Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De nieuwe cat® hydraulische minigraafmachines van 2,7 tot 3,5 ton hebben lagere kosten, betere efficiëntie en de nieuwste functies in de sector

De nieuwe cat® hydraulische minigraafmachines van 2,7 tot 3,5 ton hebben lagere kosten, betere efficiëntie en de nieuwste functies in de sector

Elk nieuw model is gebouwd op het Next Generation-platform dat consistente machinistervaring biedt in het 1,5 tot 10 tonbereik en elk nieuwe model heeft exclusieve stickbesturing, cruise control, door de machinist aanpasbare instellingen en een kantelbare cabine als standaarduitrusting.

Uitgebreid gebruik van algemene onderdelen plus het stevige exterieurontwerp helpen investeringen in onderdelen te verminderen, evenals de reparatiekosten. Dagelijkse onderhoudscontroles worden snel gedaan vanaf maaiveldhoogte via zijdeuren, waar de kantelbare cabine ongeëvenaarde toegang biedt tot onderdelen voor onderhoud. Langere service-intervallen zorgen ervoor dat er graafmachines meer tijd op de werkplek besteden en minder in de garage. Alles bij elkaar zorgen deze functies voor lagere eigendomskosten van 5% in vergelijking met eerdere modellen.

Tegelijkertijd zorgen designverbeteringen ervoor dat de nieuwe 302.7 CR, 303 CR en 303.5 CR tot 10% meer prestaties bieden bij het reizen en sleuven. Hydraulische systeemupgrades verbeteren hefprestaties en cyclustijden, terwijl aanpasbare machinistinstellingen efficiëntie verbeteren.

De Cat C1.1 Turbo-motor drijft de 302.7 CR en 303 CR-modellen aan, terwijl de Cat C1.7 de aandrijflijn voor de 303.5 CR huisvest. Beide motoren voldoen aan de EU Stage V-emissiestandaarden en bieden 17,6 kW nettovermogen. Standaard automatische stationair laten draaien en uitschakeling van de motor helpen het brandstofverbruik op de werkplek te beperken.

Flexibiliteit verbetert prestaties

Deze hydraulische minigraafmachines van de volgende generatie bieden een compacte zwenkradius die overhang vermindert, waardoor de machinist prestaties in beperkte ruimtes optimaliseert. De vaste onderwagenbreedten van de 302.7 CR, 303 CR en 303.5 CR van respectievelijk 1500, 1550 en 1780 mm bieden de juiste balans van toegankelijkheid tot de werplek en stabiliteit voor hefprestaties. Een optie voor een uitbreidbare onderwagen voor de 302.7 CR zorgt ervoor dat de machinist de rupsbreedte hydraulisch kan inschuiven tot 1355 mm, zodat deze in beperkte ruimten past, en uitbreiden tot 1780 mm voor superieure stabiliteit.

Verwisselbare contragewichtpakketten zorgen ervoor dat klanten het machinegewicht kunnen aanpassen aan de vereisten op de werkplek en dat zorgt voor de balans tussen lage gronddruk en hefprestaties. De ‘lichte’ contragewichtoptie zorgt voor 100 kg extra machinegewicht, terwijl de ‘extra’ optie 250 kg toevoegt.

Alle drie de modellen bieden standaard en lange stickconfiguraties voor verbeterde veelzijdigheid van de machine. Standaardgraafdiepten wisselen van 2450 tot 2810 mm, terwijl de lange stickconfiguratie ervoor zorgt dat de machine diepten van 2650 tot 3110 mm bereikt. De standaard dozerblade zorgt voor verdere flexibiliteit van de machine om nivelleringstaken aan te pakken. Hij beschikt over voldoende speling boven en onder de grade en heeft een zweeffunctie om eenvoudig schoon te kunnen maken. De optie voor een hoekblad zorgt ervoor dat de 303.5 CR verdere flexibiliteit biedt bij inlaadtoepassingen voor verbeterde productiviteit.

Efficiënte lastdetectiehydraulica met variabele verplaatsingspomp bieden een oliestroom van 100 L/min terwijl er brandstof wordt bespaard. Hoge ontlastingsdruk, gekoppeld met stroomsnelheden, zorgen voor hydraulische capaciteit om hoog te graven en hefkracht voor efficiënter gebruik van een aantal uitrustingsstukken. Volledig met lijnen met snelle ontkoppeling biedt het standaardhulpsysteem de keuze voor stroom met een of twee richtingen of een continue stroom.

Comfortabele ervaring

De nieuwe 302.7 CR, 303 CR en 303.5 CR bieden verbeterde machinebeveiligingsopties met zowel een pincode als Bluetooth®-sleutel. Met een geavanceerd beschikbaar touchscreen biedt het grote beeldscherm intuïtieve machinebediening en eenvoudige bewaking van belangrijke parameters, zoals het brandstofniveau, koelvloeistoftemperatuur en onderhoudsrecords.

Exclusief voor de sector vereenvoudigt het Cat Stick-stuursysteem de machinebediening en kan de machinist met een druk op de knop wisselen tussen voetbesturing en joystickbediening. Twee reisbereiken met snelheden tot 4,5 km/u helpen u te verplaatsen over de werkplek, en standaard cruise control zorgt ervoor dat de machinist minder hoeft te doen bij reizen tussen verschillende werkplekken.

Uniek voor hun respectievelijke klassen bieden deze nieuwe graafmachines de keuze tussen een overkapping of een cabine. De afgedichte cabine onder druk biedt een schone en stille omgeving voor de machinist en kan worden uitgerust met verwarming of airconditioning. Het glas en de skylight van de cabine bieden goede zichtbaarheid en hebben een voorruit die omhoog glijdt om handig te kunnen worden opgeborgen.

Meer informatie over de nieuwe 302.7 CR, 303 CR en 303.5 CR hydraulische minigraafmachines vindt u door contact op te nemen met de lokale Cat dealer of www.cat.com te bezoeken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details