Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De Volvo FL vrachtwagen met meer koppel en vermogen

De Volvo FL vrachtwagen met meer koppel en vermogen

Volvo Trucks biedt nu zijn middelzware vrachtwagen Volvo FL nu aan met een krachtigere motor van 320 pk, waardoor het voertuig zelfs zwaardere taken aankan.

De Volvo FL is de middelzware vrachtwagen van Volvo met een bruto voertuiggewicht tot 19 ton. Al beschikbaar met tal van cabine- en chassisopties, neemt de veelzijdigheid van de Volvo FL nu verder toe met de toevoeging van de 320 pk-motor aan het assortiment. Dit maakt de FL nog aantrekkelijker voor veeleisende taken zoals efficiënte brandbestrijding, reddingsoperaties en bouwwerkzaamheden.

“Dit vrachtwagenmodel is al zeer populair vanwege zijn veelzijdigheid voor stedelijke taken. Nu maken we het nog aantrekkelijker door de nieuwe, krachtigere motor waarmee de bestuurder extra koppel heeft wanneer dat nodig is. Hierdoor kan het ook efficiënt superstructuren bedienen, zoals grote pompen en kranen op reddingsvoertuigen”, zegt Kenneth Ackerberg, productmanager bij Volvo Trucks.

De nieuwe motor van 320 pk biedt ook voordelen voor regionale distributietaken die mogelijk meer vermogen nodig hebben vanwege de veeleisende topografie. Met behulp van de 8-traps automatische versnellingsbak, ontworpen voor een koppel van 1200 Nm, kunnen rijmodi worden ingesteld op economie of prestaties, naar keuze van de bestuurder.

Belangrijke voordelen van de Volvo FL zijn ruime cabines, uitstekend zicht en volledig automatische transmissies. Het efficiënte verbrandings- en uitlaatfiltersysteem met SCR (Selectieve Katalytische Reductie) en DPF (Dieseldeeltjesfilter) technologie dragen bij aan een laag brandstofverbruik, lange service-intervallen en zeer lage emissies.

Zowel de D8K320 (vanaf december dit jaar) als de D5K240-motoren zijn verkrijgbaar in versies die zijn ontworpen om op pure biodiesel (B100) te draaien. De achtcilindermotor is beschikbaar voor bruto gewichten van 12 tot 19 ton en de vijfcilindermotor van 10 tot 16 ton.

Feiten over de Volvo FL:
Motor: D5K met 210 of 240 pk. D8K met 250, 280 of 320 pk. Cilinders: Vier of zes.
Koppel: tot 1200 Nm.
Bruto voertuiggewicht: 10-19 ton.
Bruto gecombineerd gewicht: tot 36 ton.
Versnellingsbak: 8AP1200.
Chassis: 4×2 of 4×4.
Wielbasis: 3250-6800 mm.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details