Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De productie van Renault Trucks E-Tech T en C is van start gegaan in de fabriek van Bourg-en-Bresse

De productie van Renault Trucks E-Tech T en C is van start gegaan in de fabriek van Bourg-en-Bresse

De serieproductie van de elektrische vrachtwagens uit het topgamma van Renault Trucks is zopas van start gegaan in de fabriek van Bourg-en-Bresse. In deze vestiging, die al zestig jaar vrachtwagens van het merk assembleert, worden voortaan de Renault Trucks E-Tech T en C gebouwd. Deze voertuigen, bestemd voor regionale distributie en stadsbouw, vervolledigen het zuiver elektrische aanbod van de constructeur, dat reeds het grootste op de Europese markt is, met voertuigen van 650 kilogram tot 44 ton.

De Renault Trucks-fabriek in Bourg-en-Bresse, die sinds 1964 in bedrijf is, assembleert voortaan de Renault Trucks E-Tech T en C. Deze vrachtwagens met een MTM van 44 ton, respectievelijk bestemd voor regionale distributie en stadsbouw, vullen het zuiver elektrische gamma van de Franse constructeur aan. Dat gamma, het grootste in Europa, biedt nu de mogelijkheid om bijna alle stedelijke en regionale toepassingen te dekken en koolstofvrij te maken.

Het industriële apparaat aanpassen

Om deze elektrische vrachtwagens van 44 ton te kunnen produceren, investeerde Renault Trucks om zijn industriële apparaat om te vormen en aan te passen en de competenties van zijn medewerkers te ontwikkelen. De constructeur bouwt voort op vier jaar ervaring met de productie van middelzware elektrische vrachtwagens in zijn fabriek in Blainville-sur-Orne en past de voorschriften en goede praktijken van die vestiging nu ook toe in Bourg-en-Bresse.

De Renault Trucks E-Tech T en C worden op dezelfde montagelijn als hun dieseltegenhangers geassembleerd. Aan het einde van de productielijn gaan ze naar de Renault Trucks E-Tech Factory, een speciale ruimte van 5.200 m2 waar bevoegde operatoren en technici de technische handelingen uitvoeren die specifiek zijn voor de elektrificering: assemblage van de elektrische aandrijfeenheid (EDU – Electric Drive Unit), installatie van de transmissie en de batterijen. Vervolgens keren de elektrische voertuigen terug naar het standaard productieproces, met prestatietests en circuittests om hun betrouwbaarheid en kwaliteit te garanderen.

Nieuwe activiteitensectoren koolstofvrij maken

De Renault Trucks E-Tech T en C dekken bijna alle toepassingen voor stadsbouw en regionale distributie. Of het nu gaat om het transport van goederen, materialen of industrieel afval, de voertuigen passen zich aan elk koetswerkmodel aan dankzij drie soorten PTO (Power Take-Off): elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak. Zo kunnen er nieuwe types van stedelijke en regionale activiteiten koolstofvrij worden gemaakt.

De Renault Trucks E-Tech T en C met een maximaal toegelaten massa tot 44 ton zijn verkrijgbaar als 4×2- en 6×2-trekker met een diepe cabine en een wielbasis van 3.900 millimeter. In de bakwagenconfiguratie zijn ze verkrijgbaar in de versies 4×2, 6×2 en 8×4 tridem, met korte of diepe cabine en met elf wielbasissen van 3.900 tot 6.700 millimeter.

De Renault Trucks E-Tech T en C kunnen worden uitgerust met twee of drie elektromotoren met een gecombineerd vermogen tot 490 kW (= 660 pk).

Om in te spelen op de behoeften van klanten op het vlak van autonomie en activiteit, kunnen de Renault Trucks E-Tech T en C beschikken over vier tot zes lithium- ionbatterijpacks met een vermogen van 390 tot 540 kWh. De batterijen kunnen worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 43 kW of met gelijkstroom (DC) tot 250 kW. Zo geraken deze trucks tot 300 kilometer ver met een volledige batterijlading en tot 500 kilometer ver met een tussentijdse snellaadbeurt (250 kW) van een uur (voor een voertuig met zes batterijpakketten).

De cellen en modules van de batterijen worden geleverd door Samsung SDI en geassembleerd in Gent (België), in een fabriek van de Volvo Group, waar Renault Trucks deel van uitmaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details