Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Europa doorkruisen met zuiver elektrische vrachtwagens

Europa doorkruisen met zuiver elektrische vrachtwagens

Kick-off voor de eActros Roadshow

· Verkooptournee met de Mercedes-Benz eActros door vijf Europese landen: Duitsland, Oostenrijk, Italië, Nederland en België

· Start bij de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth

· De totale afstand van 3.700 kilometer zal zuiver elektrisch worden afgelegd

· Drie in serie geproduceerde elektrische vrachtwagens gaan vijf weken lang op weg

· Tussenstops met rij- en informatie-evenementen voor vrachtwagenklanten

· Stina Fagerman, Hoofd Marketing, Sales & Services voor Mercedes-Benz Trucks: “Steeds meer fleetbeheerders bereiden zich voor op de elektrificering van hun vrachtwagenpark. Met de eActros Roadshow zullen we klanten actief benaderen om ze uit eerste hand te laten kennismaken met de eActros. Tegelijkertijd geven we uitgebreid advies over de transitie naar de elektrische mobiliteit. We kijken erg uit naar deze CO₂-neutrale reis door Europa.”

Mercedes-Benz Trucks is vandaag begonnen aan zijn eActros-verkooptournee door vijf Europese landen. De route van de drie elektrische vrachtwagens voor distributietransport leidt in eerste instantie van de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth via Oostenrijk naar Italië. Na een volgende lus door Duitsland doet de eActros ook Nederland en België aan. Op de route zullen verscheidene tussenstops worden ingelast om de voertuigen en diensten in detail voor te stellen aan klanten. De eActros-vrachtwagens worden bestuurd door experts in elektrische mobiliteit van Mercedes-Benz Trucks, die marktspecifieke kwesties met betrekking tot de elektrische mobiliteit rechtstreeks zullen bespreken met wagenparkbeheerders en die uitgebreid advies zullen geven aan klanten. In het totaal zullen de drie eActros-vrachtwagens over een periode van vijf weken ongeveer 3.700 kilometer afleggen, en dat geheel elektrisch op hun batterij. Ze zullen worden opgeladen bij openbare laadstations en bij de depots van Daimler Truck-vestigingen.

Stina Fagerman, Hoofd Marketing, Sales & Services voor Mercedes-Benz Trucks: “Steeds meer fleetbeheerders bereiden zich voor op de elektrificering van hun vrachtwagenpark. Met de eActros Roadshow zullen we klanten actief benaderen om ze uit eerste hand te laten kennismaken met de eActros. Tegelijkertijd geven we uitgebreid advies over de transitie naar de elektrische mobiliteit. We kijken erg uit naar deze CO₂-neutrale reis door Europa.”

De eActros 300/400 voor het distributietransport

Voor de roadshow gebruiken we twee exemplaren van de eActros 300 (4×2) en een eActros 400 (6×2). De batterijaangedreven elektrische Mercedes-Benz eActros voor zwaar distributietransport rolt sinds 2021 van de band in de fabriek in Wörth. De batterij van de eActros omvat drie (eActros 300) of vier (eActros 400) batterijpacks met een geïnstalleerde capaciteit van 112 kWh per stuk. De eActros 400, uitgerust met vier batterijpacks, heeft een rijbereik tot 400 kilometer. Het technologische hart van de elektrische vrachtwagen is zijn aandrijfeenheid, bestaande uit een starre elektrische as met twee geïntegreerde elektromotoren en een tweetrapstransmissie. De twee vloeistofgekoelde elektromotoren leveren een constant vermogen van 330 kW en een piekvermogen van 400 kW. Bovendien kan men elektrische energie recupereren door anticiperend te rijden. De energie die tijdens het remmen wordt gerecupereerd, wordt terug naar de batterijen van de eActros geleid en kan terug worden gebruikt om de vrachtwagen aan te drijven.

eConsulting: de eActros als een geïntegreerde oplossing inclusief advies op maat

Ongeacht de aandrijftechnologie moet elke investering in een bedrijfsvoertuig renderen in de dagelijkse activiteiten van transportondernemingen. Bovendien moeten er op voorhand verscheidene vragen worden beantwoord, zeker met betrekking tot zuiver elektrische vrachtwagens: op welke routes kan ik elektrische voertuigen gebruiken? Hoe zit het met de laadinfrastructuur? Welke structurele maatregelen en investeringen kan ik verwachten voor de laadsystemen in het depot? Het is dan ook des te belangrijker om klanten niet gewoon een elektrische vrachtwagen te verkopen, maar ze echt te begeleiden bij de elektrificering van hun vrachtwagenpark. Elektrische mobiliteit is immers meer dan een nieuw aandrijfsysteem. Precies om die reden heeft Mercedes-Benz Trucks de eActros geïntegreerd in een zakelijk ecosysteem dat ook adviesdiensten voor een doorgedreven voertuiggebruik en de optimalisering van de totale gebruikskosten omvat.

Zo worden bestaande routes gebruikt om het meest realistische en zinvolle gebruiksprofiel voor elektrische vrachtwagens op te stellen voor de klant in kwestie. Naast de elektrificering van het depot omvat eConsulting – naargelang de wensen van de klant – ook alle vragen met betrekking tot planning, aanvraag en implementatie van de laadinfrastructuur en de netwerkaansluiting. Desgewenst verlenen we ook bijstand bij het zoeken naar mogelijke overheidssubsidies voor infrastructuur en voertuigen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details