Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De boost voor elke bouwplaats

De boost voor elke bouwplaats

Twee nieuwe minigraafmachines van Wacker Neuson brengen uw bouwwerkzaamheden naar een nieuw niveau.

De twee nieuwe rupsgraafmachines in de 4 en 5-tons klasse ET42 en EZ50 – de Z staat voor Zero Tail, d.w.z. zonder achteroverhang – maken het mogelijk om nog efficiënter en comfortabeler te werken. Met deze minigraafmachines breidt Wacker Neuson zijn portfolio, dat varieert van 800 kg tot 15 ton, uit met twee krachtige machines die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen.  

“Bij de ontwikkeling van de nieuwe minigraafmachines was het voor ons belangrijk om compacte machines te ontwikkelen die gemakkelijk bediend kunnen worden, indrukwekkende prestaties kunnen leveren en ontworpen zijn op basis van de meest geevanceerde techniek”, legt Stefan Bogner uit, directeur van Wacker Neuson Linz GmbH, het ontwikkelings- en onderzoekscentrum voor graafmachines binnen de Wacker Neuson Group. “Met beide graafmachines hebben onze klanten nu de beschikking over de perfecte combinatie van bewezen eigenschappen, innovatieve functies en de hoogste normen op het gebied van comfort en veiligheid, die flexibel en daardoor bijzonder kostenefficiënt kunnen worden ingezet – een echte boost voor iedere bouwplaats.” 

DCIM100GOPROGOPR0052.JPG

Hoog vermogen, compacte afmetingen, comfortabel werken: dat zijn de eisen die aan graafmachines in deze klasse worden gesteld. Met de conventionele rupsgraafmachine ET42 en de rupsgraafmachine EZ50 biedt Wacker Neuson de ideale combinatie van deze eisen. Door de krachtige aandrijving kunnen klanten de machines ook voor veeleisende taken inzetten. De ver opengaande afdekkingen vergemakkelijken de toegang tot alle servicepunten, wat resulteert in minder stilstandtijd en dus kostenbesparing. Door de grote koeler en het efficiënte hydraulieksysteem kunnen de graafmachines ook bij toepassingen met zeer hoge omgevingstemperaturen (tot +45 graden Celsius) worden ingezet, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties – nog een pluspunt op het gebied van flexibiliteit. Beide graafmachines overtuigen door hun hoge hef- en graafkracht voor snelle werkcycli, en de 3-punts kinematiek voor meer losbreekkracht, graafdiepte en uitstorthoogte. Dit brengt merkbare voordelen met zich mee op de bouwplaats: dankzij de hoge losbreekkracht is gebruik op bijvoorbeeld zeer rotsachtige en/of steenachtige ondergrond geen enkel probleem.

Efficiënt en veilig werken

Het innovatieve hydraulieksysteem “Load Sensing Flow Sharing” zorgt voor een nauwkeurige besturing en hoge mate van efficiëntie: de machine past zich automatisch aan de belasting aan en de joystick-beweging blijft voor de gebruiker altijd constant. Dit maakt het werken met de graafmachine bijzonder comfortabel. Door de vier extra stuurkringen kunnen verschillende aanbouwdelen worden gebruikt, zoals een Powertilt met grijper. Daarmee wordt voor de gebruiker een wereld aan gebruiksmogelijkheden geopend. Bovendien kunnen met de nieuwe drukontlastingsschakelaar hydraulische aanbouwdelen eenvoudiger en sneller worden gewisseld, waardoor de workflow nog gestroomlijnder verloopt en de bediening nog comfortabeler is. Door de optionele Auto-Stop-functie wordt de motor na langere tijd zonder activiteit automatisch uitgeschakeld, wat het werken met de graafmachines nog efficiënter maakt.

De twee graafmachines scoren ook punten op het gebied van veiligheid: het nieuwe Active Working Signal (AWS) garandeert verhoogde veiligheid voor personen in de directe omgeving: zodra de graafmachine klaar is voor gebruik, brandt een rode LED-strip, die in de motorkap is geïntegreerd. Daardoor weet iedereen op de bouwplaats dat de graafmachine in gebruik is – een eenvoudige maar effectieve functie voor meer veiligheid op de bouwplaats. Daarnaast is er optioneel een achteruitrijcamera beschikbaar, inclusief 7 inch-display, voor nog meer veiligheid tijdens het werken. De LED-koplampen zorgen voor perfect zicht en veilig werken, zelfs ’s nachts: optioneel kunnen de graafmachines met in totaal zeven werklampen worden uitgerust.

wacker-neuson_aws_et42_ez50-kopieren

Zowel de conventionele rupsgraafmachine ET42 als de Zero Tail-graafmachine EZ50 zijn dankzij hun compacte constructie ook ideaal in krappe ruimtes. Met de Zero Tail-graafmachine EZ50 kan bijzonder veilig worden gewerkt in de buurt van muren, langs de weg of bij andere begrenzingen. Bovendien is de hefarmcilinder van beide graafmachines beschermd tegen schade door de zuigerstangbescherming van flexibel kunststof. Dankzij het elastische materiaal komt het niet tot vervormingen, ook na contact met de lepel, wat zowel reparatiekosten als tijd bespaart.

Ruime cabine voor nog meer comfort

De cabine van de graafmachines ET42 en EZ50 is zeer ruim vormgegeven en zó ontworpen, dat de gebruiker optimaal zicht heeft naar alle kanten, in het bijzonder op de rechter rupsband, maar ook op het aanbouwdeel. “De gebruiker moet zich goed voelen in de cabine en snel en gemakkelijk zijn weg kunnen vinden”, vult Bogner aan. “Daarom hebben we veel aandacht besteed aan intuïtieve bediening en optimale overzichtelijkheid”. De machine is eenvoudig te bedienen met een joystick, jogdial, 3,5-inch display en toetsenbord. Met behulp van deze elementen kan bijvoorbeeld voor ieder aanbouwdeel de specifiek benodigde hoeveelheid hydrauliekolie worden toegewezen. Daardoor kunnen de aanbouwdelen eenvoudig gewisseld worden en wordt schade door verkeerd ingestelde oliehoeveelheden vermeden. Andere functies waar de gebruiker baat bij heeft zijn een mobiele telefoonhouder met USB/oplaadfunctie, een radio met handsfree-kit en een krachtige airconditioning.

Meer informatie kunt u vinden op: www.wackerneuson.com/boost

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details