Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Efficiënt, veilig en ergonomisch werken met hefsteigers
Hefsteigers zijn een efficiënt en ergonomisch alternatief voor steigers voor werkzaamheden aan gevels, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Efficiënt, veilig en ergonomisch werken met hefsteigers

Als verticale transportpartner met een globale aanwezigheid focust Alimak Group op verschillende takken van serviceoplossingen voor verticale toegang. Binnen het ruime aanbod zien we ook een pertinente plaats voor hefsteigers. Met de MC 450 en MC 650 beschikt Alimak over twee polyvalente hefsteigers, uitermate geschikt voor renovatie en nieuwbouw van hoge gevels.

De Zweedse groep Alimak, met hoofdzetel in Stockholm, profileert zich als verticale transportpartner met een wereldwijd bereik. De groep bestrijkt een paar business area’s. Zo bedient Alimak onder andere de verhuurmarkt, de industriële markt en de gevelonderhoud installatiemarkt. Verder is er ook een business area ‘wind’, waarbij er gefocust wordt op liften voor windmolens, zowel on- als offshore. In de Benelux wordt vooral gemikt op building maintenance units (BMU) en verhuur, met daaraan de aftersales gekoppeld. Koen Geuens, General Manager bij Alimak Group Benelux: “Binnen het verhuursegment zijn hefsteigers een belangrijk onderdeel van het aanbod. Ze maken twee derde van ons verhuurpark uit en de vraag is bijzonder groot. Er zijn ook een flink aantal hefsteigers verkocht aan bouwbedrijven en verhuurbedrijven.”

Als verticale transportpartner met een globale aanwezigheid focust Alimak Group op verschillende takken van serviceoplossingen voor verticale toegang.

Efficiënt en kostenbesparend

Hefsteigers zijn een efficiënt en ergonomisch alternatief voor steigers voor werkzaamheden aan gevels, zowel voor nieuwbouw als renovatie. De voordelen zijn ruim: een ruime werkplek, makkelijk te monteren of in hoogte te verstellen, een betere ergonomie voor de arbeiders, stroomvoorziening voor handgereedschap … Koen Geuens: “Het gebruik van hefsteigers heeft kort samengevat een positief effect op de productiviteit en doet bijgevolg ook de productiekosten van het gebouw dalen. De gevel is vrij toegankelijk, zonder obstructies, waardoor ook prefab gevelelementen geen obstakel vormen. En het platformoppervlak moet slechts één keer aan de vorm van het gebouw worden aangepast. Bovendien zijn er ook minder verankeringen aan het gebouw nodig en worden zo de herstelwerkzaamheden na demontage tot een absoluut minimum herleid.”

Veiligheid primeert

Ook op het vlak van logistiek en veiligheid bieden hefsteigers een meerwaarde. “Door het gebruik van hefsteigers wordt een goede en vooral ook ruime en veilige werkplek gecreëerd”, aldus Koen Geuens. “Ook de gebruiksvriendelijkheid en snelle op- en afbouw van de steiger zijn logistieke voordelen ten opzichte van traditionele steigers. Een cruciaal aandachtpunt voor aannemers is uiteraard de veiligheid van de arbeiders. Veiligheid gaat boven alles en alle bovenstaande voordelen van hefsteigers dragen afzonderlijk bij tot een betere veiligheid. Het risico op overlading wordt eveneens uitgesloten en de goeie ergonomische omstandigheden zorgen uiteraard voor minder verzuim.”

Binnen het verhuursegment zijn hefsteigers een belangrijk onderdeel van het aanbod.

MC 450

Van de grond tot op alle niveaus verhogen de Alimak MC 450 en MC 650 hefsteigers de productiviteit, veiligheid en rendabiliteit op bouwplaatsen. De Alimak MC 450 kan een maximale last dragen van 2.500 kg voor een enkele mast en 5.500 kg voor een dubbele mast. Alle hefhoogtes tot 200 m zijn probleemloos haalbaar. Dit model biedt de beste verhouding tussen prestaties en kwaliteit voor globaal gebruik in het lichte en middelzware bereik van toepassingen. Koen Geuens: “De MC 450 maakt deel uit van een compleet systeem. Zowel personenliften, transportsteigers, goederenliften als hefsteigers maken gebruik van één en dezelfde mast. Dat betekent één drive-unit die wereldwijd gebruikt kan worden. De restwaarde is hoog, terwijl de eigendomswaarde laag ligt.

De voordelen van hefsteigers zijn ruim: een ruime werkplek, makkelijk te monteren of in hoogte te verstellen, een betere ergonomie voor de arbeiders, stroomvoorziening voor handgereedschap …

MC 650

De USP’s van de MC 450 gelden ook voor de MC 650, de grootste en krachtigste hefsteiger van Alimak. De MC 650 is ontworpen met het oog op efficiëntie en biedt een hoogwaardige oplossing voor verticale toegang voor zware toepassingen, met een laadvermogen van 2.230 tot 7.240 kg en lengtes tot 41,8 m, afhankelijk van de toepassing. De Alimak MC 650 hefsteiger maakt gebruik van dezelfde gepatenteerde mast als de 650 bouwliften van Alimak voor extra flexibiliteit. “Het voornaamste extra voordeel van de MC 650 ten opzichte van de MC 450 zijn de extreme lengte- en laadcapaciteit”, vult Koen Geuens aan.

De Alimak MC 450 en MC 650 profileren zich als het ideale werkplatform voor alle gevelwerken voor zowel nieuwbouw als renovatie, in het bijzonder voor hogere gebouwen. “Met deze hefsteigers zetten we Alimak als betrouwbare partner opnieuw in de kijker. We onderscheiden ons op het vlak van toepassingstechniek en kunnen hiervoor teren op goed opgeleid en gecertificeerd personeel met jarenlange ervaring. Dankzij een compleet gamma aan machines bieden we steeds een totaaloplossing voor de bouwlogistiek. Bovendien zijn we ook lid van de VSB, zijn we VCA-gecertificeerd en staan we op trede drie van de veiligheidsladder”, besluit Koen Geuens.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details