Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De “blauwe reus” in de rioleringsbouw: Neureiter zet zijn Hyundai mobiele graafmachine van 18 ton in

De “blauwe reus” in de rioleringsbouw: Neureiter zet zijn Hyundai mobiele graafmachine van 18 ton in

Voor de aanleg van het rioleringssysteem maken zij gebruik van een Hyundai HX235 LCR rupsgraafmachine met kleine zwenkradius en een HW180 mobiele graafmachine met 2-delige giek, Oilquick-snelwissel en stempel/bladsteun. 

 De mobiele graafmachine in blauw wordt sinds mei 2021 gebruikt in het dorp Minderoffingen ten zuiden van Dinkelsbühl. Daar wordt een omvangrijk project uitgevoerd om de hoofdriolering over een totale afstand van 2500 m te vernieuwen die in de jaren 1960 is aangelegd, inclusief de aangrenzende huis- en gebouwaansluitingen. Voor het project zijn aanbestedingen uitgeschreven voor de vervanging van de rioleringsstelsels, rioolbuizen, opvangputten en aansluitpunten. Het betreft de vervanging van rioolleidingen door leidingen met grotere diameters. Buizen en schachten worden gemaakt van gewapend beton, uitgevoerd in buizen met diameters van 300 mm en voor het hoofdriool tot 1000 mm. Ook 32 huis- en gebouwaansluitingen moeten vervangen worden. 

Het bouwproject voor de rioleringsvernieuwing en de nieuwe waterleidingen moet eind 2021 voltooid zijn. De totale orderomvang bedraagt 1 miljoen euro netto. Neureiter is al sinds 1890 als familiebedrijf actief in de bouwsector. Het bedrijf dat nu geleid wordt door de zesde generatie, voert bouwactiviteiten en grondwerk uit, evenals asfalteringswerkzaamheden. Andere diensten die zij verlenen zijn logistieke diensten voor de bouwlocatie, verkoop van bouwmaterialen, en grondverbetering. 

Algemeen directeur Xaver Neureiter is sinds 2009 actief in het bedrijf. Hij ziet zijn bedrijf als specialist in de aanleg van gemeentelijke rioleringssystemen, en hun orderboeken zijn sinds 2017 helemaal gevuld met vervangingsopdrachten voor rioleringen van gemeenten. De firma die hij samen met zijn vader en oom leidt, is actief in een straal van zo’n 60 km rond hun hoofdkantoor. Het zeer uitgebreide machinepark van de firma omvat 11 graafmachines, variërend van de minigraafmachine van 1,8 ton tot de rupsgraafmachine van 30 ton voor zware onderaardse bouw- en rioleringswerkzaamheden. 

Wanneer Hyundai ter sprake komt, merkt Xaver Neureiter op, “De verantwoordelijke HCEE-dealer, Engelhardt Baumaschinen in Schopfloch, heeft een goede ligging en biedt een uitstekende service – en dat waren doorslaggevende factoren in onze beslissing om Hyundai als leverancier op de lijst te zetten.” 

De 17,8 ton zware, 127 kW sterke mobiele graafmachine in zijn opvallende RAL 5015-kleur wordt sinds mei 2020 ingezet, en is een harde werker op het terrein van het rioleringsproject: in de eerste plaats om de bestaande riolering uit te graven, voor opvulwerkzaamheden en voor het laden van de vrachtwagens voor het aansluitend opvullen. Het gewonnen materiaal wordt namelijk buiten Minderoffingen opgeslagen, zodat de Hyundai HW180 voortdurend heen en weer pendelt tussen de bouwlocatie van de riolering en de grondopslagplaats. Bij Neureiter gebruikt een vast team van operatoren het grote materieel. Dit verhoogt de beschikbaarheid van de machines, zorgt ervoor dat de machines er altijd uitstekend uitzien en biedt de garantie dat de operatoren zich vertrouwd hebben gemaakt met de complexe technologie. Er worden tot drie ploegen ingezet voor werkzaamheden onder de grond, die parallel werken op verschillende bouwplaatsen. De machines draaien zo’n 800 tot 1200 bedrijfsuren. Xaver Neureiter gebruikt het standaard Hi MATE machinebeheersysteem van Hyundai om op de hoogte te blijven van de prestaties, het verbruik en de technische staat van de machines. Marco Zimmerer bedient de mobiele graafmachine en prijst de zeer nauwkeurige hydrauliek, en ook de stille en aangename werkomgeving in de cabine. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details