwkeurigheid tijdens utiliteitswerkzaamheden. Voor ongeëvenaarde veelzijdigheid kunnen aannemers de machine uitrusten met het TiltRotate-systeem, Cat TRS8-koppeling, waarmee uitrustingsstukken 360 graden kunnen draaien en naar beide kanten 40 graden kunnen kantelen. Hierdoor kan de graafmachine meer gebieden efficiënt bereiken vanuit één positie. Het uitrustingsstuk kan bij de werkzaamheden over, onder en langs obstructies worden gemanoeuvreerd.

Voor nivellering en opvultaken wordt de machine standaard uitgereust met een blad van 2300 mm en er is een optie voor een blad van 2450 mm. De machine beschikt over een zweeffunctie voor eenvoudige bediening. De bladhoogte en -diepte zijn respectievelijk 370 en 407 mm.

Comfortabele ervaring

De dichte en onder druk gezette Next Generation-cabine zorgt voor een schone omgeving voor de machinist. Het opnieuw ontworpen verwarmings-/ventilatie-/airconditioningsysteem levert klimaatbeheer in alle weersomstandigheden. De lage geluidsniveaus binnen de cabine van 72 dB(A), bedieningsconsoles met verstelbare polssteunen en geveerde stoelen zorgen de hele dag voor comfort.

De 308 CR met vaste giek is uitgerust met het exclusief voor de industrie ontworpen Cat Stick Steer-systeem voor eenvoudig machinebeheer. Met één aanraking van de knop kan de machinist wisselen tussen conventionele hendel-/voetbediening naar moeiteloze joystickbediening. De hydraulische minigraafmachine van de volgende generatie biedt twee transportbereiken met maximale snelheid tot 4,9 km/u. De standaard cruisecontrol minimaliseert vermoeidheid bij de machinist wanneer langere afstanden tussen werkplekken op de locatie moeten worden gereisd.

De grote voorruit van de cabine kan eenvoudig omhoog worden geklapt en wordt handig boven het hoofd opgeslagen, buiten het zicht van de machinist. Volledig zicht rondom wordt geboden door brede zij-, achter- en dakramen. De beschikbare achteruitrijcamera stuurt de videofeed naar de monitor voor verhoogde bedieningsveiligheid.

Voor meer veiligheid zijn de controlepunten voor routineonderhoud eenvoudig toegankelijk op maaiveldhoogte via zijdeuren. De zijpanelen zijn verzonken en vlak en worden beschermd tegen schade. Ze zijn ontworpen voor snelle, eenvoudige vervanging tegen lagere kosten.

Meer informatie over deze Next Generation-graafmachines vindt u door contact op te nemen met de lokale Cat dealer of https://www.cat.com te bezoeken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details