Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Een jaar na de eerste lancering – is de productserie compleet

Een jaar na de eerste lancering – is de productserie compleet

Het is precies een jaar geleden dat Rototilt de nieuwe Rototilt Control-productserie lanceerde, die positief werd ontvangen door de markt. Rototilt kan vandaag meedelen dat de serie compleet is, nu de twee kleinste draaikantelstukken hun tegenhangers krijgen in de RC-serie. ”Dit is waar we al die tijd naartoe hebben gewerkt”, vertelt Sven-Roger Ekström, Product Manager bij Rototilt.

Voor alle draaikantelstukken in de productserie RC Tiltrotators is de verkoop inmiddels in gang gezet. De compacte draaikantelstukken RC1 en RC2 zijn nu als laatste aan de beurt. Dit betekent dat ook graafmachines van 1,5 tot 43 ton gebruik kunnen maken van de producten uit de Rototilt Control productserie. Volgens Rototilt is de populariteit van hun compacte draaikantelstukken de afgelopen jaren toegenomen en zijn dit bestsellers in een klein formaat geworden.

“We zien dat steeds meer mensen de voordelen van een draaikantelstuk voor een kleinere graafmachine ontdekken”, zegt Sven-Roger Ekström, Product Manager bij Rototilt. “Ze werken in krappe ruimtes en de extra flexibiliteit met een draaikantelstuk kan een groot verschil maken. We zijn blij dat we onze nieuwste productlijn ook kunnen aanbieden voor gebruikers die in dit soort omgevingen werken.”

In vergelijking met de R-serie zijn de veiligheidsvergrendeling SecureLock en het centrale smeersysteem ILS standaard inbegrepen bij RC1 en RC2. Ander goed nieuws is dat deze modellen ook worden geleverd met alle voordelen van het bedieningssysteem RC System. Dit betekent dat gebruikers RC Connect kunnen gebruiken voor ondersteuning op afstand, net als de eigen nieuwe RC Joysticks van Rototilt.

”Gebruikers die hun systeem naar een hoger niveau willen tillen, zullen blij zijn dat de RC Joysticks en RC Connect nu ook beschikbaar zijn voor de kleinste graafmachines”, zegt Ekström. ”Zowel deze als de eerdere opties die nu standaard worden meegeleverd, geven het systeem net dat beetje extra. Het geheel krijgt een boost, zowel op het gebied van service als van veiligheid.”

Nieuwe veiligheidsnorm stelt hoge eisen

Het feit dat alle draaikantelstukken in de RC-serie standaard de veiligheidsvergrendeling SecureLock-krijgen, betekent dat de hele keten voldoet aan de nieuwe eisen uit de EN474-norm. Volgens Rototilt’s Technical Manager Niklas Bjuhr heeft dit gedurende het hele project prioriteit gehad.

“We zien het als vanzelfsprekend dat onze producten moeten voldoen aan de eisen van de markt en de huidige regelgeving, dus daar was geen twijfel over toen we RC Tiltrotators ontwikkelden,” zegt Bjuhr. 

“SecureLock is een innovatieve oplossing om uw uitrustingsstuk veilig en eenvoudig te vergrendelen. Het is een zekerheid voor onze gebruikers.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details