Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Connectiviteit, zuinigheid en TCO

Connectiviteit, zuinigheid en TCO

De bedrijfswagensector kent een snelle evolutie op het vlak van digitalisering, automatisering, elektrificatie en service. In het zware bestelwagensegment is de Daily een vaste waarde en Iveco neemt het voortouw om zijn sterke positie te behouden. Tijd dus voor een update met connectiviteit, energie-efficiëntie en lage total cost of ownership als sleutelbegrippen

De nieuwe Daily is aan de buitenkant te herkennen aan een grotere grille omdat moderne motoren meer lucht nodig hebben. De voorbumper is opgebouwd uit drie elementen, wat zich vertaalt in een aanzienlijke vermindering van de bumperreparatiekosten die volgens de IVECO-statistieken 90 % van de gevallen vertegenwoordigen. Nieuwe lichtgewicht aluminium wielen helpen het laadvermogen te optimaliseren en de ledverlichting heeft een veel grotere lichtopbrengst en langere levensduur dan voorheen.

Binnenin valt het kleine lederen stuurwiel op met tal van bedieningsknoppen. Het stuur is, in tegenstelling tot de voorganger, verstelbaar in hoogte en diepte. De Daily beschikt overigens over een elektrisch stuurbekrachtigingssysteem, met een City-Modus die het manoeuvreren vergemakkelijkt. Het hertekende dashboard is uitgerust met een 7” TFT-kleurendisplay met hoge resolutie en een ergonomische en intuïtieve interface met alle belangrijke parameters en functies van het voertuig. Met het nieuwe Hi-Connect-infotainmentsysteem kunnen bestuurders hun mobiele apparaten dupliceren met Apple Car Play en Android Auto™. DAB-radio, achteruitrijcamera, TOM TOM-navigatiesysteem en het IVECO-rijstijlanalysesysteem met realtime advies behoren eveneens tot de mogelijkheden. Een automatische elektrische parkeerrem is standaard.

Connectiviteit, zuinigheid en TCO

Binnenin val het het kleine lederen stuurwiel met tal van bedieningsknoppen op. De centrale zetel kan tevens dienst doen als minibureau.

 

Rijhulpsystemen

In enkele jaren tijd veroverden allerhande rijhulpsystemen de markt. Voor de Daily heeft IVECO zich gericht op functies die specifiek zijn ontworpen voor stedelijke gebieden. Het automatische noodremsysteem en City Brake PRO voorkomen aanrijdingen bij snelheden onder de 50 km/u en verlagen de impact bij hogere snelheden. De City Brake PRO grijpt volledig autonoom in en gaat in risicosituaties zelf remmen als de bestuurder niet ingrijpt.

Een echte nieuwigheid is de Queue Assist. In files wordt de snelheid van het voertuig automatisch aangepast aan die van de voorligger waardoor de stress die wordt veroorzaakt door de constante stop-startcyclus wordt geëlimineerd. Bovendien houdt de Adaptive Cruise Control (ACC), in combinatie met de Queue Assist, de vastgelegde snelheid en veiligheidsafstand tot de voorligger in stand, terwijl de Proactive Lane Maintenance Assistant voorkomt dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat door voorzichtig op de besturing te drukken. Een Crosswind Assist behoort eveneens tot het arsenaal rijhulpsystemen.

Voor minder gunstige rijomstandigheden is er de Hill Descent, die de bestuurder helpt om steile hellingen veilig af te dalen, en de Traction Plus-functie, die ingrijpt op gladde oppervlakken zoals zand, modder of sneeuw.

Connectiviteit = beschikbaarheid

IVECO werkt al een aantal jaren samen met Microsoft, wat leidde tot een efficiënt platform dat voorspellend onderhoud en productiviteitsvoordelen biedt. Het voertuig staat in direct contact met de controlekamer van IVECO en verschaft realtime gegevens voor diagnose en het nemen van preventieve maatregelen met betrekking tot onderhouds- en serviceplanning. Tevens kunnen op afstand diagnosesessies worden uitgevoerd en zelfs software gedownload, zodat een bezoek aan de werkplaats kan worden vermeden.

Met telematica-oplossingen zoals het MyDaily-portaal, ook toegankelijk via de MyDaily-app, kan een Daily worden gemonitord vanaf het computerscherm of onderweg vanaf een mobiele telefoon. Zo kunnen de prestaties, het brandstofverbruik en de rijstijl van de bestuurder worden geanalyseerd. De Daily stuurt ook Smart Reports met belangrijke voertuigparameters en suggesties om de rijstijl te verbeteren en brandstof te besparen. Klanten kunnen ook de interventies van de Daily’s vooraf plannen en er zijn maatwerkoplossingen voor wagenparkbeheerders beschikbaar.

Connectiviteit, zuinigheid en TCO

Iveco gelooft gas als milieuvriendelijk alternatief, een CNG-versie behoort al jaren tot de mogelijkheden.

 

Twee motoren

De 2,3-liter F1A-motor is geschikt voor zowel Light Duty als Heavy Duty, met vermogens van 116 tot 156 pk. De 3,0-liter F1C Heavy Duty-motor biedt drie vermogens met verbeterde prestaties van 160 tot 210 pk. Iveco is één van de voorttrekkers van gas als milieuvriendelijke alternatief voor diesel, dus een  CNG-versie mag niet ontbreken.  De nieuwe Daily is overigens het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de emissienormen Euro 6d-TEMP (WLTP en RDE) en Euro VI D. Dank zij de montage van een groter carter kunnen de oliewissels nu tot 60.000 km worden verlengd.

Een reeks functies moeten de nieuwe Daily zuiniger maken dan zijn voorganger, zoals het Stop&Start systeem, nu standaard op alle 2,3-liter F1A modellen, inclusief de Daily Hi-Matic. De nieuwe elektronisch geregelde turbo met variabele geometrie is niet alleen responsiever, maar ook efficiënter. Daarnaast doen de Super Eco Class A banden met lage rolweerstand, door Bridgestone speciaal ontworpen voor de Daily, en de nieuwe 220A (12 V) dynamo ook een duit in het zakje. Deze functies, samen met de technische verbeteringen, zorgen voor een brandstofbesparing tot 10 %. De nieuwe Daily is ook voorzien van een permanent bandenspanningscontrolesysteem. En dan zijn er nog de alternatieve brandstoffen. Zo is er  een versie op CNG en een volledig elektrisch aangedreven Daily.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details