Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Sloop & Recycling

Compacte en productieve schudzeef

SMO heeft zich in meer dan tien jaar ruimschoots bewezen als fabrikant van FleXiever mini- en midizeven. De constructeur uit Eeklo heeft daarbij het tij mee, want de vraag naar compacte modellen is om meerdere redenen fors gestegen.

SKID-CONV-FIX-MOB-44
Voor de verkoop is sinds vorig jaar een dealernetwerk opgetuigd, met twee dealers in Nederland en daarnaast in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Tekst | Kees Beijer

Beeld | SMO

20 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“De drang naar een circulaire economie doet ook de interesse in recyclingmachines toenemen”, weet Michael De Craene, Sales Manager van FleXiever. “Omdat compacte afmetingen hierbij steeds belangrijker zijn – zeker om transporten in binnensteden te vermijden – mogen de zeven van FleXiever een grote belangstelling verwachten. Bovendien zijn de transport- en stortkosten zodanig aan het stijgen, dat aannemers er vaker voor kiezen om afvalstromen op de werf te verwerken voor hergebruik.” FleXiever zeven zijn door hun compacte ontwerp uiterst mobiel en dus snel inzetbaar, maar ook robuust. “Hoe simpeler, hoe beter”, klinkt het.

SMO focust met het merk FleXiever volledig op de markt voor mini- en midiscreens. Op de foto de Skid 3 fracties schudzeef in actie.

Op het eigen demoterrein in Eeklo staan een twaalftal modellen ter beschikking en de voorraad telt een kleine honderd machines. Een snelle levertijd is dus gegarandeerd, mede omdat SMO alles in eigen beheer heeft: engineering, productie en montage. Het is hierdoor eenvoudiger om in te spelen op klantwensen en specifieke aanpassingen door te voeren. Een sterk punt van FleXiever is dat er machines zijn van klein tot ‘groot’ en voor elke vorm van transport: container, tractor, aanhanger of stationair. Succesvol zijn de Skid 2 en de Skid 3 fracties met haakarm, die dankzij een hoogte van maximum 2,6 m zonder speciale transportvergunning Europees inzetbaar zijn.

Het hart van de machine wordt gevormd door de zeefbox, met daarbij een onderstel naar keuze. Als optie is een stortbunker van 2 m³ leverbaar, waardoor de machinist in een trechter in plaats van op het zeefdek lost. Een gelijkmatige doorvoer zorgt voor optimaal rendement. Michael De Craene: “De modulaire bouwwijze maakt het eenvoudiger om maatwerk te bieden. Machinebouw is onze corebusiness. Vanuit de feedback van klanten is zowel het productaanbod als het bedrijf heel organisch gegroeid. Een sterk punt is dat wij diverse modellen aanbieden tegen een gunstige prijs, waardoor onze machines geschikt zijn voor zowel dagelijkse inzet als sporadisch gebruik, bijvoorbeeld bij gemeenten, hoveniers of zelfs particulieren.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details