Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
DE NIEUWE GENERATIE CAT® 374-GRAAFMACHINE LEVERT EEN HOGE PRODUCTIE EN MEER DUURZAAMHEID MET MINDER ONDERHOUD

DE NIEUWE GENERATIE CAT® 374-GRAAFMACHINE LEVERT EEN HOGE PRODUCTIE EN MEER DUURZAAMHEID MET MINDER ONDERHOUD

“Een sleutel tot de productie is ons nieuwe speciale hydrostatische zwenkcircuit”, aldus Brian Abbott, wereldwijd productmanager voor grote Cat graafmachines. “Het circuit maakt regeneratie van zwenkremenergie en onafhankelijk beheer van de cilinderoliestroom mogelijk. Wat dat voor eigenaren en machinisten betekent, is een hogere bedrijfsefficiëntie en soepelere, beter voorspelbare prestaties bij multitasken met de graafmachine.” 

Er zijn drie bedrijfsmodi beschikbaar: Power, Smart en ECO. Power-modus is te allen tijde het maximale vermogen. De ECO-modus verlaagt het motortoerental en de cyclustijden terwijl de opbreekkracht behouden blijft. De Smart-modus neemt het rekenwerk weg door automatisch het motor- en hydraulisch vermogen af te stemmen op de graafomstandigheden, waardoor het brandstofverbruik wordt verminderd en de prestaties verbeteren. Het motortoerental wordt automatisch verlaagd als het gevraagde hydraulische vermogen vermindert, waardoor het brandstofverbruik verder afneemt.

Het koelsysteem heeft een nieuwe op de koelvraag reagerende ventilator die is ontworpen om alleen in te schakelen als het nodig is, waardoor het brandstofverbruik vermindert en de efficiëntie wordt gemaximaliseerd. Een beschikbare achteruitfunctie helpt bij het schoonblazen van de koelkernen: nog een plus voor verbeterde efficiëntie.

Standaardtechnologie verhoogt de efficiëntie, voor meer veiligheid

“Een extra sleutel tot productie is de eenvoudige, gebruiksvriendelijke technologie”, voegt Abbott toe. “We stellen het beschikbaar als standaarduitrusting. Sterker nog, de 374 heeft het meest uitgebreide aanbod van in de fabriek geïnstalleerde technologie in zijn grootteklasse – allemaal om de operationele efficiëntie van een eigenaar naar een veel hoger niveau te tillen “

Cat Payload helpt machinisten bij het verhogen van de lastefficiëntie met mobiel wegen: realtime lastschattingen kunnen zonder zwaaien worden berekend om het over- of onderbelasten van trucks te voorkomen. Met de USP-poort van de monitor kunnen machinisten resultaten downloaden, van één dienst tot een periode van maximaal 30 dagen, zonder internetverbinding of VisionLink®-abonnement.

Cat Grade met 2D geeft machinisten visuele begeleiding bij het nivelleren via de standaard touchscreen-monitor, zodat ze nauwkeuriger kunnen snijden. Het systeem kan eenvoudig worden opgewaardeerd naar Cat Grade met Advanced 2D of Cat Grade met 3D voor verbeterde nauwkeurigheid. Advanced 2D bevat een extra touchscreen-monitor om ontwerp in het veld mogelijk te maken. 3D voegt GPS- en GLONASS-positionering toe voor uiterste nauwkeurigheid. De ingebouwde communicatietechnologie van de 374 maakt het gemakkelijker dan ooit om verbinding te maken met 3D-services zoals Trimble Connected Community of Virtual Reference Station.

Lift Assist is een nieuwe veiligheidsfunctie die helpt voorkomen dat de graafmachine kantelt. De functie berekent snel het gewicht van de daadwerkelijk getilde last en vergelijkt het resultaat met de nominale capaciteit van de graafmachine. Visuele en auditieve waarschuwingen tonen en vertellen de machinist of de graafmachine zich binnen een veilig werkbereik bevindt.

Of de graafmachine nu is uitgerust met een laadbak of een hamer, 2D e-limiet voorkomt dat de graafmachine buiten door de machinist gedefinieerde gebruiksplaatsen beweegt. Dit helpt de machine en andere objecten te beschermen tegen schade en vermindert het risico op boetes in verband met zonering of ondergrondse en bovengrondse schade aan nutsvoorzieningen. Het helpt ook vermoeidheid van de machinist te voorkomen door overmatig zwaaien en graven te verminderen. 

De Automatische hamerstop voorkomt onnodige slijtage aan het uitrustingsstuk en de machine. Er verschijnt een waarschuwingsbericht op de monitor na 15 seconden continue activering; de hamer stopt automatisch na 30 seconden continue activering.

Cat Product Link™ maakt het beheren van de machine eenvoudig. De functie zorgt voor constante draadloze communicatie via de online VisionLink-interface, waardoor machinebeheerders op kantoor snel kritische bedrijfsinformatie kunnen beoordelen.

Optionele uitrustingsstukherkenning bespaart tijd en energie bij het wisselen van uitrustingsstukken. Een eenvoudige beweging van een aangesloten gereedschap bevestigt de identiteit ervan en past het hydraulische systeem automatisch aan de parameters aan die de operator heeft ingesteld voor dat specifieke gereedschap.

De optionele Cat locator voor uitrustingsstukken PL161 is een Bluetooth®-apparaat waarmee u uw uitrustingsstukken en andere zaken snel en eenvoudig kunt vinden. De ingebouwde Bluetooth-lezer van de graafmachine of de Cat app op uw smartphone zoeken automatisch naar het apparaat binnen een afstand tot 91 meter. 

Ingebouwde duurzaamheid

Hoe zwaar het werk ook is, de 374 is ervoor gemaakt. Gieken, graafarmsticks en frames zijn twee keer zo sterk als die van het vorige model – allemaal om eigenaren betrouwbare prestaties te bieden gedurende de gehele levensduur van de machine. 

Gieken hebben een grotere plaatdikte aan de boven- en onderkant; graafarmsticks hebben een grotere dikte van de zij-, bodem- en beugelplaten; en frames hebben een grotere dikte van het basisframe en de montageplaat voor het contragewicht.

Extra verstevigingen zijn ingebouwd in de carrosserie, de rupsschakel, de looprollen en in de giek-, stick- en bakcilinders om langdurige, probleemloze prestaties te garanderen.

Minder onderhoud

Verlengde en gesynchroniseerde onderhoudsintervallen dragen bij aan de lagere langetermijnkosten van de 374.

Het nieuwe Cat luchtfilter met geïntegreerde voorreiniger en primaire en secundaire filter heeft twee keer zoveel stofcapaciteit als het vorige ontwerp.

Het nieuwe Cat hydraulische retourfilter heeft een levensduur van 3.000 bedrijfsuren: 50 procent meer dan vorige filters.

Brandstofsysteemfilters zijn gesynchroniseerd voor onderhoud elke 1.000 uur: een verlenging van 100 procent vergeleken met de vorige filters.

De water- en sedimentafvoeren en de oliepeilvontrole van het hydraulisch systeem bevinden zich dicht bij elkaar op maaiveldhoogte, waardoor routine-onderhoud sneller, eenvoudiger en veiliger wordt.

Voor de machinist ontworpen cabine

De 374 biedt de keuze tussen een Deluxe- en Premium-cabine. Prestatieverbeterende functies zoals het naar voren gerichte bedieningspaneel, sleutelloos starten met een drukknop en de grote touchscreenmonitor met draaiknoppen behoren tot de standaarduitrusting.

Ook de volgende cabinevoorzieningen zullen zeker in de smaak vallen bij machinisten:

  • Zwenkende console om eenvoudig in- en uit de cabine te stappen.
  • Geavanceerde flexibele cabinebevestigingen die trillingen met tot 50 procent verminderen ten opzichte van vorige modellen.
  • Geïntegreerde radio met Bluetooth en USB-poorten voor het aansluiten en opladen van telefoons.
  • Automatische airconditioning die onafhankelijk van de omgevingstemperatuur de cabinetemperatuur vasthoudt.
  • Programmeerbare joystickknoppen voor het instellen van regelpatronen en hydraulische responsiesnelheden, waarmee bediening van de machine kan worden afgestemd op individuele voorkeuren.
  • Grote voor-, achter- en zijramen en een standaard achteruitrijcamera en camera’s aan de rechterkant om het zicht te verbeteren
  • Optioneel 360-graden zichtbaarheidspakket combineert beelden van meerdere camera’s om de zichtlijnen van de machinist in alle richtingen te verbeteren.

“Aannemers hebben een hoge productie en duurzaamheid op de lange termijn nodig, en ik ben ervan overtuigd dat de nieuwste generatie 374-graafmachine de beste keuze in deze grootteklasse is om beide te leveren”, concludeert Abbott. 

Neem voor meer informatie contact op met uw lokale Cat dealer of ga naar www.cat.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details