Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Een verhuuroplossing op maat voor grondverzetmachines, mobiele zeven en brekers
De klant kan huren voor enkele dagen of weken, maar ook voor maanden of zelfs jaren.

Een verhuuroplossing op maat voor grondverzetmachines, mobiele zeven en brekers

Al jaar en dag levert BIA Benelux in de hele Benelux kwalitatief hoogwaardige grondverzet-, sloop-, overslag-, recyclingmachines en generatorsets. Ook op de verhuurmarkt is BIA bijzonder actief. Zo biedt MATRENT, de verhuurtak binnen BIA, sinds 2011 een verhuurvloot aan bestaande uit meer dan 100 recente machines voor burgerlijke bouwkunde. “We profileren ons als een betrouwbare en kwaliteitsvolle partner voor professionele klanten”, vertelt Florent Chardon, hoofd van de afdeling MATRENT.

Het verhuurplatform MATRENT beschikt over een vloot van ruim 100 recente grondverzetmachines van 12 tot 50 ton, mobiele zeven en brekers.

BIA Benelux maakt onderdeel uit van de BIA Group. Naast het verkopen en verhuren van materiaal biedt BIA met financiering, onderdelenvoorziening, onderhoud en een 24/7 storingsdienst een totaaloplossing op maar voor de klant. Het verhuurplatform MATRENT beschikt over een vloot van ruim 100 recente grondverzetmachines van 12 tot 50 ton, mobiele zeven en brekers. Onmiddellijk beschikbare machines, huren van 1 dag tot meerdere jaren, steeds recent materieel (minder dan 2 jaar oud), strikt onderhouden en geïnspecteerd tussen elke verhuurbeurt, meetbare en transparante kosten, technische bijstand op locatie, diverse uitrustingsstukken en accessoires, organisatie van het transport en overal in België aanwezig. Dat zijn kort opgesomd de belangrijkste troeven die MATRENT te bieden heeft.

Florent Chardon: “MATRENT is een zeer belangrijk onderdeel binnen het grotere verhaal van BIA Group. Het verhuren van materieel laat ons toe om een steeds groter wordende vraag van de klant te kunnen beantwoorden. Klanten die aarzelen om over te gaan tot het aankopen van een machine kunnen bij MATRENT terecht om materieel te huren. Dat kan voor enkele dagen of weken, maar ook voor maanden of zelfs jaren. Die flexibiliteit van oplossingen voor zowel korte als lange termijn vinden klanten zeer belangrijk. Na een verhuurperiode heeft de klant uiteraard steeds de optie om de machine aan te kopen.”

MATRENT, de verhuurtak binnen BIA, biedt sinds 2011 een verhuurvloot aan bestaande uit meer dan 100 recente machines voor burgerlijke bouwkunde.

Burgerlijke bouwkunde

Terwijl BIA voor de verkoop van materieel focust op machines van 1 tot 100 ton, kiest MATRENT bewust voor een andere aanpak. “Met MATRENT komen we niet in het vaarwater van BIA en haar partners wat materieel voor de utiliteitsbouw betreft”, vertelt Florent Chardon. “Daarom focust MATRENT zich op het verhuren van machines, zwaarder dan 10 ton, voor de burgerlijke bouwkunde. En binnen die sector verhuren we een heel divers gamma van rupsgraafmachines en wielladers tot bulldozers en allerlei soorten dumpers.”

Innovatieve technologieën

MATRENT verhuurt steevast de nieuwste machines met de modernste technologieën. Florent Chardon: “Ons verhuurmaterieel is nooit ouder dan 2 jaar. Zo houden we steeds de vinger aan de pols wat de nieuwste technologieën betreft. Dat we sterk inzetten op innovatieve technologieën bewijzen we ook met de verhuur van de intelligente iMC-machines van Komatsu, met ingebouwd GPS-systeem. Deze exclusieve, geavanceerde technologie is beschikbaar voor onze D51PXi en D61PXi bulldozers en onze PC210LCi graafmachine op rupsen. MATRENT zorgt daarbovenop voor de nodige begeleiding, met opleiding van de operator en gebruikersondersteuning. En we geven ook advies over het gebruik van de machine. Dat we intern over de nodige knowhow beschikken, is zeker een van onze sterktes.” Ook in de hybride technologie is MATRENT thuis. In het unieke hybride systeem van Komatsu neemt de zwenkmotor/-generator elektrische energie op bij het zwenken en regenereert hij deze terwijl de bovenwagen wordt afgeremd. De herwonnen energie wordt opgeslagen in de accu en wordt door de generator/motor gebruikt om vormogen aan de verbrandingsmotor te geven als het motortoerental versnelt.

MATRENT verhuurt steevast de nieuwste machines met de modernste technologieën.

Mobiele zeven en brekers

Nog in het gamma van MATRENT: recyclingmachines. “Dan spreken we over mobiele zeef- en spreekinstallaties. Ook voor deze installaties bieden we een gratis indienststelling aan. We komen de machine op de site installeren, geven advies en maken de installatie gebruiksklaar voor het juiste product. Volledig op maat van de klant dus. Met Metso en Portafill verdelen we zeer gerenommeerde merken van zeef- en breekinstallaties. Onze klanten beschikken met zekerheid over de beste machines te beschikken, ongeacht de toepassing: bouw, grondverzet, burgerlijke bouwkunde, industriële overslag, recycling, havenactiviteiten, steengroeven … Met twee vestigingen in België, in Fleurus en Izegem, kunnen we het hele land eenvoudig bedienen en fungeren als ideale partners voor professionele spelers op de markt”, besluit Florent Chardon.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details