Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De verreikers van Kramer naar een geheel nieuw niveau – Bestaande modelreeks met nieuw vermogens en extra opties

De verreikers van Kramer naar een geheel nieuw niveau – Bestaande modelreeks met nieuw vermogens en extra opties

De verreikers van Kramer-Werke GmbH onderscheiden zich door hun voortdurende technische ontwikkeling, de nieuwste opties en krachtige motoren die voldoen aan de emissienorm Stage V. Het brede productassortiment wordt afgerond met een surplus aan comfort, ondersteuningssystemen voor de bestuurder die de werkzaamheden vergemakkelijken, een breed scala aan opties en een grote selectie van aanbouwdelen die een flexibel gebruik mogelijk maken.

Het merk Kramer staat voor een innovatieve en klantgerichte productontwikkeling. Dit komt ook tot uiting in de nieuwe verreikermodellen. Naast de wettelijk verplichte motorisering conform Stage V stonden de wensen van de klant op het gebied van het comfort en ergonomie centraal. Het doel is om machines te ontwikkelen voor de professionele gebruik in de bouwsector, de industrie of bijvoorbeeld de recyclingbranche. Nagenoeg alle modellen beschikken over een veelvoud aan nieuwe functies en zijn direct te bestellen.

Efficiënte, compacte genieën die voldoen aan Stage V

De compacte modellen 2205 en 2706 voldoen aan de nieuwste EU-Stage V. De 2205 heeft een laadvermogen van 2,2 ton en is uitgerust met een 45 kW-motor van Perkins. De 2706 heeft een laadvermogen van 2,7 ton en is voorzien van een 55 kW-motor van Kohler. De nabehandeling van de uitlaatgassen vindt plaats via een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een dieselpartikelfilter (DPF). De compacte verreikers overtuigen dankzij de unieke combinatie van hefhoogte, breedte en machineprestaties en een perfect samenspel van krachtig motorvermogen en hoge wendbaarheid. Stapel- en transportwerkzaamheden zijn ook in een zeer beperkte ruimte snel en veilig uit te voeren. Door de lage bouwhoogte is het werken in bijvoorbeeld ondergrondse parkeergarages geen probleem. Dankzij de fijngevoelige werkhydraulica zijn nauwkeurig werken, snelle laadcycli en de uitvoering van verschillende bewegingen parallel mogelijk.

Krachtige multitalenten die voldoen aan Stage V

De modellen 3007, 3507, 4007, 4507, 5007 en 4209 worden opnieuw uitgerust met de Deutz TCD 3.6-motor met een vermogen van 100 kilowatt/136 pk Deze motor voldoet uiteraard aan de nieuwste Stage V. De nabehandeling van de uitlaatgassen met DOC en SCR wordt standaard aangevuld met een DPF. De modellen 5507 en 5509 met een laadvermogen van 5,5 ton worden standaard geleverd met de Deutz TCD 4.1-motor met Stage V en een vermogen van 115 kilowatt/156 pk. Met een hefhoogte van 7-9 meter, een motor die voldoet aan de nieuwe Stage V en innovatieve functies overtuigen deze multitalenten dankzij het veelzijdige gebruik. Een traploze rijaandrijving, slim ontworpen onderhoudstoegangen en de ergonomische en functionele cabine zorgen voor stressvrij werken en een hoog rijcomfort.

Buiten alles in het blikveld

Het uitstekende zicht op het werkgebied is een cruciaal element van de verreiker. Kramer biedt nu verschillende opties voor optimaal rondom zicht. Om de machine optimaal aan te passen aan de individuele bedrijfsomstandigheden, zijn er twee cabine-opties beschikbaar voor de compacte modellen met een laadvermogen van 3 tot 4 ton (3007 tot 4007). Het voertuig met de standaardcabine is voorbestemd voor lage doorgangen en smalle doorgangen. Dankzij de voertuighoogte van 2,31 meter, die met 20″-banden nog verder terug te brengen is tot 2,26 meter, vormen nauwe omstandigheden geen probleem. Als de maximale voertuighoogte geen beperkende factor is, dan is de optionele, 20 cm hogere cabine beschikbaar voor een optimaal zicht rondom, met name naar rechts. Naast het verbeterde zicht rondom is de dieseltank van de variant met deze met maar liefst 20 liter vergroot. Naast de cabine is het FOPS-rooster, dat de bestuurder beschermt tegen vallende voorwerpen, geoptimaliseerd voor een ideaal gezichtsveld. Het waaiervormig patroon in het buitenrooster zorgt voor een optimale gezichtshoek. Dit zorgt voor een onbelemmerd zicht op het aanbouwdeel, waardoor de bestuurder veilig en doelgericht kan werken – zelfs met een verhoogd laadsysteem. Standaard is vanaf de 4507 tot de 5509 het FOPS-beschermrooster standaard. Dit rooster is optioneel verkrijgbaar in combinatie met de verhoogde cabine op modellen met een laadvermogen van 3 tot 4 ton.

Comfortabel en flexibel werken met Kramer

Dankzij een uitsparing in de cabinevloer en de trapsgewijze positionering van de treden verhoogt deze geoptimaliseerde cabinetoegang de veiligheid en het comfort van alle voertuigen in de klasse 7-9 meter aanzienlijk. Dit vooral bijzonder prettig als de bestuurder tijdens de werkdag herhaaldelijk in en uit de cabine moet stappen. Om het geluidsniveau in de cabine te verlagen, is er een zogenaamde stille pomp geïnstalleerd voor de stuurhydraulica. Bij de modellen 3007 tot 5509 verlaagt deze het geluidsniveau tot slechts 72 decibel (A) in de cabine. De huidige modelupdates omvatten ook de introductie van een optionele steun voor de linkerarm voor meer comfort, bijvoorbeeld tijdens langere ritten over de openbare weg. Naast de bovengenoemde comfortkenmerken maken de modellen 3007 tot 5509 indruk met een vierde stuurtype. Dit is de zgn. “flexibele hondengang” en maakt deel uit van de standaarduitrusting. Hierbij wordt de achteras geblokkeerd, terwijl de vooras vrij stuurbaar blijft – een duidelijke verbetering qua flexibiliteit voor alle werkzaamheden langs greppels, muren of heggen. Het Smart Handling-bestuurderassistentiesysteem met drie functiemodi zorgt ook voor een snellere voltooiing van de werkzaamheden en voor een grotere veiligheid. Bij de modellen 4507 tot 5509 is de joystick aan de bestuurdersstoel bevestigd. Met deze joystick kan de bestuurder nóg ergonomischer rijden bij het dagelijks gebruik. De vertrouwde, robuuste Kramer-snelwisselplaat zorgt er ook voor dat aanbouwdelen snel en efficiënt te verwisselen zijn op deze machine.

De veelzijdige en krachtige verreiker 4407 verreiker wordt de 4507

Om nóg beter aan de eisen van de klant te voldoen, zijn ook de prestaties van de nieuwe 4507 aangepast. Het laadvermogen is met 100 kilogram verhoogd tot 4,5 ton. Daarnaast is nu ook de ecospeedPRO-aandrijving leverbaar voor een maximale rijdynamiek en stuwkracht in combinatie met een maximumsnelheid van 40 km/u. Het voertuig is ontworpen met het oog op een hoog omslagvermogen en absorbeert dwarskrachten bij het stuwen met de neergelaten laadinrichting dankzij de zijdelingse ondersteuning van de telescooparm.

Een aantal andere hoogtepunten zijn onder andere een extra handschoenvak, de uitbreiding van de comfortabele binnenspiegel met een gsm-houder met twee extra USB-aansluitingen en de vergroting van de onderhoudskleppen op het motorcarter. Deze onderhoudskleppen zijn in de toekomst zonder gereedschap door middel van twee schroeven snel en eenvoudig te openen. Al deze functies zorgen ervoor dat de bestuurder met de Kramer-verreiker alle werkzaamheden comfortabel en flexibel uit kan voeren. De nieuwe Kramer-modellen die voldoen aan Stage V zijn veelzijdige en krachtige machines voor de hoogste eisen in de bouwindustrie, industrie en recyclingbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details