Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De grootste en de sterkste

De grootste en de sterkste

De nieuwe Avant 800 serie is de grootste en krachtigste kniklader ooit geproduceerd door Avant Tecno. De Avant 860i werd begin april officieel voorgesteld tijdens de driejaarlijkse beurs bauma in München.

Ondanks het imposante karakter blijft ook deze kniklader van AVANT erg bescheiden in afmetingen in vergelijking met de veel grotere concurrentie met nauwelijks meer hefvermogen. Bijna 2 ton hefvermogen en een hefhoogte van 3,5 m (een halve meter hoger dan de Avant 700-serie) zorgen ervoor dat je deze kniklader, met een eigengewicht van nauwelijks 2550 kg, plaatst in het segment van knikladers tussen de 4 en 4,5 ton. Helemaal in de lijn van de rest van het gamma zweert ook deze machine bij een hydrostatische transmissie met 4 Poclain rijmotoren.

Bekende elementen uit de Avant-familie
De traditionele snelwissel, inclusief Multi connector en standaard selflevelling, ontbreekt uiteraard niet. “Met deze nieuwe serie richten we ons niet langer enkel op de tuin- en klinkeraanleg want met bovenstaande cijfers leent deze machine zich uitstekend voor de landbouwsector”, klinkt het. Daarom is een Eurosnelwissel optioneel verkrijgbaar en kunnen zo gereedschappen uitgewisseld worden tussen trekker en lader. 

Avant 800

De machine heeft bijna 2 ton hefvermogen.

Er werd maar liefst drie volle jaren getekend, berekend en getest alvorens de eerste prototypes aan een lange testperiode van maar liefst 12 maanden begonnen. In volle ontwikkelingsfase werd een volledig nieuwe telescooparm ontworpen met een maximale hefhoogte van 3,5 m tot de scharnierpen, waardoor het laden en lossen van vrachtwagens met hoge zijden (of van een voeder mengwagen) vrij gemakkelijk is. 

De cilinder van het hydraulische selflevelling systeem verhuist daarbij van naast de laadarm naar eronder waardoor hij ondersteunt bij het heffen van zware lasten. Er werd ook geopteerd voor niet één maar twee kiepcilinders voor het snelwisselsysteem, dat niet langer gelast is maar volledig in gietstaal is ontwikkeld.

Avant 800

De Avant 860i heeft een hefhoogte van 3,5 m, een halve meter hoger dan de Avant 700-serie.


Common-rail dieselmotor
Een gecertificeerde ROPS/FOPS-open cabine is standaard op de 860i, hoewel gebruikers ook kunnen kiezen voor een afgesloten verwarmde cabine, optioneel met airco. De DLX-cabine wordt op het chassis van de lader gemonteerd, met trillingsdempers. De Avant 860i is uitgerust met een state-of-the-art common-rail dieselmotor met turbo: de Kohler KDI 1903 TCR motor van 57 pk (42kW).

De productie van deze eerste uit de 800-serie start in het laatste kwartaal van dit jaar en is nu al wereldwijd volledig uitverkocht. Bestellen voor levering 2020 kan uiteraard wel nog. Daarom start AVANT vanaf 1 juni met een roadshow in Nederland en België om de machine te testen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details