Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Europees distributiecentrum

Europees distributiecentrum

In 2008 nam de groep Manitou de Amerikaanse constructeur van compacte laders Gehl over. Voor Manitou was dit een interessante productuitbreiding richting compacte laadmachines en anderzijds konden nu via het netwerk van Gehl in de Verenigde Staten de andere Manitou-producten gecommercialiseerd worden. Voor de Europese distributie werd in Zeebrugge de firma MILE (Manitou Interface Logistics Europe) opgericht en die gingen we een bezoekje brengen.

Zeebrugge is het Europees distributiecentrum voor alle producten van Gehl (en voorheen ook Mustang) en enkele landen daarbuiten (Turkije, Oekraïne, Tunesië). De Gehl knikladers, telescopische knikladers, compacte laders, schrankladers en rupsladers worden in containers vanuit de Amerikaanse productiecentra (Yankton, Madison en Waco) naar Europa verscheept en in Zeebrugge gelost. Daar zijn nu ook laders bij in de kleuren van Manitou, want in Europa worden de Amerikaanse producten zowel onder de namen Gehl als Manitou gecommercialiseerd. De distributie van de andere Manitou-producten (onder meer vorkheftrucks en verreikers) gebeurt vanuit Frankrijk.

De eerste stap voor het klaarmaken voor aflevering is het verwijderen van de beschermende transportcoating.

Tot 2.500 eenheden per jaar

De laders die in Zeebrugge in containers aankomen staan op metalen schijfwielen om er meer in één container te krijgen. Die transportwielen worden verzameld en opnieuw naar Amerika verscheept. In Zeebrugge worden de aangekomen machines gestockeerd en op afroep klaargemaakt voor de klant. Dat houdt eerst het verwijderen van de beschermende transportcoating in. Daarna worden de machines grondig geïnspecteerd en worden de juiste banden gemonteerd (of in het geval van de rupsladers, de juiste rupsen) en alle accessoires zoals werklampen, schepbakken en allerlei speciale uitrusting. Als ze uit de werkplaats komen zijn ze klaar voor aflevering met onder meer alle vereiste stickers en een uitrusting zoals vereist in het land van bestemming. 

MILE zorgt ook voor de gegroepeerde transportopdrachten naar de diverse landen. Doorgaans staan er in Zeebrugge zo’n 600 tot 700 machines op voorraad, naast een grote voorraad onderdelen om de machines klaar voor aflevering te maken. Jaarlijks passeren een 2.500 machines dit distributiecentrum in Zeebrugge. Vervangingsonderdelen voor machines in gebruik zijn geïntegreerd in het Manitou spare parts centrum in Frankrijk. “Voor de meest gevraagde producten, onze bestsellers, garanderen wij een leveringstermijn van 8 weken”, vult Filip Andries, Area Sales Manager Compact Equipment Benelux, aan. “Vraagt een klant zeer specifieke uitrusting, wat overigens probleemloos kan gerealiseerd worden, kan de leveringstermijn evenwel iets langer zijn.”

Op het grote terrein in Zeebrugge kunnen soms meer dan 700 machines uit de Amerikaanse productie van Manitou op afroep wachten. Voor de meest gevraagde machines is een leveringstijd van acht weken mogelijk.

Een breed gamma

Naargelang de dealerstructuur in een land worden de laders uit de Amerikaanse productie onder de namen Gehl of Manitou geleverd. Gehl en Manitou machines hebben dezelfde techniek, het onderscheid schuilt in de kleur (geel voor Gehl, rood voor Manitou) en enkele afwerkingsdetails.

Het gamma bestaat uit de volgende modellen: compacte skid loaders, zijnde radial lift modellen en vertical lift modellen (hefcapaciteiten van 386 tot 1.905 kg), 6 modellen knikladers (hefcapaciteiten van 666 tot 2.779 kg), 2 modellen telescopische knikladers (hefcapaciteiten van 1.600 tot 3.300 kg), 6 modellen compacte rupsladers (hefcapaciteiten van 1.650 tot 2.500 kg) en een enorm gamma aan hulpstukken.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details