Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Elektrisch gamma: nu ook de zware vrachtwagens
Met een gamma van de Master Z.E. tot de E-Tech C en T heeft Renault Trucks een elektrisch voertuig voor elke toepassing.

Elektrisch gamma: nu ook de zware vrachtwagens

Renault Trucks is al jaren een koploper met elektrische aandrijving. Voorbeelden daarvan zijn de elektrische Master en Trafic (vanaf 2023) en de elektrische varianten van de D en D-Wide. Dit programma wordt nu aangevuld met de zware vrachtwagens in elektrische versie E-Tech van de T en C.

De Renault Trucks E-Tech T en C zijn voor­taan in voorbestelling beschikbaar bij de Renault Trucks-filialen in Europa. De productie van de Renault Trucks E-Tech T en C zal eind 2023 starten in Bourg-en-Bresse.

De D en D-Wide Z.E. zijn een populaire keuze bij de overstap naar elektrische aandrijving.

Op maat samengesteld

Om te voldoen aan de talrijke vereisten van het regionaal vervoer en de stedelijke bouwsector kunnen de Renault Trucks E-Tech T en C op maat worden samengesteld en besteld met twee of drie elektromotoren met een gecombineerd vermogen tot 490 kW. 

De klant heeft tevens meerdere opties voor de tractiebatterijen, want de Renault Trucks E-Tech T en C worden naar keuze uitgerust met vier tot zes packs lithium-ion batterijen met een vermogen van 180 tot 540 kWh. Het volledig opladen kan gebeuren met wisselstroom (AC) tot 43 kW of met gelijkstroom (DC) tot 250 kW. Eén laadbeurt volstaat dan om met de trucks tot 300 km af te leggen. Interessant is dat die autonomie door een tussentijdse snelle laadbeurt (250 kW) van een uur kan verlengd worden tot 500 km. 

Voor elk type werk

In de bouwsector worden vaak opbouwtypes gebruikt waarvoor een krachtafnemer noodzakelijk is, zoals kippers, laadkranen, betonmixers, container afzetsystemen en dergelijke meer. Van huis biedt Renault Trucks een oplossing voor de E-Tech T en C met drie types krachtafnemers (PTO Power Take Off): elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak. 

De Renault Trucks E-Tech T en C met een treingewicht van 44 ton zijn er als 4×2 en 6×2 trekker (lange cabine en een wielbasis van 3.900 mm) of als vrachtwagenchassis in 4×2 of 6×2 versie en de voor de bouw zeer interessant 8×4 tridem versie. Hier is er keuze uit een korte of lange cabine en elf wielbasissen van 3.900 tot 6.700 mm.

In 2023 wordt het gamma compleet met de E-Tec C en T.

Dienstverlening voor optimale prestaties

Elektrische voertuigen vergen dan misschien minder onderhoud, maar Renault Trucks heeft voor een serene exploitatie toch een aangepast gamma diensten voorzien. De Renault Trucks E-Tech T en C worden gedekt door het voorspellend onderhoudscontract ‘Start & Drive Predict’, dat het mogelijk maakt om de gezondheid van de batterijen en slijtageonderdelen op te volgen, onverwachte stilstand van de wagen te voorkomen en onderhoudsinterventies te groeperen en te optimaliseren. Bovendien zijn de Renault Trucks E-Tech T en C compatibel met Optifleet, een software voor vlootbeheer met tal van mogelijkheden. Renault Trucks Financial Services biedt  daarnaast een ruime keuze aan financierings-  en verzekeringsoplossingen op maat van de transportbehoefte.

Renault Trucks ontwikkelde voor het hele gamma van elektrische voertuigen een volledig ecosysteem voor koolstofvrij transport dat concreet vorm krijgt in een begeleiding op maat van de transporteurs bij hun energietransitie, van de studie en analyse van de behoeften tot de opvolging van de implementatie en het gebruik. Deze volledige studie omvat bijvoorbeeld de tool ‘Range simulator’, waarmee de experts van Renault Trucks het verbruik van het voertuig zo dicht mogelijk bij het werkelijke gebruik analyseren, rekening houdend met het gps-tracé van de ronde, het weer, de evolutie van het nuttig laadvermogen en het gebruik van hulpmiddelen. Dankzij de resultaten van deze simulatie kan Renault Trucks de transporteur het juiste rijbereik bieden voor zijn elektrische vrachtwagen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details