Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De combinatie van twee wereldmerken

De combinatie van twee wereldmerken

Het zorgde wel voor wat opschudding toen bekend werd dat de groep Terex zijn afdeling Demag Mobile Cranes wou verkopen aan de groep Tadano. Met deze overname kwam een topgroep tot stand door de verbinding van twee marktleiders in de kraanindustrie, beide bekend voor hun imago van veiligheid, kwaliteit, innovatie en prestaties.

De Tadano Group wil op termijn de wereldwijde marktleider worden in hijsmaterieel voor de industrie. De overname van Demag Mobile Cranes is een belangrijke stap om dit doel te bereiken. “De overstap van Demag in de Tadano Group zal naadloos gebeuren en onze klanten kunnen er van op aan dat er voor hen niet veel zal veranderen. De meeste zullen kunnen blijven werken met dezelfde Demag verkoop- en servicepunten. De fusie is voor ons een gelegenheid om onze klanten nog beter te bedienen met een grotere verscheidenheid aan producten. De synergie tussen Tadano Ltd., Tadano Faun GmbH (TFG) en Demag zal merkbaar worden doorheen de volledige waardeketen, met inbegrip van kraandesign, aankoop, productie en ondersteuning van de producten”, verklaarde Koichi Tadano, president en CEO van de groep.

gww_2020-2_tadano_03-kopieren

Demag is en invloedrijke constructeur op het gebied van zware rupskranen. Hier een CC 9800.

 

Twee merken, één groep

Tadano gaat ondertussen verder met de integratie van Demag in de Tadano familie. Binnen die groep blijft Demag als merk- en productnaam bestaan en zal het huidige gamma kranen zelfs verder uitbreiden. Vooral de alle terrein kranen en rupskranen van Demag zijn een sterke aanvulling voor het gamma van Tadano. Hiermee kan de klanten een veel wijder programma aangeboden worden als ooit tevoren.

Na de overname van Demag werden door Tadano Cross Company Teams (CCT) gevormd. Hun missie is het vastleggen van best practices die kunnen benut worden in de complete Tadano Group. Er komt een nieuw overkoepelend bedrijf dat moet fungeren als de link tussen de Duitse productievestigingen en de groep. Op hetzelfde niveau zullen ook zaken als Engineering, Product Management en Sales and Marketing gegroepeerd worden. Eén van de bedoelingen is overlappende producten te vermijden en tot één geïntegreerd gamma te komen en de samenwerking op gebied van verkoop- en servicenetwerken.

gww_2020-2_tadano_01-kopieren

De Demag AC 45 City Crane in het lichtere segment mobiele kranen.

 

Het Demag gamma

Het complete programma van Demag steunt op twee grote pijlers, de alle terrein kranen (ATT) en de rupskranen, aangevuld door twee nicheproducten, de AC AC 45 City en de TCC 160 rupskraan met telescoopmast. Het ATT gamma omvat mobiele kranen met hijsvermogens van 55 tot 1200 ton met 3 tot 9 assen. Het gamma rupskranen biedt hijsvermogens van 400 tot 3200 ton.

Opmerkelijk is de aandacht voor het milieu van Demag, waarbij de jongste kraantypes aangeboden worden met een EU Stage V motor. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de Demag AC 220-5 alle terrein kraan, die standaard uitgerust wordt met een EU Stage V motor. De Scania 405 kW motor in deze kraan is uitgerust met zeer efficiënte partikelfilters en is gekoppeld aan de nieuwste ZF TraXon versnellingsbak. Een ander voorbeeld is het E-Pack voor de 45 ton City Crane. Met dit elektro-hydraulisch pakket kan in stedelijke milieus zonder emissies gewerkt worden.

Demag blijft ook op andere vlakken vernieuwen. Zo worden in navolging van de AC 45 City ook de AC 55-3 en AC 60-3 alle terrein kranen uitgerust met het Flex Base systeem. Dit is een traploos uitschuifsysteem voor de steunpoten, waardoor die op elk punt van hun bereik kunnen vastgezet worden om op die manier hinderlijk obstakels te vermijden. Het is een mooie aanvulling op het IC-1 Plus controlesysteem, waardoor de kraan nog meer hijstaken kan uitvoeren vanuit posities waar het vroeger onmogelijk was.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details