Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Flexibele duizendpoot
Tot de voordelen van de truck horen zijn wendbaarheid op beperkte bouwplaatsen en de indrukwekkende hijsprestaties.

Flexibele duizendpoot

Hij wou een nieuwe, veelzijdige vrachtwagen met een zware laadkraan. Dat resulteerde uiteindelijk in een 4-assige Scania met een 165 tonmeter Fassi kraan.

Tekst: Hendrik De Spiegelaere – Beeld: Yaro

Jan en Robin Van den Bosch zijn de vierde generatie van een transportfamilie en eigenaars/zaakvoerders van de groep Benelux Trans & Yaro, waarbij Benelux Trans het gedeelte conventioneel vervoer en opslag op zich neemt en Yaro in de eerste plaats voor uitzonderlijk vervoer en kraanwerk staat. De totale vloot van het bedrijf bestaat uit 40 trucks en 120 trailers.

Vrachtwagens met kraan

De klanten van Yaro bevinden zich vooral in de bouwwereld met industriële werken, waterwerken en opdrachten zoals het plaatsen van machines, trappen, tanks, waterputten, riolering en prefab kelders. “Onze activiteiten houden naast het transport vaak ook een gedeelte kraanwerk in”, vertelt Jan Van den Bosch. “In ons wagenpark van een twintigtal motorvoertuigen en vijftig trailers hechten we dan ook veel belang aan onze vier vrachtwagens, uitgerust met een laadkraan. Dat zijn onder meer kranen van 40 tonmeter, 80 tonmeter en 100 tonmeter, geleverd via Patrick Appelmans van Hiab, en onze jongste aanwinst een 165 tonmeter kraan van Fassi op een Scania onderstel. Voor de realisatie van deze vrachtwagen werd het chassis flink aangepakt, uitgaande van een R650B8x2*6LB. Die V8 hebben we misschien niet echt nodig, maar het is wel een imagodrager en bovendien een beloning voor de chauffeur.”

De Scania R650 8×2 in combinatie met één van de Nooteboom semidiepladers van het bedrijf.

Het huidige pronkstuk in de vloot van Yaro werd in Duitsland opgebouwd en aangepast door Lyma Kran- und Fahrzeugbau, een specialist in het opbouw van Fassi kranen van 40 tot 200 tonmeter. Hier werd onder meer de gestuurde achterste as nog verder naar achter verplaatst om een gunstiger brugformule te krijgen voor de belasting en de manoeuvreerbaarheid te bevorderen. Een andere ingreep was de plaatsing van een frontstabilator, zodat de kraan tot een capaciteit van 95 % kan gebruikt worden bij hijswerken voor de cabine. Dat is bijzonder gunstig voor de veiligheid en de stabiliteit van de kraan en vereenvoudigt het plaatsen van ladingen op moeilijke losplaatsen.

“Met deze kraan kunnen we 31 ton tillen op 6 m en helemaal uitgeschoven tot 36,8 m reiken in de hoogte en tot 32 m horizontaal en dan nog 1,5 ton hijsen. Met deze vrachtwagen vullen we echt het gat tussen een mobiele kraan en een lichte laadkraan en we behouden de voordelen van een vrachtwagen, zoals de snelheid en wendbaarheid. Het voertuig kan bovendien nog lading meenemen op zijn platform met verzonken koppelschotel en een aanhangwagen of oplegger trekken, wat de inzetmogelijkheden nog vergroot.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details