Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De nieuwe Cat® m320 graafmachine op banden is gebouwd om prestaties te leveren en bied een verbeterd zwenkkoppel, een langere wielbasis en verlengde service-intervallen

De nieuwe Cat® m320 graafmachine op banden is gebouwd om prestaties te leveren en bied een verbeterd zwenkkoppel, een langere wielbasis en verlengde service-intervallen

De langere wielbasis zorgt voor een betere stabiliteit tijdens bedrijf en verbetert het rijvermogen van de machine wanneer deze over de weg naar het volgende werkterrein rijdt met snelheden tot 35 km/h (21,7 m/h). Van aarde tot asfalt, deze nieuwe graafmachine op banden voorziet in de behoeften van aannemers voor efficiënt bedrijf in een reeks van toepassingen van utiliteitswerkzaamheden tot sleuven graven en afvalverwerking.

Verbeteringen aan het hydraulische systeem vergroten de efficiëntie van de machine bij gebruik van een breed scala aan Cat uitrustingsstukken. Upgrades in het machineontwerp zorgen ervoor dat het dagelijks onderhoud verkort wordt. Bovendien gaan de filters langer mee, terwijl langere service-intervallen de beschikbaarheid van de machine op het werkterrein maximaliseren en de eigendomskosten verlagen.

Vermogen en prestaties

De nieuwe M320 levert prestaties en productie met zijn Cat C4.4-motor van 129,4 kW (174 pk) die voldoet aan emissienormen Amerikaanse EPA Tier 4 Final en EU Stage V. Standaardfuncties die de efficiëntie vergroten, zoals laag-stationairregeling met één druk op een knop met automatische toerentalregeling, automatische motoruitschakeling bij stationair draaien en elektrische koelventilatoren op aanvraag helpen samen bij het besparen van zowel diesel als Diesel Exhaust Fluid (DEF), waardoor de bedrijfskosten lager worden. De machine, die op biodiesel tot B20 kan werken, biedt een standaard vermogen voor hoge omgevingstemperaturen tot 50 °C (125 °F) en koudestartvermogen tot -18 ˚C (0 ˚F), waardoor projecten in een reeks van werkomgevingen mogelijk worden.

De nieuwe M320 biedt efficiëntere multitasking door de beschikbaarheid van een speciale zwenkpomp voor een constante vermogensoverdracht. Het geavanceerde hydraulische systeem zorgt automatisch voor een balans tussen vermogen en efficiëntie om machinisten meer controle over de machine te geven wanneer heel nauwkeurig werken is vereist. De unieke modus voor groot hefvermogen versterkt het hefvermogen waardoor zware lasten efficiënter kunnen worden verwerkt en de flexibiliteit van de machine toeneemt

Langere onderhoudsintervallen

Het nieuwe ontwerp van de M320 helpt eigenaren tot 5% aan onderhoudsonderdelen te besparen met zijn nieuwe filters die lang meegaan. Het nieuwe hydraulische oliefilter met anti-aftapventielen, dat een 50% langere servicelevensduur biedt dan eerdere filterontwerpen, beschermt de olie tegen verontreiniging tijdens de verversing en zorgt voor verbeterde filterprestaties en een vervangingsinterval van 3000 uur. Twee brandstoffiltratieniveaus beschermen de motor tegen vuildeeltjes in de dieselbrandstof.

Alle dagelijkse onderhoudspunten kunnen snel en veilig worden gecontroleerd vanaf maaiveldhoogte. De onderhoudsduur van de M320 wordt verkort door de gecentraliseerde smeerpunten met een optioneel automatisch smeersysteem voor uitrustingsstukken en zwenksysteem. Alle S∙O∙SSM-poorten bevinden zich eveneens op maaiveldhoogte om het afnemen van vloeistofmonsters voor analyse te vergemakkelijken. De operator volgt de onderhoudsintervallen en de levensduur van het filter op een touchscreenmonitor in de cabine en helpt zo de planning van het onderhoud van de machine efficiënter te maken.  

Standaard Product Link™-technologie op de M320 verbetert het machineparkbeheer en het onderhoud van de graafmachine door belangrijke bedrijfsgegevens en storingscode van de machine vast te leggen en te rapporteren aan het relevante personeel. De nieuwe functie voor het opsporen van storingen op afstand stelt de dealer in staat diagnosetests van storingscodes uit te voeren vanuit kantoor terwijl de machine in bedrijf is, waardoor mogelijk een bezoek aan het werkterrein kan worden vermeden.

Meer comfort en beter zicht

Voor de nieuwe M320 zijn twee grotere ontwerpen van cabines van de volgende generatie beschikbaar: Deluxe en Premium. Alle bedieningselementen bevinden zich vóór de machinist, binnen handbereik, om het comfort te vergroten. De machine kan op verschillende manieren worden gestart: via een druk op een knop, met een Bluetooth®-sleutelhanger of met een unieke machinist-ID. Elke operator kan vooraf de eigen machine-instellingen uitvoeren en deze opslaan met machinist-ID. De graafmachine onthoudt deze instellingen voor elke volgende aanmelding van de machinist.

Machinisten kunnen op intuïtieve wijze door machinefuncties navigeren met de nieuwe 10 inch (240 mm) monitor met aanraakscherm en draaiknop. De temperatuur binnen in de cabine kan op eenvoudige wijze worden ingesteld op de ideale waarde met de nieuwe monitor voor comfort de hele dag door.

Geavanceerde viscosedempers in de cabine van de M320 zorgen voor minder trillingen van de machine, waardoor de machinist minder snel moe wordt. Het opklapbare ontwerp van de linkerconsole maakt het gemakkelijker om in en uit de cabine van de nieuwe graafmachine op banden te stappen. De automatische asvergrendeling detecteert wanneer de bedrijfsrem en as moeten worden vergrendeld of ontgrendeld en wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de machinist het rijpedaal intrapt, waardoor het aantal handelingen dat de machinist moet verrichten wordt verminderd.

Standaard camera’s voor zicht naar achteren en naar rechts bevorderen zowel de bedrijfsefficiëntie en veiligheid, terwijl grote cabineruiten met smalle cabinestijlen het uitzicht op het werkterrein helpen verbeteren voor de machinist. Een optioneel systeem dat 360◦ zicht biedt combineert input van meerdere camera’s rondom de machine tot een ongeëvenaard uitzicht op de omgeving voor machinisten. De nieuwe platte motorkap van de graafmachine zorgt eveneens voor beter zicht.

Meer informatie over de nieuw M320 graafmachines op banden vindt u door contact op te nemen met de lokale Cat dealer of www.cat.com te bezoeken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details