Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Een nauwe samenwerking voor een optimale service
Topcon behoort in België tot de top van de machinebesturingsleveranciers en -ontwikkelaars.

Een nauwe samenwerking voor een optimale service

Als officiële verdeler van onder andere Komatsu machines doet BIA al jaar en dag een beroep op de producten en technologie van Topcon, partner voor totaaloplossingen op het gebied van precisieplaatsbepaling binnen de bouw en topografie. Een distributiepartnership dat voor beide partijen, maar zeker ook voor de klant een grote meerwaarde is. 

De banden tussen Topcon en BIA werden recent nog nauwer aangehaald. Arnaud De Cnijf, accountmanager construction bij Topcon Positioning Belgium: “We mogen hier gerust spreken en van een zeer waardevol partnership. Als gerenommeerd verdeler van Komatsu machines houdt BIA continu de vinger aan de pols wat de machinemarkt betreft. Die machines hebben uiteraard vaak een bepaalde sturing nodig en daarin speelt Topcon dan zijn rol. Zo leverde BIA onlangs nog machines en bijhorende sturingen voor Aertssen Group, toch een bijzonder grote speler in de infrasector. Aertssen Group is al jarenlang een Topcon-klant en die band wordt alleen maar sterker.”

Het netwerk van een machinedistributeur als BIA is voor Topcon van goudwaarde. Arnaud De Cnijf: “Wij zijn dag in dag uit bezig met technologische ontwikkelingen en alles op het vlak van slimme besturing, maar we zijn niet per definitie op de hoogte van marktvraag naar machines. Die directe lijn heeft BIA als verdeler van Komatsu wel helemaal. Bovendien beperkt BIA zich niet enkel tot Komatsu, wat het voor de klant ook interessant maakt.”

leverde BIA onlangs nog machines en bijhorende sturingen voor Aertssen Group.

Positie verstevigen

Maarten Richez is product manager bij BIA en ontfermt zich onder andere over de samenwerking met Topcon: “Met ‘SmartFleet’ hebben we een aparte identiteit binnen BIA die zich bezighoudt met alles wat met machinebesturing te maken heeft. En daarbij denken we inderdaad multibrand. Onze samenwerking met Topcon gaat trouwens verder dan België en Luxemburg. Zo zijn we bijvoorbeeld ook in Afrika officieel distributeur van Topcon. Het is zeker de bedoeling om onze positie in de Belux de komende jaren nog verder te verstevigen.”

Flexibiliteit

Topcon behoort in België tot de top van de machinebesturingsleveranciers en -ontwikkelaars. Maarten Richez: “En ze beschikken over een heel ruim assortiment aan producten. Voor elke vraag kan een oplossing geboden worden. Ook de flexibiliteit van Topcon is een grote troef, net als de bereidheid om in dialoog te gaan en out-of-the-box te durven denken voor oplossingen op maat van de klant. Want we merken steeds meer dat operatoren van de machines mee mogen beslissen over de keuze van de machine en de besturing. En dat is logisch want de operator werkt dagelijks 8 tot 10 uur met die machine. Door onze kennis van machines en de expertise van Topcon inzake besturing te bundelen, slagen we er steeds in de klant zo optimaal mogelijk te bedienen.”

Het netwerk van een machinedistributeur als BIA is voor Topcon van goudwaarde.

Service na verkoop

Ook op het vlak van service na verkoop slaan BIA en Topcon de handen in elkaar. Maarten Richez: “Wat machinebesturing betreft, biedt Topcon support in eerste lijn. Zij filteren de vragen en opmerkingen van de gebruiker en schatten in wat er van op afstand opgelost kan worden of waar eventueel een interventie ter plaatse nodig is. In dat tweede geval worden wij op de hoogte gebracht door Topcon. Dankzij de samenwerking tussen Topcon en BIA kan de klant steeds  rekenen op een optimale support. En heel belangrijk: de klant wordt snel geholpen. Machinebesturing is van primordiaal belang voor de werking op de werf. Als systemen door pannes of externe factoren in de problemen komen, dan kunnen operatoren niet verder en dat is een kostelijke zaak. Daarom zetten we hoog in op reactiviteit.” 

Als officiële verdeler van onder andere Komatsu machines doet BIA al jaar en dag een beroep op de producten en technologie van Topcon.

Ideale oplossing

Arnaud De Cnijf vult aan: “Voor Topcon is het zeer nuttig om de informatie over eventuele problemen intern te monitoren en te bundelen. Zo hebben we ook een mooi overzicht per machine of kunnen we terugkerende vragen detecteren en structureel aanpakken. Maar ook wat aftersales betreft, is er dus een duidelijke wisselwerking. Dat geldt trouwens ook voor de opleidingen die we de klant geven bij de aankoop van nieuw materieel en bijhorende machinesturing. We denken optimaal mee met de klant, zo ook in het geval van de recente levering bij Aertssen. We bekijken samen wat nodig is om de machine zo rendabel mogelijk te maken. Op welke werven wordt het materieel ingezet? Welk soort werk voert de machine uit? Wat zijn de wensen van de operator? In functie van de machine, de operator en de aard van het werk bieden we steeds de meest ideale oplossing aan.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details