Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Daimler Truck AG en Volvo Group voltooien oprichting van joint venture voor brandstofceltechnologie: cellcentric

Daimler Truck AG en Volvo Group voltooien oprichting van joint venture voor brandstofceltechnologie: cellcentric

Het doel bestaat erin de nieuwe joint venture tot een wereldwijd toonaangevende fabrikant van brandstofcelsystemen te maken en de wereld tegen 2050 een belangrijke stap dichter bij een klimaatneutraal en duurzaam transport te brengen. Daimler Truck AG en Volvo Group zijn overeengekomen om de onderneming om te dopen tot cellcentric GmbH & Co. KG.

De joint venture zal brandstofcelsystemen ontwikkelen, produceren en verkopen, eerst voor zware vrachtwagens en later ook voor andere toepassingen. Een belangrijke doelstelling van Daimler Truck AG en Volvo Group is om over drie jaar brandstofcelvrachtwagens in te zetten voor praktijktests door klanten en tegen de tweede helft van dit decennium over te schakelen op serieproductie.

Volvo Group en Daimler Truck AG hebben een gelijk belang in de joint venture maar blijven concurrenten op alle andere vlakken, zoals voertuigtechnologie en de integratie van brandstofcellen in vrachtwagens.

In november 2020 ondertekenden Volvo Group en Daimler Truck AG een bindende overeenkomst voor de joint venture. In april van datzelfde jaar werd reeds een niet-bindende overeenkomst ondertekend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details