Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Compacte 9 tonner met tijgeroogontwerp
De gloednieuwe tweedelige giek geeft de midigraafmachine een volledig dynamisch werkbereik.

Compacte 9 tonner met tijgeroogontwerp

Het prototype van deze 8-9 tons machine met Stage V motor werd op bauma 2019 als wereldprimeur aan het publiek voorgesteld. Uiterlijk scoort deze rupsgraafmachine met het kenmerkende ‘tijgeroogontwerp’.

Dat Hyundai is geworteld in Zuid-Korea maakt duidelijk waarom de ontwerpers bij het nieuwe design van de HX85A spreken over tijgerkrachten en het tijgeroogontwerp. Dat laatste wordt namelijk voor­taan het onderscheidende kenmerk van alle nieuwe mini- en compacte graafmachines van Hyundai. Het tijgeroogontwerp lezen we onder andere af aan de achterklep van de HX85A. Die verbetert zowel de stabiliteit als het zicht naar achteren.

De 49,9 kW (66,9 pk) sterke Yanmar 4TNV98C motor zorgt in combinatie met de loadsensing hydrauliek voor een hoog rendement en snelheid, plus een beter brandstofverbruik en minder motorgeluid. De Stage V motor voldoet uiteraard aan de meest recente emissie-eisen.

Gemakkelijk onderhoud vanaf de grond. De motorkap laat een glimp zien van het nieuwe tijgeroogontwerp.

Flexibiliteit door tweedelige giek

Met zijn tweedelige giek wordt de 9 tons midigraver door Hyundai aangemerkt als de ideale rupsgraafmachine om in stedelijke omgevingen mee te werken. Dankzij die tweedelige giek liegen de graafkarakteristieken er niet om. Hij geeft de midigraafmachine een volledig dynamisch werkbereik en aanzienlijke flexibiliteit. Enerzijds is de maximale reikwijdte van de arm 7,89 me, anderzijds kan hij zeer dicht bij de eigen rupsbanden werken. De maximale graafdiepte ligt op 4,65 m en de zwenkstraalradius is 1,6 m. De veelzijdigheid is te vergroten met behulp van het optionele 4-weg dozerblad, waarmee nivelleren een eenvoudig klusje wordt.

Spierballen in krappe ruimten

Product Specialist Peter Sebold vindt de HX85A het bewijs dat Hyundai Construction Equipment eindelijk een gevestigde speler in het zware hulpmachinesegment is geworden: “Deze 9 tons midigraver is perfect uitgerust om te voldoen aan de vraag van klanten naar een compacte en veelzijdige machine, die zijn spierballen kan tonen op werkplekken waar de ruimte krap is en waar prestaties van cruciaal belang zijn.”     


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details