Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
DENS maakt zich klaar voor BAUMA 2022

DENS maakt zich klaar voor BAUMA 2022

Dit najaar zal DENS voor het eerst te zien zijn met het emissie loze Hydrozine aggregaat op de BAUMA. ’s Wereld grootste bouwmachinebeurs vindt plaats van 24 t/m 30 oktober in Munchen. Hal B5, stand 317

De vakbeurs voor bouwmaterieel, mijnbouw, bouwtransport en ander verwant materieel voor de bouwsector heeft o.a. zero-emissie als een van de hoofdthema’s. “Voor DENS het perfecte moment om de wereld kennis te laten maken met onze Hydrozine technologie” aldus Max Aerts. 

Het emissie loze aggregaat, de DENS X2, wekt elektriciteit op, op basis van de waterstofdrager Hydrozine. Hydrozine maakt het mogelijk om grote hoeveelheden waterstof op te slaan en te transporteren in standaard RVS of kunststof verpakkingseenheden. Het gebruik lijkt hierdoor veel op dat van conventionele brandstoffen als diesel of benzine. De Hydrozine wordt in het aggregaat terug omgezet naar waterstof en vervolgens in elektriciteit door een conventionele brandstofcel. Op deze manier kan waterstof op een gebruiksvriendelijke en veilige manier worden toegepast als emissie loze en duurzame energiebron. Doordat het hele proces onder lage temperatuur plaatsvindt, ontstaan geen schadelijke stoffen zoals zwaveloxides, stikstofoxides of fijnstof. Daarnaast is het proces volledig fluister stil.

De stijgende vraag naar schone energie vraagt om het combineren van verschillende energiebronnen en energiegebruikers. Door slim gebruik te maken van bronnen zoals zon, wind of Hydrozine wordt de meest energie efficiënte en kostprijs technisch best invulling aan de vraag gegeven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details