Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Concentratie op core-business: toren- en ruwterreinkranen
Met de CSE 30 en 32 lanceerde Terex de voorlopers van een compleet nieuwe CSE Serie.

Concentratie op core-business: toren- en ruwterreinkranen

Deze kranen zijn door hun compacte lay-out gemakkelijk in te zetten op bouwwerven en beschikken over alle nieuwste technologie van Terex zoals TEOS (Terex Operating System).

De nieuwe ruwterreinkranen TRT 80 en TRT 90 hebben in grote lijnen hetzelfde onderstel met vier stuurmodi en aandrijving op de vier wielen. Ook de nieuwe, extra brede en kantelbare cabine is identiek op beide modellen, net zoals de ergonomisch correcte uitrusting van die cabine met elektrisch proportioneel in te stellen joystickbediening en TEOS met een 10 duim tastscherm, dat is voorzien van een gloednieuwe user interface met een verbeterende informatiestroom en toegankelijkheid van de gegevens. De voordelen van TEOS zijn een maximale zichtbaarheid, intuïtieve navigatie, snelle probleemherkenning en alle overkoepelende controle van telematicaplatformen tot camera’s. 

De TRT 80 heeft een maximaal hijsvermogen van 80 ton met een vijfdelige hoofdmast van 42,1 m. Dankzij twee jib-secties is de maximale hijshoogte 59,5 m. De TRT 90 van zijn kant hijst 90 ton en heeft een vijfdelige hoofdmast van 47 m. Ook hier kan de hijshoogte door twee jibs-secties verhoogd worden en wel tot 66 m.

De TRT 80 van Terex is een nieuwe ruw terrein kraan voor de bouwsector.

CSE torenkranen

Terex Cranes lanceerde in het tweede luik van hun productiegamma de nieuwe modellen CSE 32 en CSE 30, die deel uitmaken van het nieuwe CSE gamma zelf opbouwende kranen. De CSE Series steunt op de eenvoud en robuustheid van de voorgaande CBR modellen en combineert dat met een serie nieuwe functies om de veiligheid en de prestaties te verbeteren. 

Fabio Di Minico, Technical Leader Self-Erecting Cranes, verduidelijkt: “We zijn het ontwerp van de CSE Series gestart met een analyse van wat onze klanten apprecieerden bij onze CBR kranen en verbeterden dat met de nieuwe technologie en uitrusting van onze grote CTT en CTL kranen. Hierbij analyseerden we welke toepassingen het meest nuttig zouden zijn voor onze zelf opbouwende kranen om dat dan toe te passen op de nieuwe CSE modellen.”

Het resultaat is een familie van zelf opbouwende kranen met elektronische controle en nieuwe uitrusting zoals Terex Power Plus en Easy Setup. Dat zorgt voor een precieze controle over de kraanoperaties, betere prestaties en meer veiligheid. Details van het slimme design zijn onder meer de verkleinde ballast­radius en de te verwijderen basisballast.

De CSE Series kunnen bovendien uitgerust worden met Anti-Collision, Zoning Systems en het T-Link Telematics Platform voor remote control van de kraanvlootdata. CSE modellen voldoen aan de nieuwste Europese norm EN 14439-1. Het CSE gamma zal na de CSE 32 en CSE 30 snel uitgroeien tot een volledig programma.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details