Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Decarbonisation & Sustainability Day – Opening nieuwe gebouw – Trowback

Decarbonisation & Sustainability Day – Opening nieuwe gebouw – Trowback

Donderdag, 8 juni, openden Bergerat Monnoyeur en Eneria hun deuren voor hun klanten! Met als thema “Decarbonisation & Sustainability Day”, en het was een groot succes!

Decarbonisation & Sustainability Day

Vanop de Brusselsesteenweg was het sinds dinsdag 6 juni wel duidelijk: er was bij Bergerat Monnoyeur en Eneria iets groots te doen! Op donderdag 8 juni namen maar liefst 300 klanten en relaties deel aan de “Decarbonisation & Sustainability Day” georganiseerd door Bergerat Monnoyeur en Eneria. Een dag opgesplitst in twee grote delen waar klanten en relaties interessante vooruitstrevende sessies konden volgen over de nieuwste technologieën, alternatieve brandstoffen, waterstofgeneratoren, en ’s avonds een plenaire sessie met de officiële opening van het nieuwe gebouw.

Waarom een Decarbonisation & Sustainability dag?

Met de officiële opening van het nieuwe gebouw wilde we als onderneming tonen dat we ook zelf de nodige stappen aan het zetten zijn om onze CO2 voetafdruk te verlagen.

Als B2B-dienstverlenend bedrijf leveren we onze klanten machines, motoren, diensten en oplossingen om hun prestaties te optimaliseren en te verduurzamen. 

Kortom we willen de transformatie partner zijn van onze klanten in de weg naar een klimaat neutrale economie.

Voor ieder wat wils

Vanaf ’s middags volgden zo’n 120 klanten uiteenlopende informatie sessies met de verschillende thema’s:

 • “Hydrogen-based energy solutions”: een live demonstratie van de 110kVA waterstofgeneratorset van Eneria. Onmiddellijke stroomvoorziening, emissievrij, superstil en gebruiksklaar op bouwterreinen, evenementen of waar je maar stroom nodig hebt!
 • “Grid support and flexibility”: Hoe kun je een Belgische black-out helpen voorkomen en tegelijkertijd geld verdienen? Ontdek hoe u uw activa (WKK, noodgeneratorsets, batterijen, E-boilers, PV, HVAC, grote elektrische verbruikers, …) kunt valoriseren om extra inkomsten te genereren.
 • “Alternative fuels”: Decarbonisatie van uw activiteit kan gedaan worden op veel verschillende manieren. Maar niet alles kan meteen “zero uitstoot” zijn. Uitstoot “verminderen” door alternatieve brandstoffen te gebruiken is ook een manier om te “decarboniseren”.
 • “Solar Energy Solutions”: Zonnepanelen zijn meer dan ooit een snelle en eenvoudige oplossing om je eigen groene energie op te wekken en zo koolstofvrij te worden. Er bestaan heel veel mogelijkheden: op het dak, op de grond, overkapping voor parkeerplaatsen, drijvende zonnepanelen…
 • “Battery Energy Storage Systems”: Wat is de rol van industriële batterijoplossingen in de energietransitie? Hoe wordt een batterijsysteem ontworpen en wat is het ontwerp voor specifieke toepassingen zoals opslag, congestie en netondersteuning? Wat zijn de markttrends en de toekomst van batterijtechnologie?
 • “Sustainable CHP solutions”: CHP (Combined Heat & Power of WKK) 2.0 – Als je gelijktijdig warmte en elektriciteit nodig hebt, is WKK nog steeds de Best Beschikbare Technologie (BBT). Hoe kunnen we deze energie-efficiënte technologie nog (brandstof)flexibeler en duurzamer maken?
 • Cat® Certified Rebuild: Wist u dat Cat® machines ontworpen zijn voor een rebuild? Net zoals een echte kat, hebben onze Cat® machines meer dan één leven, en alle onderdelen zijn hiervoor gemaakt.
 • “Actual fleet improvements”: meer over de laatste technieken en technologieën die u helpen om de impact van uw business te verminderen. Deze sessie gaf de deelnemers een exclusieve kijk op de geavanceerde technologie die deze machines aandrijft en hoe ze kunnen helpen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.
 • “Construction Industries Journey Towards Reduced Emissions”: Klanten uit de bouwsector begrijpen maar al te goed dat duurzaamheid belangrijk is, maar geven toe dat ze niet altijd weten waar ze moeten beginnen. Er zijn veel hefbomen die vandaag kunnen worden geactiveerd en die de koolstofuitstoot aanzienlijk kunnen verminderen.

Na de namiddag sessies, kwamen de rest van de gasten toe om deel te nemen aan de plenaire sessies met de volgende externe sprekers:

 • Danielle Devogelaer, Senior Manager Energy & Climate bij Sia Partners, bracht de EU wetgeving rond decarbonisatie en duurzaamheid in kaart en hoe het een impact heeft op Belgische bedrijven.
 • Herman Konings, Trend Analyst, bekeek de kant van de bedrijven als werkgever en keek vooral naar de volgende generaties die nu al bezig zijn met hun toekomst.

Ook de burgemeester van Overijse, Inge Lenseclaes, nam even het woord over de vooruitstrevendheid van Bergerat Monnoyeur, niet alleen met het nieuwe gebouw maar ook als grote speler op de arbeidsmarkt in Overijse.

Officiële opening nieuw gebouw

De officiële opening van het nieuw gebouw ging uiteraard gepaard met het traditionele “lintjes knippen” door enkele belangrijke acteurs van de avond: Inge Lenseclaes, Tim Bisson (Directeur bij Eneria en de “brain behind” het nieuw gebouw), Jean-Marie Basset (Algemeen directeur Bergerat Monnoyeur France) en David Vandermeulen (Algemeen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details