Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Compacte en productieve schudzeef
Voor de verkoop is sinds vorig jaar een dealernetwerk opgetuigd, met twee dealers in Nederland en daarnaast in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Compacte en productieve schudzeef

“De drang naar een circulaire economie doet ook de interesse in recyclingmachines toenemen”, weet Michael De Craene, Sales Manager van FleXiever. “Omdat compacte afmetingen hierbij steeds belangrijker zijn – zeker om transporten in binnensteden te vermijden – mogen de zeven van FleXiever een grote belangstelling verwachten. Bovendien zijn de transport- en stortkosten zodanig aan het stijgen, dat aannemers er vaker voor kiezen om afvalstromen op de werf te verwerken voor hergebruik.” FleXiever zeven zijn door hun compacte ontwerp uiterst mobiel en dus snel inzetbaar, maar ook robuust. “Hoe simpeler, hoe beter”, klinkt het.

SMO focust met het merk FleXiever volledig op de markt voor mini- en midiscreens. Op de foto de Skid 3 fracties schudzeef in actie.

Op het eigen demoterrein in Eeklo staan een twaalftal modellen ter beschikking en de voorraad telt een kleine honderd machines. Een snelle levertijd is dus gegarandeerd, mede omdat SMO alles in eigen beheer heeft: engineering, productie en montage. Het is hierdoor eenvoudiger om in te spelen op klantwensen en specifieke aanpassingen door te voeren. Een sterk punt van FleXiever is dat er machines zijn van klein tot ‘groot’ en voor elke vorm van transport: container, tractor, aanhanger of stationair. Succesvol zijn de Skid 2 en de Skid 3 fracties met haakarm, die dankzij een hoogte van maximum 2,6 m zonder speciale transportvergunning Europees inzetbaar zijn.

Het hart van de machine wordt gevormd door de zeefbox, met daarbij een onderstel naar keuze. Als optie is een stortbunker van 2 m³ leverbaar, waardoor de machinist in een trechter in plaats van op het zeefdek lost. Een gelijkmatige doorvoer zorgt voor optimaal rendement. Michael De Craene: “De modulaire bouwwijze maakt het eenvoudiger om maatwerk te bieden. Machinebouw is onze corebusiness. Vanuit de feedback van klanten is zowel het productaanbod als het bedrijf heel organisch gegroeid. Een sterk punt is dat wij diverse modellen aanbieden tegen een gunstige prijs, waardoor onze machines geschikt zijn voor zowel dagelijkse inzet als sporadisch gebruik, bijvoorbeeld bij gemeenten, hoveniers of zelfs particulieren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details