Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De IVECO Driver Pal: IVECO’s baanbrekende vocale rijmetgezel aan boord gebouwd op Amazon Web Services en Amazon Alexa

De IVECO Driver Pal: IVECO’s baanbrekende vocale rijmetgezel aan boord gebouwd op Amazon Web Services en Amazon Alexa

IVECO lanceerde vandaag de IVECO Driver Pal, zijn baanbrekende vocale driver companion op zijn nieuwe Daily- en IVECO S-WAY voertuigen tijdens een live digitaal evenement voor zijn dealernetwerk en de internationale vakpers. 

De IVECO Driver Pal is gebouwd met de ondersteuning van AWS Professional Services en wordt aangedreven door AWS Machine Learning, spraak-, beveiligings- en serverloze technologieën, waaronder Amazon Comprehend, Amazon DynamoDB, AWS Lambda, Amazon Translate, en maakt gebruik van Amazons Alexa cloudgebaseerde spraakservice om de ervaring van de bestuurder te verbeteren. 

De oplossing biedt chauffeurs een nuttige spraak “Artificial Intelligence”-ervaring op de weg,waardoor het hun digitale leven aan boord kan brengen en met hun truck kan communiceren via spraakopdrachten. 

De IVECO Driver Pal is ontworpen om de bestuurder te helpen zijn route en stops te optimaliseren en zich aan te passen aan gebeurtenissen onderweg door te vertrouwen op realtime informatie van de IVECO-chauffeursgemeenschap, IVECO-ondersteuningsdiensten en het web. Dit stelt hen in staat om secundaire taken uit te voeren, terwijl ze hun handen aan het stuur en hun ogen op de weg houden. 

We zijn verheugd over de lancering van de IVECO Driver Pal, dat een nieuwe standaard zet in de auto-industrie”, aldus Fabrizio Conicella, Global Head of Digital & Adv Technology Commercial & Specialty Vehicles. “Door gebruik te maken van de breedte van het portfolio van AWS en de Amazon WorkingBackward’s Innovation-methodologie die tijdens het AWS Digital Innovation Program werd toegepast, heeft IVECO in recordtijd een nieuwe dienst kunnen innoveren en leveren die de manier waarop bestuurders met hun voertuigen en de chauffeursgemeenschap kunnen omgaan fundamenteel verandert. De nieuwe IVECO driver voice companion versterkt de toekomstige digitale strategie van het bedrijf, omdat het ernaar streeft om bestuurders een volledig nieuwe manier te bieden om hun taken uit te voeren en met hun voertuig te communiceren, terwijl het niveau van veiligheid en comfort wordt verhoogd.” 

De IVECO Driver Pal biedt alle functies waarmee bestuurders hun digitale leven aan boord kunnen brengen en hun persoonlijke en werkleven kunnen vergemakkelijken: via spraakopdrachten kunnen ze allerlei taken uitvoeren terwijl ze afleiding minimaliseren – hun agenda beheren, muziek of hun favoriete podcasts afspelen, andere Alexa-apparaten bellen, het nieuws, weer- en verkeersrapporten controleren en zelfs toegang krijgen tot hun Alexa-compatibele domoticaapparaten. 

De IVECO Driver Pal neemt het voortouw met een industrieprimeur door twee unieke vaardigheden te introduceren die zijn ontwikkeld met AWS Professional Services en Alexa Auto-team: MYIVECO en MYCOMMUNITY. De MYIVECO-vaardigheid stelt de bestuurder in staat om op een geheel nieuwe manier met het voertuig te communiceren. Ze kunnen vocale commando’s gebruiken om hun reis te beheren en hun route te plannen: hun bestemming instellen, parkeerplaatsen en tankstations onderweg vinden met hun navigatiesysteem, van route veranderen om druk verkeer te vermijden en restaurants en hotels zoeken. Ze kunnen hun Driver Style Evaluation-score controleren en om tips vragen om veiliger en efficiënter te rijden. Op langeafstandsmissies zal de IVECO Driver Pal hen zelfs vertellen wanneer ze moeten stoppen voor hun wettelijke pauzes op basis van tachograafinformatie. 

De MYIVECO-vaardigheid stelt bestuurders ook in staat om vóór hun reis een voertuigcontrolelijst te lanceren en geïnformeerd te worden over het onderhoud en de gezondheidsstatus van de belangrijkste componenten van hun voertuig, zoals banden, batterijen, filter, koppeling en remblokken. Ze hebben toegang tot informatie over de efficiëntie van de truck, bekijken tips over hoe ze deze kunnen verbeteren, boeken een servicestop bij de dealer van hun keuze. Als ze een technisch probleem hebben, kunnen ze de controlekamer van IVECO om hulp vragen en, indien nodig, de Assistance Non-Stop-service activeren en toegang krijgen tot de Remote Assistance Service en Over-The-Air-updates. 

Bestuurders kunnen de MYIVECO-vaardigheid ook gebruiken om verschillende functies in de cabine te activeren, zoals het instellen van de airconditioning- en verwarmingssystemen, het in- en 3 

uitschakelen van lichten, het inschakelen van media en nog veel meer. Dit betekent dat ze gefocust blijven op de weg, waardoor de verkeersveiligheid verbetert. 

De tweede exclusieve vaardigheid, MYCOMMUNITY fungeert als een digitale CB-radio , waardoor de gebruikers deel kunnen uitmaken van een chauffeursgemeenschap. Ze kunnen spraakberichten uitwisselen met andere chauffeurs en bijvoorbeeld berichten zoeken langs hun route of in de buurt van hun bestemming. Ze kunnen informatie delen en beluisteren over verkeersomstandigheden of wachtrijen bij grenscontroles, wat helpt om onverwachte vertragingen te voorkomen, of tips over de beste parkeerplaatsen of restaurants en andere nuttige informatie. Taal is geen belemmering, aangezien MYCOMMUNITY zal vertalen van en naar het Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans – en er zullen meer talen volgen. 

De MYCOMMUNITY-vaardigheid staat open voor alle chauffeurs (niet alleen de IVECO-rijders), waardoor een bredere chauffeursgemeenschap kan ontstaan waar ze advies, tips uitwisselen en contact houden met andere chauffeurs op hun route. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details