Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Een veilige bouwplaats met liften en steigers op maat

Een veilige bouwplaats met liften en steigers op maat

Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of om renovaties, werken in de bouw betekent vaak werken op grote hoogte. Euro Rent biedt een breed scala aan ondersteunend materieel voor het veilig verticaal transport en werken op hoogte.

Euro Rent verhuurt en verkoopt een ruim assortiment liften. “Met onze liften brengt u uw personeel en materiaal veilig omhoog en omlaag”, klinkt het. “Voor elk soort project hebben wij de juiste liftinstallatie. Met diverse liftkooien, hefvermogens, opbouwhoogtes en liftsnelheden selecteert u eenvoudig de beste lift voor uw project. Een uniek project? Ook dat is geen probleem, want samen met u ontwerpen en bouwen onze engineers een lift op maat voor uw project.”

Manhattan Center Brussel

Het Manhattan Center aan de Kleine Ring ter hoogte van Rogier ondergaat een uitgebreide renovatie. Met 102 m is het Manhattan Center een van de hoogste en meest iconische gebouwen van Brussel. Voor het transport van de ruim 300 bouwvakkers op de werf gebruikt men een gesloten personenlift van Euro Rent. Met ruim 1.500 bewegingen per dag, staat deze lift nooit stil. De lift is uitgerust met een etage stuurunit waardoor de lift van binnenuit naar elke gewenste verdieping gestuurd kan worden. Voor een optimale personenstroom met minimale wachttijden en maximale bezetting wordt de lift bediend door een liftboy. Door de inzet van de liftboy wordt de lift constant op de correcte manier bediend en is er zo goed als geen uitval.

manhattan-center-brussel-kopieren

Steigerspecialist

Euro Rent beschikt over het grootste aanbod steigermateriaal in België. “Met ons uitgebreide aanbod professioneel Layher steigermaterieel stelt u eenvoudig en snel uw steiger samen. Wij leveren steigermaterieel met diverse maten en werkhoogten, betonondersteuning, dakrandbeveiliging en trappentorens. Of het nu om een kleine of grote werf gaat, samen met onze expertise realiseert u een veilige bouwplaats.”

Specialist op de werf

Voor advies en begeleiding kunnen klanten rekenen op de persoonlijke begeleiding van steiger productspecialist van Euro Rent. “Omdat voor elk project andere vereisten gelden, bezoekt onze specialist gratis uw werf voor een situatiebeoordeling”, klinkt het. “Zo bent u zeker van het meest efficiënte ontwerp van uw steiger, bespaart u op materiaal en kunt u sneller bouwen. Indien gewenst, helpen wij u ook met een constructieberekening en technische tekeningen. Hiervoor werken wij samen met de ingenieurs en het studiebureau van Layher België en zorgen er zo voor dat u technisch verantwoord en veilig kunt bouwen.

Bellewaerde Aquapark

Voor de realisatie van Bellewaerde Aquapark dreigde een tekort aan steigermaterieel. Euro Rent: “Voor dit project kon 50 % geleverd worden door Layher en MSC. Voor de andere helft vonden ze de oplossing bij Euro Rent. Gebaseerd op de stuklijsten van MSC konden snel de benodigde aantallen voetstukken, voetspindels, staanders, liggers, diagonalen en systeemvlonders geleverd worden. In één week tijd werd in totaal voor meer dan 50 ton aan materiaal door Euro Rent geleverd. Door de grote afname en de gebruiksduur van het materieel voor dit project kon men bovendien profiteren van interessante huurtarieven.

manhattan-center-brussel-kopieren

Geslaagde test valkopsysteem

Voor de bouw van een Industrieel gebouw in Knokke heeft Bouwbedrijf Van Kerschaever voor de eerste keer gewerkt met het Layher valkopsysteem bij de ondersteuning van twee verdiepingen voor predallen. Bij gebruik van een valkop zijn de aluminium dragers (onderslagen) snel weer vrij te maken voor nieuwe beuken of verdiepingen. De onderstempeling blijft staan totdat het beton op sterkte is, de dragers kunnen vrijgemaakt worden zodra het beton vormvast is.

Van Kerschaever: “Via Layher België zijn we in contact gekomen met Euro Rent. Op zeer korte termijn hadden we veel ondersteuningsmaterieel nodig. Terwijl Layher het benodigde materiaal calculeerde, zorgde de specialist van Euro Rent voor de werfbezoeken, uitleg en projectopvolging. Eenmaal de eerste meters geplaatst waren, was de rest kinderspel. Plaatsing verliep zelfs vlotter dan met traditionele ondersteuningssystemen. De grootste voordelen? Het valkopsysteem werkt in combinatie met ons eigen Layher Allround steigermaterieel en de hogere inzetbaarheid van materieel geeft aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen. Ondertussen staat het volgende project met het valkopsysteem al ingepland.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details