Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Efficiënte sloop in wateromgeving
De Rockwheel D15 wordt aangedreven door een 41 kW hydraulische motor en is ontworpen om te werken op graafmachines van 12 tot 18 ton.

Efficiënte sloop in wateromgeving

De bezinkput in Nesselbach, Duitsland, werd niet langer gebruikt en moest weg. Met een ongeëvenaarde kracht en snelheid slijpt de Rockwheel D15 door betonnen muren van 20 cm dik, inclusief de werken onder water. Op korte tijd bleef alleen nog de behouden achterwand en het grondmateriaal ter grootte van kiezelsteen over. Dit restmateriaal werd ter plaatse gebruikt om de basis te leggen voor een nieuw pad.

Een klein deel van de bezinkput moest op zijn plaats blijven omdat het ook de keermuur is voor het pand ernaast dat zich op een hoger niveau bevindt. Dit vereiste een trillingvrije sloop van de put om te voorkomen dat er schokbelastingen naar de keermuur zouden gaan, waardoor er scheuren konden ontstaan. De ideale job voor een Rockwheel frees. Met lage trillingen, efficiënte prestaties en buitengewoon vermogen slijpen de trommels met de hardmetalen punten door het beton. Zelfs de 6 mm betonwapening werd zonder problemen doorgesneden. Na slechts twee uur was de klus geklaard en waren alle betrokkenen helemaal tevreden met het resultaat.

Rockwheel is onweerstaanbaar

De Rockwheel D15 wordt aangedreven door een 41 kW hydraulische motor en is ontworpen om te werken op graafmachines van 12 tot 18 ton. Net als bij het volledige Rockwheel-assortiment, snijdt het met gemak door beton, inclusief wapening. Het kan onder water werken tot een diepte van 18 m zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Met de volledige Hardox bekleding en de carbide tanden zijn de robuuste Rockwheels bijna onverwoestbaar. Het gesneden materiaal heeft de grootte van kiezelsteen en kan gemakkelijk worden weggevoerd of ter plaatse worden gebruikt om opnieuw te vullen.

De werkzaamheden met Rockwheels zijn geluidsarm en voldoen aan de eisen en richtlijnen voor uitrustingsstukken in stadscentra en woonwijken. Lage trillingen en een laag geluidsniveau beschermen ook uw graafmachine en uw machinist.

Het gamma start vanaf frezen voor 2 tonners tot 100 ton graafmachines waarbij geen lekleiding nodig is!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details