Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Finse machineproducent richt blik op de toekomst

BOUWMAT-avant-e6-in-actie

23 januari 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De milieunormen worden steeds strenger, ook voor machinebouwers. AVANT, de technologisch vooruitstrevende producent uit Finland, is begaan met het milieu. Euronorm Stage V is vanaf 1 januari 2019 dan ook standaard op de compacte knikladers.

Vanaf januari 2019 moeten motoren tot 56 kW aan de nieuwe emissie-eisen voldoen AVANT is al helemaal klaar voor de overstap. Bij nieuw af te leveren machines is Euronorm Stage V de standaard. Kortom, de compacte knikladers zien er niet alleen qua design toekomstgericht uit, ze zijn het ook van binnen. Vandaar de veel gehoorde uitspraak: “Innovatieve productontwikkeling en uniek ontwerp zijn de kerncompetenties van AVANT.”

AVANT
Bij het Optidrive-aandrijfsysteem zijn veel minder hydraulische koppelingen en leidingen nodig.

Optidrive
Innovatie is de ingenieurs van de Finse producent op het lijf geschreven. Ze bedachten bijvoorbeeld het Optidrive aandrijfsysteem. De AVANT-knikladers zijn uitgerust met vier afzonderlijke hydraulische wielmotoren. Niet alleen wordt die daar zeer krachtig en flexibel bestuurbaar van, tegelijk zijn er veel minder hydraulische koppelingen en leidingen nodig in het aandrijvingssysteem. Door de sterk verbeterde oliestroom produceert de machine minder warmte, waardoor het geluidsniveau en het brandstofverbruik omlaag gaan en het rendement omhoog. Het mooiste nieuws daarbij is dat Optidrive voortaan standaard op alle machines zit.

Afstandsbediening
Ook op gebied van toebehoren is AVANT een technologisch vooruitstrevende producent. Van die toebehoren/uitrustingsstukken zijn er inmiddels meer dan 200 beschikbaar. Innovatief is de graafarm op afstandsbediening om heel precies en veilig graafwerken uit te voeren. Dit is vooral nuttig in de nabijheid van leidingen (gas, water, elektriciteit). Daarvoor is de AVANT-graafarm 260 aangepast. De joysticks van de afstandsbediening in combinatie met het proportionele regelventiel zorgen voor een eenvoudige en soepele bediening, met zeer exacte bewegingen van graafarm en -bak. Het bereik is ongeveer 100 meter. De oplaadbare batterij biedt een werkcyclus van ongeveer 11 uur.

AVANT
Innovatief is de graafarm op afstandsbediening om heel precies en veilig graafwerken uit te voeren.

Volledig elektrisch
Met twee volledig elektrisch aangedreven knikladers, de modellen e5 en e6, laat AVANT de volle innovatieve kracht zien. Ze bieden hetzelfde comfort en eigenschappen als de 500-serie met dieselmotor, maar hebben nul uitstoot en maken nauwelijks geluid op de werkplek. De Poclain-wielmotoren leveren een performante trekkracht en het koppel van de elektromotor is maximaal. Het onderhoud daarentegen is minimaal en richt zich op batterijcontrole en hydraulisch filter.  

Tekst | Pieter de Mos  Beeld | AVANT
Uitgelichte afbeelding: 
De volledig elektrisch aangedreven AVANT e6 kan probleemloos binnen aan de slag.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details