Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Economisch en veilig materiaaltransport

Economisch en veilig materiaaltransport

Wacker Neuson presenteert nieuwe uitvoeringen van de twee grootste wieldumpers: de DW60 en DW90 maken indruk met extra opties, verbeterde veiligheidsvoorzieningen en nóg meer comfort. In combinatie met geavanceerde uitrustingskenmerken, zoals de hydrostatische vierwielaandrijving met automatische ECO-modus en Auto-Stop-functie, kan met de dumpers nóg zuiniger gewerkt worden. 

De beproefde wieldumpers DW60 en DW90 hebben zich al in vele toepassingen bewezen dankzij hun combinatie van een hoog laadvermogen van 6000 en 9000 kilo, de compacte afmetingen en een optimale beweeglijkheid op zwaar terrein dankzij het knik-pendelsysteem. Na een uitgebreide herziening zijn de machines nu onder meer uitgerust met milieuvriendelijke en productieve dieselmotoren conform emissienorm stage V. “Bij de verdere ontwikkeling van onze grootste dumpermodellen was het voor ons belangrijk om beproefde functies te behouden en de nieuwste apparatuur toe te voegen”, aldus Stefan Bogner, woordvoerder van het bestuur van Wacker Neuson Linz GmbH, het competentiecentrum voor graafmachines en dumpers van Wacker Neuson. “Hierdoor kunnen we onze klanten krachtige en efficiënte machines aanbieden met hoge veiligheidsnormen op het gebied van materiaaltransport – zelfs op oneffen terrein.” Beide modellen zijn standaard uitgerust met een frontkieper. De DW60 is leverbaar met een eenzijdig voorover kiepende bak die traploos 180 graden gedraaid kan worden en waarmee zijwaarts materiaal gevuld kan worden. Dit maakt economisch werken mogelijk, bijvoorbeeld bij het opvullen van greppels of wanneer de ruimte beperkt is, omdat er niet gemanoeuvreerd hoeft te worden.

Sterke krachtpatser

Voornamelijk op oneffen terrein tonen de twee dumpers DW60 en DW90 hun kracht. Dankzij de hydrostatische vierwielaandrijving zijn de machines gemakkelijk te bedienen: de bestuurder hoeft alleen maar de voor- of achteruitversnelling in te schakelen en kan zich dan volledig op zijn werk concentreren. De constante trekkracht tussen 0 km/u tot de maximale snelheid en het hydrostatische remeffect dat in werking treedt zodra de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt, versterken de aangename rijervaring. Bovendien gaan de automatische remlichten branden zodra de machine vertraagt, waardoor de werkomgeving nóg veiliger wordt. Door de intuïtieve, eenvoudige bediening en het robuuste bouwmethode zijn de machines bijzonder geschikt voor gebruik door verhuurbedrijven of bij vaak wisselende bestuurders. De automatische ECO-modus van de machines zorgt voor een minimaal verbruik met een optimale benutting van het vermogen door het stationaire toerental automatisch te verlagen en het elektronische aandrijfsysteemn de dieselmotor efficiënt op elkaar af te stemmen. Enerzijds levert dit kostenvoordelen op, anderzijds wordt het milieu zo ontzien. Een andere functie die de uitlaatemissies helpt verminderen, is de standaard Auto-Stop-functie: deze schakelt de machine automatisch uit na een vooraf bepaalde tijd wanneer deze niet in gebruik is. Elektrische verbruikers zoals de koplampen worden ook uitgeschakeld om de accu van de machine te sparen. De voordelen: lagere bedrijfskosten, langere onderhoudsintervallen en een dienovereenkomstig hogere doorverkoopwaarde van de machine.

Meer veiligheid op de bouwplaats

Voor meer veiligheid op de bouwplaats zijn de DW60 en DW90 dumpers voorzien van een veerbelaste parkeerrem die automatisch wordt ingeschakeld wanneer de motor wordt uitgeschakeld – de bestuurder hoeft de parkeerrem niet handmatig te activeren. De rem, die deel uitmaakt van de standaarduitrusting van de machine, is slijtagevrij ontworpen, waardoor deze uiterst duurzaam en betrouwbaar is. Veelzijdige opties maken de dumpers een veilige keuze voor een breed scala van toepassingen: het beschermrooster voor de kiepstructuur, ontwikkeld en getest volgens ISO 10262, beschermt de bestuurder en de cabine tegen vallend materiaal tijdens het laden, maar ook tijdens het rijden. Voor een veilig materiaaltransport bij slecht zicht of ’s nachts zijn de dumpers aan de voor- en achterzijde uitgerust met duurzame led-werklampen. Om ervoor te zorgen dat iedereen in de omgeving wordt geattendeerd op achteruitrijdende dumpers verhoogt het nieuwe waarschuwingssysteem voor achteruitrijden met breedbandgeluid de oplettendheid op de gehele bouwplaats. De optionele, van buitenaf duidelijk zichtbare oranje veiligheidsgordel, een groen zwaailicht dat aangeeft dat de veiligheidsgordel is vastgeklikt en de tredes in signaalkleuren verhogen eveneens de veiligheid bij het werken met de dumpers.

Comfortabel werken en een verbeterde efficiëntie

De hoogwaardige uitrusting in het bedieningsgedeelte – zowel met als zonder cabine – maakt de dagelijkse werkzaamheden voor de bestuurder gemakkelijker en zorgt voor meer efficiëntie. Dankzij het beproefde joystickbedieningsconcept kan de bestuurder te allen tijde één hand aan het stuurwiel houden. Met de andere hand bedient hij met één beweging diverse belangrijke functies, zoals bediening van de laadbak, verandering van snelheid of richting. Het robuuste, multifunctionele 7″ display met beschermingsklasse IP69 biedt een snel overzicht van alle functies van de machine en toont de beelden van de frontcamera en de achteruitrijcamera. Voor beide dumpers is optioneel een ruime veiligheidscabine leverbaar. Deze biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een prettige werkomgeving onder alle weersomstandigheden. Beide dumpercabines voldoen standaard aan de specificaties van ROPS en FOPS niveau 2. De cabines zijn zodanig ontworpen dat alle opbergmogelijkheden en bedieningselementen optimaal toegankelijk zijn voor de bestuurder. Hoogtepunten zijn onder meer de optionele airconditioning, het gelaagde veiligheidsglas aan de voorzijde en een radio met handsfreesysteem. De gemakkelijk toegankelijke service- en onderhoudspunten maken de dagelijkse controles en regelmatig onderhoud en service eenvoudig en besparen tijd.

In totaal biedt Wacker Neuson tien wieldumpermodellen, drie Dual View-modellen en zeven rupsdumpermodellen aan. Hiertoe behoren ook de elektrisch aangedreven DW15e en DT10e uit de Zero Emission-serie, alsmede drie Dual View-dumpers. Deze machines zijn voorzien van een 180 graden draaibare bedienings- en zitconsole voor nóg meer efficiëntie en veiligheid op de bouwplaats. 

Meer informatie vindt u op www.wackerneuson.com/dumper

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details