Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Een terugblik: het jaar 2020 bij Wacker Neuson in de Benelux

Een terugblik: het jaar 2020 bij Wacker Neuson in de Benelux

Met nieuwe innovatieve producten en de uitbreiding van de zero-emissie-serie helpt Wacker Neuson klanten bij het vinden van de juiste oplossingen voor hun bouwplaats uitdagingen.

2020 wordt gekenmerkt door de verspreiding van het coronavirus. Wacker Neuson heeft snel gereageerd op de nieuwe situatie en oplossingen gevonden om er voor onze klanten te zijn. Voor Wacker Neuson en zijn verkooppartners stond en staat de beschikbaarheid voor de klant tijdens Covid-19 centraal. Door de maatregelen op het gebied van veiligheid en hygiëne werd aan klanten nog steeds verkoop, verhuur en service van bouwmachines en -materiaal aangeboden.

“Dit jaar heeft ons een aantal uitdagingen opgeleverd”, legt Jörg Vogler, Managing Director van Wacker Neuson Benelux, uit. “We zijn daarom des te meer verheugd te zien dat de vraag naar innovatieve oplossingen blijft stijgen. Aan de ene kant omvat dit ons brede scala aan zero-emissie-oplossingen, waarmee al een hele binnenstedelijke bouwplaats kan worden geëxploiteerd. Aan de andere kant zien we ook dat onze telematica-oplossing EquipCare steeds populairder wordt, waardoor het dagelijkse werk van onze klanten gemakkelijker wordt.”

De zero-emissie bouwplaats is een realiteit

In 2020 breidde Wacker Neuson zijn zero-emissiebereik uit met de elektrische minigraafmachine EZ17e. Dankzij de eigen accutechnologie, het flexibele laadbeheer en de hoge prestaties kan de compacte graafmachine op evenveel manieren worden gebruikt als een conventioneel model in dezelfde klasse. Met de geïntegreerde lithium-ionenaccu kan de machine tijdens stationair gebruik draadloos worden gebruikt of tijdens het werken worden opgeladen met een stroombron van 100 tot 415 volt. De graafmachine won begin 2020 al de SaMoTer Innovation Award in Italië voor zijn efficiëntie, optimale integratie van de elektrische aandrijving in het Zero Tail-concept en zijn prestaties.

De zero-emissie serie van Wacker Neuson bestaat momenteel uit drie accu-aangedreven stampers en accu-aangedreven platen, een tweevoudig aangedreven minigraafmachine die naast de dieselmotor met een elektro-hydraulische eenheid kan worden bediend, een elektrische minigraafmachine, een elektrische wiellader, elektrische rups- en wiel dumper en een trilnaald voor het verdichten van beton die in 2020 meerdere malen is bekroond. Met dit brede portfolio kan een typische binnenstedelijke bouwplaats al volledig emissievrij en uiterst stil worden geëxploiteerd. De emissievrije oplossingen waren ook overtuigend bij het ontwerpen van een woestijn- en junglehuis voor een tuinexpositie: Voor deze groene bouwplaats werden enkel emissievrije bouwmachines en -apparatuur in aanmerking genomen om de operatoren binnenin, maar ook om de exotische planten te beschermen en toch efficiënt te kunnen werken.

Compamatic: Tijd- en kostenvoordelen door digitalisering

Ook op het gebied van digitale oplossingen was er nieuws bij Wacker Neuson in 2020: Met Compamatic combineert Wacker Neuson zijn beproefde verdichtingsbesturing met een telematica-oplossing. Compamatic is nu ook beschikbaar voor de zware omkeerbare en enkele op afstand bediende trilplaten. Dit maakt de voortgang van de verdichting traceerbaar en maakt een naadloos gedocumenteerde kwaliteitscontrole mogelijk. Vanaf hun bureau kunnen de verantwoordelijken controleren of alle voor de werkdag geplande werkstappen zijn uitgevoerd, of de geplande zones zijn verdicht en of de verdichtingsgraad overal voldoende is.

Innovaties die het dagelijkse werk gemakkelijker maken

Andere producthoogtepunten zijn de wielladers WL34 en WL110, die sinds het voorjaar van 2020 verkrijgbaar zijn. Sinds de herfst van dit jaar maken de WL28 3-tons wiellader en de TH412 verreiker het dagelijkse werk op de bouwplaats gemakkelijker dankzij de ideale combinatie van hoge prestaties en compactheid. De twee nieuwe rupsgraafmachines in de 4 en 5-tons klasse ET42 en EZ50 maken het mogelijk om nog efficiënter en comfortabeler te werken – een stimulans voor elke bouwplaats. De nieuwe modelgeneratie van de RD7 trilwals levert optimale werkresultaten op zowel asfalt als grond. De disselboom, die qua ontwerp en functies is herzien, maakt verdichting zeer eenvoudig voor de gebruiker, die bijvoorbeeld profiteert van een eenvoudige bediening via een bijzonder ergonomische dissel.

Ga voor meer informatie naar www.wackerneuson.com  

De zero-emissie-oplossingen in actie:

Video over emissieloze binnenstedelijke nachtbouw: https://youtu.be/J7DR7aF0f18

Video over emissieloze landschapsarchitectuur: https://youtu.be/uzWzIRpsU5k

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details