Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
E-machines overtuigen in de praktijktest

E-machines overtuigen in de praktijktest

Zero Emission met Wacker Neuson in de binnenstad van Stuttgart

In het hart van Stuttgart raakte bouwbedrijf LEONHARD WEISS overtuigd van de emissievrije bouwmachines en -apparaten van Wacker Neuson. De praktijktest toont het volgende aan: overtuigende prestaties, eenvoudige bediening en een geluidsarme werking maken de Zero Emission-familie tot een praktisch alternatief voor dagelijks gebruik op de bouwplaats.

Voor de renovatie van het marktplein van Stuttgart midden in het centrum van de stad testte LEONHARD WEISS het complete Zero Emission-assortiment van Wacker Neuson. Het bouwbedrijf is al lange tijd partner van Wacker Neuson en heeft het Zero Emission-traject vanaf het begin doorlopen als gebruiker. Nu werd het gehele assortiment – van de accutrilstamper tot de elektrische graafmachine – op de bouwplaats in gebruik genomen. “Wij vinden het erg prettig dat de elektrische machines en bouwmachines over hetzelfde vermogen beschikken als de conventionele,” benadrukt Simon Schall, hoofd Centrale Machinetechniek bij LEONHARD WEISS. “Er zijn minder onderhoudspunten tijdens de dagelijkse inbedrijfstelling dan bij machines met verbrandingsmotor. Bovendien kunnen de gebruikers veel gemakkelijker met de machine overweg.”

Emissievrij verdichten, uitgraven en transporteren

“De feedback van gebruikers op de bouwplaats is ontzettend belangrijk voor ons”, aldus Kai Hieber, verkoopleider regio Zuidwest bij Wacker Neuson. Op de bouwplaats in Stuttgart werden onder meer de accutrilstampers en accutrilplaten uit de nieuwe APS-serie ingezet voor bodemverdichting. Deze machines bewijzen zich al sinds 2015 in de praktijk. Met de DT10e rupsdumper, de DW15e wieldumper en de WL20e wiellader kunnen de medewerkers van LEONHARD WEISS het materiaal efficiënt transporteren zonder directe uitlaatgassen en bij een extreem laag geluidsniveau. De Zero Tail-graafmachine EZ17e was beschikbaar voor graaf- en sloopwerkzaamheden. Dankzij de hoogwaardige lithium-iontechnologie voldoet deze machine aan de hoge vereisten op het gebied van prestaties, duurzaamheid en robuustheid.

Een emissievrije toekomst

Elektrische bouwmachines en -apparaten kunnen bedrijven helpen om te voldoen aan de steeds strengere grenswaarden voor uitlaatgassen en geluidsemissies op bouwplaatsen, omdat de machines en apparaten geen uitlaatgassen produceren. Dit beschermt de gebruiker en de omgeving van de bouwplaats. Daarnaast zijn de elektrische bouwmachines tot 20 decibel* stiller dan hun tegenhangers met benzinemotor. Dit is een extreme vermindering, want zelfs tien decibel minder betekent een halvering van het waargenomen geluidssterkte.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details