Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De Husqvarna Group breidt zijn aanbod in oppervlaktebehandeling verder uit door de overname van Blastrac

De Husqvarna Group breidt zijn aanbod in oppervlaktebehandeling verder uit door de overname van Blastrac

“De overname van Blastrac versterkt en vormt een aanvulling op onze ambities voor organische groei, aangezien we verder uitbreiden naar complementaire oplossingen voor oppervlaktevoorbehandeling. Dit stelt ons in staat om klanten een complete reeks oplossingen te bieden voor elke taak binnen de oppervlaktevoorbehandeling ”, aldus Henric Andersson, President & CEO van Husqvarna Group. 

Het productportfolio van Blastrac omvat hoogwaardige en efficiënte oplossingen voor gritstralen, frezen, schrapen, slijpen en polijsten en stofopvang. De netto-omzet van Blastrac in de afgelopen 12 maanden bedroeg ongeveer 600 miljoen SEK. Het bedrijf heeft wereldwijd 380 medewerkers met productie- en verkoopkantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië met verkoop in meer dan 80 landen 

“De overname is bedoeld om ons aanbod in de markt voor oppervlaktevoorbehandeling verder uit te bouwen en uit te breiden. “De activiteiten van Blastrac passen goed in onze groeistrategie en zullen ons in staat stellen uit te breiden naar zowel bestaande als nieuwe klanten ”, aldus Karin Falk, President, Construction Division. “Bovendien brengt het Blastrac-team uitgebreide product- en marktexpertise met deze complementaire oplossingen mee.” 

De partijen streven ernaar om de overname tegen eind 2020 af te ronden. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door relevante mededingingsautoriteiten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details